christmas-marshmallows-3920.jpg (skyword:442024)

Fotografi oleh: Steven Karl Metzer

Tiada apa-apa seperti marshmallow buatan sendiri. Bukan sahaja mereka lazat, mereka benar-benar serba boleh dan mudah untuk menyesuaikan dengan pelbagai bentuk, rasa, dan warna yang berbeza, tepat untuk pemberian hadiah. Berikut adalah 5 idea untuk mencampurkan ramuan rapi ini semua bermula dengan resipi marshmallow ini.

 

christmas-marshmallows-3786.jpg (skyword:442025)

Fotografi oleh: Steven Karl Metzer

1. Marmer Dengan Warna Perayaan (atau Dua)

Marshmallow ditetapkan dengan cepat jadi jika anda memutuskan marmar marshmallow, anda perlu bekerja dengan cepat. Pastikan pewarna makanan dan pick kayu atau tusuk siap untuk pergi sebelum anda selesai membuat marshmallow.

 

Setelah marshmallow yang dicambuk dituangkan ke dalam hidangan yang disediakan, letakkan 4-5 titik kecil setiap warna makanan secara rawak di atas marshmallow. Gunakan satu warna setiap dulang, atau marmar separuh dulang dengan satu warna dan separuh dengan yang lain seperti yang ditunjukkan di sini. Jika anda mencampur warna bersama pastikan pastikan warna adalah percuma; marbling merah dan hijau bersama-sama menghasilkan coklat manakala berkilau biru dan hijau bersama menghasilkan marmar teal.

 

Menggunakan sudu kayu atau tusuk gigi, warna pusar ke marshmallow. Pastikan untuk berputar melalui semua titik warna, menyeret mereka dalam corak rawak dan meliputi seluruh permukaan. Diketepikan, ditemui, sehingga tegas, kira-kira 3 jam. Potong segiempat lalu tuangkan gula tepung sebelum disajikan atau berbuih. Gunakan berus pastri kering untuk mengeluarkan gula serbuk yang berlebihan dari bahagian atas marbled. Ini akan membantu mendedahkan semula rekabentuk berbentuk marmar.

 

Fancy a Truffle? Berikut adalah 12 cara untuk mencipta coklat buatan sendiri

christmas-marshmallows-3808.jpg (skyword:442027)

Fotografi oleh: Steven Karl Metzer

 

2. Tambah gula-gula peppermint dihancurkan

Menambah gula-gula peppermint dihancurkan membawa tekstur, rasa, dan warna perayaan yang indah. Pisau gula-gula telur atau gula-gula pepejal yang halus, sambil menambah 1/3 cawan terus ke marshmallow pada minit terakhir sebat. Tuangkan marshmallow ke dalam hidangan yang disediakan. Tambah tambahan, potongan lebih besar dari peppermint dihancurkan ke bahagian atas marshmallow. Diketepikan, ditemui, sehingga tegas, kira-kira 3 jam. Potong segiempat lalu tuangkan gula tepung sebelum disajikan atau berbuih.

christmas-marshmallows-3843.jpg (skyword:442028)

Fotografi oleh: Steven Karl Metzer

3. Marshmallows mini paip

Daripada meletakkan marshmallow dalam kuali untuk diset, alihkannya langsung dari pengadun ke dalam beg paip dan pasang bentuk kecil (atau besar). Piping adalah cara mudah untuk membuat marshmallow mini hiasan. Saya menggunakan tip bintang tertutup yang besar untuk membuat mini marshmallow yang kelihatan seperti kue meringue.

 

Marshmallow akan mula menetapkan sebaik sahaja gerakan mencambuk berhenti dan mereka mula sejuk, jadi kerja dengan cepat. Kaedah ini paling sesuai untuk memasak yang telah berlatih dengan beg paip sebelum ini.

 

Debu papan pemotong atau lembaran cookie dengan gula tepung. Kemudian marshmallow paip dalam pelbagai bentuk dan saiz ke papan atau lembaran. Selepas paip, gunakan berus pastri untuk gula tepung debu di atas setiap marshmallow pipa. Diketepikan, ditemui, sehingga tegas, kira-kira 2 jam. Tolak gula tambahan tepung sebelum berkhidmat atau berbuih.

 

Dapatkan Resipi Marshmallow Terbaik kami

christmas-marshmallows-3873.jpg (skyword:442029)

Fotografi oleh: Steven Karl Metzer

4. Potong kepingan salji

Apabila marshmallow buatan sendiri tegas, ia mudah dipotong dalam hampir apa-apa bentuk, walaupun bentuk kepingan salji yang rumit. Debu kedua-dua permukaan atas dan pemotong cookie dalam tepung gula sebelum memotong, ini akan menghalang melekat. Saya juga suka menggunakan kuali yang lebih besar, 9 x 13, untuk membentuk marshmallow; marshmallow syarikat akan menjadi sedikit nipis, tetapi kuali besar menyediakan lebih banyak ruang permukaan untuk memotong bentuk. Keluarkan marshmallow dari kuali sebelum memotong bentuk. Tolak atau tekan bahagian dalam tepung gula sebelum untuk berkhidmat atau berbuih.

christmas-marshmallows-3890.jpg (skyword:442030)

Fotografi oleh: Steven Karl Metzer

5. Kerosakan dalam taburan

Ini adalah salah satu pilihan kegemaran saya. Taburkan bahagian atas marshmallow dengan taburan mini sebaik sahaja mereka berada dalam kuali untuk ditetapkan. Apabila marshmallows teguh dan telah dipotong ke dalam kotak-kotak, amparkan warna dengan melipat sisi lengket yang melekat pada marshmallow yang dipotong dalam taburan lebih banyak, atau seperti yang ditunjukkan di sini dengan gula sanding berwarna, sebelum disajikan atau berbuih.

 

Sedia Untuk Hadiah Makanan Lebih Homemade? Lihat Kegemaran Kami