tempura-080-d111922.jpg

Fotografi oleh: Bryan Gardner

Petua-petua ini akan membuat adunan anda lebih baik dan menjadikannya ringan dan renyah:

 

1. MENGGUNAKAN BUBBLES

Bahan rahsia kami untuk hasil yang paling mudah dibayangkan adalah soda kelab yang sejuk. Gelembung-gelembung dari pengkarbonasi digantung di adonan, menghasilkan hasil yang segar dan renyah. Pukul bersama adunan tadi sebelum menggunakannya agar tidak rata. 

Dapatkan Tempura Sayuran Ekstra

2. Pastikan ia Cahaya

Untuk mendapatkan hasil yang lebih ringan dan segar, tepung beras adalah keupayaan kami kerana ia memberikan cahaya yang sangat baik yang tidak terdapat dalam adunan berasaskan tepung yang serba guna, menjadikannya lebih berfaedah apabila bahan-bahan yang dijadikan bahan untuk tujuan seterusnya anda menjadi lebih mendalam. menggoreng di dapur. Dapatkannya di mana-mana kedai runcit Asia atau cuba lorong makanan etnik di pasaraya tempatan anda. Pati jagung menghasilkan hasil yang sama. 

 

3. Jangan Overmix

Bahan-bahan whisk bersama-sama sehingga hanya digabungkan; ia adalah penting untuk tidak melampaui batas kerana ia menghasilkan pemukul padat dan keputusan yang lebih sukar.  

 

 

4. Kecil adalah Baik

Sentiasa goreng makanan dalam kelompok kecil, tanpa mengecilkan kuali: lebih banyak makanan jatuh ke dalam minyak, semakin rendah suhu minyak dan semakin lama diperlukan untuk memasak makanan. Semakin lama makanan yang duduk di dalam minyak, lebih banyak minyak akan menyerap, memberikan makanan goreng yang berminyak, beracun yang pasir yang paling banyak akan lebih suka tanpa.  

 

5. Wide and Deep

Gunakan periuk yang dalam dan lebar untuk menggoreng – periuk yang lebih luas, lebih banyak permukaan permukaan, menjadikannya lebih mudah untuk memanaskan minyak dan goreng makanan. Gunakan labah-labah (salah satu alat kegemaran Martha), atau sudu kecil apabila menggoreng, untuk membenarkan minyak mengalir masuk, dan memindahkan makanan secara langsung ke rak kawat yang ditetapkan pada lembaran penaik untuk mengalir – silap mata dan menyerap minyak yang berlebihan. 

Tonton ahli dapur Conundrums kami Thomas Joseph mencampurkan adunan yang sempurna untuk menggoreng segalanya dari fillet ikan ke sayuran kegemaran anda: