Farrow and Ball kitchen walls in Salon Drab No.290

Fotografi oleh: Dengan hormat Farrow & Ball

Dapur cantik ini menggunakan Farrow & Ball Salon Drab dan Wimborne White.

Lukisan mungkin cara yang paling mudah (dan paling murah) untuk mengubah ruang, tetapi sesiapa yang menghabiskan waktu bekerja roller tahu itu bukan sesuatu yang mereka mahu pulih dalam dua minggu. Oleh itu, hendaklah anda tetap dengan apa yang anda ketahui – cahaya, putih, selamat – atau tarik pencetus pada warna gelap yang berwarna gelap? Untuk membantu membuat keputusan yang paling bijak untuk ruang kami, kami bercakap dengan pakar warna atas Joa Studholme, Farrow & Ball untuk mendapatkan nasihat untuk berani di rumah kami. Lagipun, dia wanita yang bertanggungjawab untuk membuat pigmen cantik untuk cat luxe dan jenama kertas dinding (dan memberi mereka nama unik mereka!).

[DAPATKAN INSPIRED: Oleh Rumah-rumah yang Berwarna]

Farrow & Ball Helleborus wallpaper

Fotografi oleh: James Merrell

Lorong atau pintu masuk adalah tempat yang bagus untuk bereksperimen dengan warna dan cetakan.

Langkah bayi

Saraf kira-kira palet berani atau melakukan cetak kertas dinding? Studholme berkata bermula kecil, dengan lorong atau pintu masuk. “Itu cara terbaik untuk meletakkan warna di rumah anda, tetapi anda tidak perlu duduk di dalamnya untuk masa yang lama,” katanya. “Apabila anda masuk ke pintu depan, anda suka, ‘Wow,’ maka ketika anda berjalan melalui warna yang mengikuti harus lebih ringan dan cerah.”

[DESIGN: Entri Pintar]

farrow ball living room hegemone

Fotografi oleh: James Merrell

Koleksi kertas dinding terbaru Farrow & Ball mempunyai tiga corak bunga baru termasuk Hegemone yang menarik, yang dipaparkan di sini.

Periksa cahaya semulajadi anda

Ketika datang untuk memilih warna, Studholme menekankan pentingnya memeriksa dengan cahaya semulajadi anda – terutamanya apabila pergi dengan warna gelap. “Jika anda mempunyai bilik kecil, gelap, kusam, warna dinding cahaya tidak mencipta cahaya,” kata pakar itu. Malah, ia sebaliknya. “Apabila anda kelaparan cahaya, lebih baik untuk pergi ke warna yang benar-benar kuat” untuk menambahkan kedalaman ke bilik. Kemudian menghiasi dengan elemen yang lebih ringan untuk “menjadikannya bersahabat.”

 

[PELAJARI BAGAIMANA: Untuk Penjagaan Produk Sutera Anda Di Rumah]

Farrow & Ball Down Pipe and Pale Powder

Fotografi oleh: James Merrell

Warna dinding yang lebih gelap menambah kebiasaan dan minat kepada bilik yang tidak mempunyai cahaya semulajadi.

Sudut yang selesa

Kami telah melihat banyak bilik tidur yang lebih gelap kebelakangan ini. Tetapi bagaimana anda boleh memberikan ruang suci anda dengan rasa yang selesa tanpa menjadikannya kelihatan seperti gua kelelawar? “Nasihat saya akan berada di dalam bilik tidur untuk memastikan ia agak hangat, kerana warna-warna yang lebih sejuk terasa kasar dan rata, padahal pemanasan [kulit] kepompong anda, seperti mereka memeluk anda,” kata Studholme. Dia mengesyorkan mencuba Tali Dove Farrow & Ball atau Menetapkan Plaster. Tetapi sebelum anda sampai ke tahap itu, tanyalah diri anda sendiri: “Adakah anda mahu bangkit dari tidur pada waktu pagi atau selesa?” Warna yang anda pilih akan menjejaskannya. Sekarang, Studholme mencintai Pale Powder atau Skylight, yang mempunyai “perasaan ringan tetapi kehangatan kepadanya,” dan Peignoir, warna yang diciptanya, “untuk membuktikan bahawa merah jambu tidak hanya untuk perempuan.”

 

Farrow & Ball trim

Fotografi oleh: James Merrell

Dapatkan kreatif dan cat corak anda dengan warna yang berani.

Masih di pagar? Cat hanya potong

Jika anda menginginkan warna yang lebih gelap diperbadankan di suatu tempat dalam skim reka bentuk anda tetapi tidak boleh berpisah dengan dinding putih yang cerah, cat hanya memangkas naungan yang lebih gelap. “Ia perkara besar yang kita lihat sekarang,” kata Studholme. “Anda meletakkan warna yang lebih ringan di permukaan yang paling besar dan kemudian catkan tepi yang lebih gelap supaya anda mendapat definisi dan beberapa pergerakan.” Jika anda berada di atas trend kelabu arang, dia mencadangkan untuk mencuba Railings, biru gelap, atau Tanners, coklat dalam, di trim.