bbq-grilled-fruit-m108613.jpg

Panggang adalah cara yang lazat dan sihat untuk mengeluarkan rasa buah. Sangat mudah dilakukan di luar atau di dalam rumah dan berfungsi untuk menghasilkan dari mana-mana musim. Beberapa kegemaran kami termasuk pisang, semangka, pic, plum, nektar, epal, pear, nanas, dan mangga, tetapi biarkan imaginasi anda menjadi liar! Apa sahaja yang anda pilih, ikuti langkah-langkah di bawah untuk buah yang dicukur dengan sempurna.

1. Ripe But Not Too Ripe

Anda mahu memanggang buah betul-betul sebelum anda makan seperti biasa. Ia sepatutnya sedikit tegas supaya ia dipegang di panggangan. Haba memanaskan gula dalam buah dan melemahkan strukturnya, jadi sesuatu yang terlalu panas atau lembek akan lebih cenderung membelah.

2. Lebih besar lebih baik

Potong buah-buahan menjadi ketulan besar agar tidak jatuh di antara bar di grill grate. Walaupun anda bekerja dengan panci panggangan di dalam rumah, anda mahu pergi untuk kepingan yang lebih besar untuk mengekalkan struktur buah. Petunjuk Bonus: jika anda memasak pisang, simpannya dalam kulit untuk melindungi tekstur lembut – haba yang tinggi akan memastikan bahawa mereka memasak.

3. Pilih lemak anda

Buah berus dengan minyak panas yang tinggi, seperti minyak safflower atau minyak grapese. Melted mentega unsalted atau mentega dijelaskan juga berfungsi dengan baik.

4. Jangan Ganggu

Buah panggang di atas api tinggi selama 3 minit tanpa bergerak atau berpaling untuk mendapatkan sear yang sempurna (dan tanda grill yang diingini!). Flip dan masak selama 1 hingga 3 minit lagi.

5. Dapatkan Kreatif dengan Pasangan

Buah panggang sama-sama lazat dalam aplikasi manis dan gurih – kemungkinannya tidak ada habisnya. Cuba pic bersama tepung daging babi atau ayam. Semangka membuat salad musim panas yang menyegarkan apabila digabungkan dengan keju feta, pudina atau kemangi, minyak zaitun, garam laut yang rapuh, dan lada. Pisang pop keluar dari kulit mereka dan atas dengan ais krim dan sos coklat untuk mengambil baru pada pecahan pisang.

 

Mencari lebih banyak inspirasi buah panggang? Berikut adalah beberapa resipi kegemaran kami yang benar-benar dicuba:

Pound Pound Cake dengan Peaches and Plums

Melon Prosciutto-Bungkus

Nanas panggang dengan Sorbet Kelapa

Sate Ayam Panggang dengan Pear

Plum panggang dengan Cookies dan Ice Cream

Tonton langkah-langkah ini sebagai ahli dapur Conundrums kami Thomas Joseph memasak pisang, tembikai, dan pic: