tak terhingga scarf

Ketika saya mula menjahit beberapa tahun yang lalu, salah satu projek saya yang pertama adalah selendang infiniti. Ini sebahagiannya kerana saya tahu saya tidak perlu risau untuk menjadikannya sesuai (sempurna untuk hadiah!) Dan juga kerana saya boleh memakainya sepanjang tahun. Sebagian besar, anda boleh menyelesaikan projek ini dengan mudah pada waktu tengah hari – tidak sabar jahitan, bergembira! Terima kasih kepada tutorial indah oleh penyumbang blog Spoonflower Emma Jeffreys daripada Hello Beautiful, saya mempunyai keyakinan yang saya perlukan untuk menyelam betul-betul di.

Untuk selendang ini, saya menggunakan dua tiang Jersey moden. Saya suka regangan empat hala, kain kusyen, dan kelembutan yang selesa ini! Anda boleh membuat dua tudung dengan yardage ini, tetapi perhatikan bahawa anda tidak boleh membuat satu syal dari satu halaman, melainkan jika anda menjahit untuk manusia kecil! Untuk syal bersaiz biasa, anda perlu menggunakan sepenuhnya panjang yang dua yard memberikan anda (72 inci atau 183 cm). Anda juga perlu bekerja pada permukaan rata yang besar supaya anda boleh meletakkan kain tersebut sepenuhnya.

 

Sebaik sahaja anda mempunyai kain 2 meter anda, kumpulkan bahan anda dan dapatkan jahitan!

 

Bahan

–  mesin jahit

–  jarum jarum

–  gunting kain

–  tepi lurus

–  pisau berputar

 

Arah

Pertama, beberapa petua untuk menjahit dengan kain bersatu – selalu menggunakan jarum balpoint dan jahitan zig-zag untuk membolehkan beberapa “memberi” apabila kain itu terbentang. Dan, pastikan kandungan serat benang anda sesuai dengan kain anda. Sebagai contoh, jika anda menjahit dengan poliester, pastikan anda menggunakan benang poliester. Sepuluh mata bonus jika anda menggunakan pengertian!

spoonflower-infinity-scarf-02-0715

Lay dua jersi kaos di permukaan kerja anda dilipat pada separuh (gaya hamburger) dengan sisi yang salah menghadap (Berlian linen oleh Mrshervi ditunjukkan di sini). Anda harus mempunyai satu halaman kain yang terletak di atas yang lain.

spoonflower-infinity-scarf-05-0715

Cari tanda separuh sejajar dengan lipat yang anda buat dan potong kain itu separuh. Di sinilah lurus anda (sebaik-baiknya penguasa plastik lut) dan pisau berputar yang sangat tajam akan berguna.

 

Anda sekarang akan mempunyai dua potongan kain berasingan yang masing-masing berukuran 72 inci x 18 inci (182.88 cm x 45.72 cm) dan masing-masing boleh dijahit menjadi syal. Satu untuk anda dan satu untuk rakan!

spoonflower-infinity-scarf-03-0715

Seterusnya, potong kain putih berlebihan (dikenali sebagai selvage) di sepanjang panjang kain, serta sempadan putih di atas dan bawah. Potongan ini dapat disimpan untuk projek jahitan masa depan. Mereka akan menjadi saiz yang sempurna untuk manset baju lengan atau tali leher yang terikat di puncak dan tee.

spoonflower-infinity-scarf-06-0715

Ambil fabrik dan lipat separuh memanjang dengan sebelah kanan bersama-sama. Pin dua tepi mentah panjang bersama-sama dan menjahit seluruh panjang untuk membuat tiub panjang terbuka pada kedua-dua hujung. Simpan tiub di dalam, dengan sebelah kanan bersama.

Sekarang, bawa satu ujung pendek ke arah yang lain dengan melipat sisi kanan kain itu sendiri. Sudah mudah untuk mencapai ke dalam tiub, ambil tepi bawah dengan tangan anda, kemudian tarik kembali itu melalui tiub. Sebaik sahaja ia ditarik, pasangkan dua tepi mentah. Pin dua tepi bersama-sama di sekeliling bulatan, memadankan jahitan.

spoonflower-infinity-scarf-07-0715

Apabila menyematkan, biarkan lubang 4-inci yang akan menjadi terbiar. Untuk mengingatkan diri saya untuk tidak menjahit lubang, saya sama ada menggunakan pin berwarna yang berbeza atau letakkan pin saya dalam bentuk X di kedua-dua sisi lubang yang saya mahu keluar, dan mula / berhenti menjahit pada tanda tersebut. Sekarang jahitan mesin dengan elaun separa inci jahitan sepanjang tepi tiub anda (kecuali lubang 4 inci).

spoonflower-infinity-scarf-09-0715

Anda hampir di sana! Putarkan selendang sebelah kanan keluar melalui lubang 4 inci yang anda tinggalkan. Anda akan dapat menarik keseluruhan perkara melalui lubang.

spoonflower-infinity-scarf-10-0715

Tangan mencetak lubang yang ditutup menggunakan jahitan tangga, yang akan memberikan selendang anda kelihatan sangat kemas, profesional. Voila! Sekarang letakkan selendang anda dan bersiaplah untuk banyak pujian!

 

Tonton video di bawah untuk lebih banyak inspirasi!