Kweepeergelei met steranijs

Je zou nooit raden aan de bloemige smaak van roze kweepeergelei dat rauwe kweepeer behoorlijk scherp is. De gelei is afgewerkt met steranijs voor een vleugje drop, een klassieke koppeling. Serveer dit met onze Chicken-Liver Crostini.


Bron: Martha Stewart Living, maart 2010


Opbrengst

ingrediënten

Routebeschrijving

Cook’s Notes

Plaat test
Plaats een paar kleine platen in de vriezer voordat u conserven bereidt. Als u wilt testen of er conserven zijn ingesteld, verwijdert u een bord uit de vriezer en laat u er een lepel conserven op vallen. Keer terug naar de vriezer gedurende 1 tot 2 minuten, en duw de rand van de conserven vervolgens met een vinger omhoog. Indien ingesteld, moeten conserven hun vorm behouden. Als de conserven dun en verspreid zijn, breng de pot dan terug aan de kook, het testen bewaart elke minuut met behulp van de resterende platen in de vriezer tot ze zijn gezet.

Water-bad inblikken
Zodra de potten zijn gevuld, veegt u de randen schoon en sluit u ze met schroefbouten en deksels. Dompel potten onder water met een diameter van 2 inch, rechtopstaand op een rooster in een grote pan met heet water; aan de kook brengen. Kook gedurende de aangegeven tijd (of langer, afhankelijk van de hoogte). Verwijder potten uit de pot met behulp van een tang en breng over naar een laag schone handdoeken om af te koelen. Eenmaal afgekoeld, controleer op een kleine inkeping in de deksels, wat duidt op een vacuümafdichting. Koel alle ingeblikte producten na opening.