wanita unpacking boxes in new apartment

Fotografi oleh: Westend61 / Getty

Menemui tempat baru? Tahniah! Tidak ada yang lebih menarik daripada memulakan baru dan membuat ruang anda.

 

Walau bagaimanapun, sebelum anda mula memilih perabot dan membuat rancangan untuk dek baru yang manis, ada beberapa pembungkusan yang perlu dilakukan. Sebenarnya, agak sedikit pembungkusan. 

 

Anda mempunyai cukup pada pinggan anda, jadi kami berunding dengan pakar-pakar untuk beberapa petua dan tip terbaik mereka.

 

Purge Before You Pack

Sebelum anda mempertimbangkan membungkus rumah anda, lihat apa yang boleh anda tinggalkan. 

 

“Perkara yang hebat tentang bergerak ialah ia memaksa anda untuk menganggapnya,” kata Janet Bernstein, pengasas The Organizing Professionals, sebuah syarikat kawasan Philadelphia yang menawarkan perkhidmatan bergerak. “Saya mempunyai mantra kecil: Jika anda tidak menyukainya, memerlukannya, atau menggunakannya, ia tidak layak mendapat tempat di rumah anda. Ia boleh menjadi pendekatan kejam, tetapi ia memaksa anda membuat beberapa keputusan yang sukar. “

 

Mulakan dengan barangan tiket besar yang akan sukar dan mahal untuk bergerak. “Jika anda tahu bahawa beberapa barang perabot tidak akan sesuai di tempat baru, atau anda akan menginginkan item baru atau gaya yang berbeza, maka dengan cara ini, ini adalah masa untuk menderma dan tidak membayar untuk memindahkannya,” kata Cynthia Kienzle, pemilik The Clutter Whisperer dari NYC. Juga pada senarai Kienzle? Peralatan sukan dusty, elektronik ketinggalan zaman, barang lama, bungkus hadiah keriting, kertas kerja, barangan dapur yang jarang digunakan, dan apa sahaja yang mungkin anda simpan untuk anak-anak anda (maaf, kiddos).

 

Walaupun anda berpindah ke rumah yang lebih besar, Kienzle memberi amaran bahawa ia adalah bijak untuk membawa kurang. “Hanya kerana anda akan mempunyai lebih banyak ruang di rumah baru ini tidak bermakna ia perlu mengambil segala-galanya dengan anda untuk mengisinya,” katanya. “Kehidupan akan melakukan itu untuk anda!”

Pertimbangkan Profesional Mengangkat

Anda membayar profesional untuk memotong rambut anda, menyesuaikan pakaian anda, dan membaiki kereta anda. Jadi kenapa tidak bungkus rumah anda?

 

“Sekiranya anda mampu, saya sangat mengesyorkan anda mempunyai pek penggerak untuk anda-ia benar-benar adalah seni dan sains,” kata Lisa Zaslow, pemilik penyelenggara Gotham yang berpangkalan di NYC. “Jelas sekali, ia memerlukan sedikit lebih banyak wang, tetapi jika anda boleh memaksakannya ke dalam anggaran anda, itu sangat berbaloi.”

 

Jika pembungkusan profesional tidak cukup dalam anggaran bergerak anda, Zaslow mengesyorkan untuk membayar hanya satu bilik: dapur yang sangat memakan masa. Dengan begitu banyak kepingan rapuh dan barang-barang berbentuk tidak teratur, anda akan mendapat nilai wang anda di sini.

 

Izinkan banyak masa

Fikirkan awak boleh meletakkan tempat anda pada hujung minggu yang panjang? Fikir semula.

 

“Kesilapan yang paling biasa yang kita lihat adalah orang yang tidak memberikan masa yang cukup untuk membungkus-ia akan mengambil masa lebih lama dari yang anda fikirkan,” kata Bernstein. “Anda perlu bersungguh-sungguh dan tampil dengan jadual yang perlu dipertimbangkan. Anda tidak akan membungkus rumah anda dalam seminggu-saya biasanya mencadangkan sebulan. “

 

Bilik tamu dan bilik tetamu cenderung berjalan dengan cepat, kata Bernstein, kerana ruang ini kebanyakannya mengandungi perabot dan beberapa peruncit. Tetapi pastikan anda menjadualkan banyak masa untuk dapur-apabila dilakukan dengan betul, kebanyakan dapur mengambil masa sekitar 8 jam untuk dikunci.

 

[CIRI: Garis Masa Bergerak berguna kita]

 

Sedia Keperluan

Sebelum anda memulakan, pastikan anda mempunyai keperluan pembungkusan yang dekat dengan tangan tanpa apa-apa runtuhan aliran pembungkusan yang baik seperti dispenser pita kosong.

 

Pertama? Kotak kualiti dalam pelbagai saiz. Walaupun kotak secara teknis percuma di kedai minuman keras, anda akan membayar mahal kemudian apabila mereka jatuh separuh bergerak. “Kami sangat khusus dengan apa yang kami gunakan,” kata Bernstein. “Kami suka kotak U-Haul-mereka lebih baik daripada apa-apa lagi. Jangan cuba menyimpan wang di atas kotak anda. “

 

Anda juga memerlukan kertas pembungkusan, dan banyak lagi. “Pembungkusan kertas adalah benar-benar berguna untuk membungkus benda, memasukkan kotak, dan memisahkan lapisan benda,” kata Zaslow. “Ia memerlukan lebih banyak ruang daripada bungkus gelembung dan lebih serba boleh.”

 

Seterusnya adalah pita pembungkusan (kebanyakan profesional mengesyorkan Scotch-sekali lagi, tidak mencari tawaran di sini). Beli dispenser untuk setiap ahli isi rumah, serta mengisi semula gulung.

 

Kini, anda mempunyai blok bangunan, anda juga mahu: kit alat asas, beg sampah yang besar, penanda kekal untuk pelabelan, gunting, pemotong kotak, beg kecil Ziploc untuk skru dan kurungan yang tertinggal, dan balut regangan untuk mendapatkan laci kabinet dan biro.

 

[STOK UP: Berikut adalah Senarai Pembungkusan Penting Keperluan Kita]

 

wanita taping cardboard box

Fotografi oleh: PeopleImages / Getty Images

Box It Up

Bersedia untuk mengemas kotak pertama itu? Terdapat beberapa perkara yang perlu diingat.

 

Perkara pertama dahulu: Jangan berhemat pada pita. Selepas memperoleh jahitan bawah kotak, untuk menambah tetulang, tali bahagian bawah kotak dengan menggunakan sekeping pita lain yang berserenjang ke jahitan utama.

 

Jika kotak anda mengandungi item rapuh, garis bawah dengan kertas pembungkus untuk membentuk kusyen, kemudian masukkan sedikit tambahan di sudut.

 

Berhati-hatilah untuk tidak melampaui kotak-bukan sahaja mereka akan terlalu berat untuk mengangkat, tetapi jika bahagian atas terbengkalai, mereka tidak akan menjumpakan dengan selamat dalam trak bergerak. Pada masa yang sama, kotak yang kurang digali boleh dengan mudah dihancurkan, jadi anda akan mahu mengisi ruang tambahan dengan kertas pembungkus.

 

Untuk membongkar mudah, tandakan dengan bilik di tepi kotak supaya label mudah dilihat apabila ditumpuk. Ia juga boleh membantu memasukkan senarai apa yang ada di dalamnya.

 

Sama seperti anda tidak membungkus rumah anda dalam satu hari, ia akan mengambil masa untuk membongkar tempat baru anda. Dengan itu, ketepikan kotak atau dua dengan keperluan asas malam pertama anda: peralatan mandi, pakaian untuk hari berikutnya, kopi, dan lampu suluh jika berlaku sebarang cegukan.

 

“Anda boleh lakukan tanpa hidangan hidangan anda selama seminggu,” kata Zaslow. “Tetapi anda perlu kopi perkara pertama pada waktu pagi.”

 

[PELAJARI: Cara Membungkus Kotak Cara Yang Benar]