zijde flowers

Gefotografeerd door: Christina Holmes
Zijden rozen, pioenrozen en andere bloemen te koop.

Warren Brand & Debra Brand

New York City

 

Toen Warren Brand als kind in de jaren zestig het bedrijf van zijn vader in de kledingwijk van New York City bezocht, voordat een groot deel van de textielindustrie naar het buitenland verhuisde, raasde het gebied over met handkarren en rekken met stoffen en kleding die zich tussen snijruimtes en fabrieken begaven. De meeste winkels in de buurt produceerden en verkochten trimmings, maar M & S Schmalberg, opgericht in 1916, maakte bloemen – stoffen bloemen – van met de hand geverfde zijde, wollen tweed, exotische slangenhuid en andere fijne materialen. Vandaag de dag houden Warren, zijn zoon Adam en Warren’s zus Debra toezicht op het ingewikkelde werk en is Schmalberg de laatste binnenlandse fabrikant in zijn soort.

 

De prachtige bloesems zijn verschenen op ontwerpen van Ralph Lauren, Marc Jacobs, Vera Wang en Carolina Herrera, om er maar een paar te noemen. En terwijl het bedrijf door vier fabrieken in Manhattan is verhuisd en is uitgebreid van dameskleding en bruidskleding tot herenkleding (reversspeldjes zijn een topverkoper, zegt Adam en Bono heeft er een gedragen), zijn de waarden stabiel gebleven.

 

Een doorgewinterd team van vakbondswerkers – sommigen zijn al meer dan 20 jaar met het bedrijf bezig – knip met de hand, snij en assembleer de bloemen met behulp van technieken die Warren’s oudoom een ​​eeuw geleden heeft ontwikkeld. Kledingproductie kan langzaam terugkeren naar de States, maar wat deze business betreft, zijn Warren en zijn familie trots om te zeggen dat het nooit is weggegaan.

 

[PROBEER DIT: Hoe crêpepapierbloemen maken]

vader and son

Gefotografeerd door: Christina Holmes
Warren Brand en zijn zoon Adam zijn de derde en vierde generatie om de fabriek te bedienen.

bloem die-cuts

Gefotografeerd door: Christina Holmes
Originele die cuts dateren uit het midden van de 19e eeuw.