crochet-clutch-7170.jpg (skyword:307089)

Idea untuk klac mengait mudah datang kepada saya satu hari ketika saya bermain dengan benang sulaman sisa. Apa yang akan berlaku jika saya mengawal semua blues variegated indah ini sekaligus? Saya fikir hasilnya adalah menakjubkan. Saya memuja kain yang diperbodohkan dan gaya klasik dari kemasan stiletto putih. Kain mutiara memberikan klac sehelai kemilau elegan yang menjadikannya perlawanan yang sempurna untuk kedua-dua pakaian pakaian dan pasangan kegemaran anda seluar jeans.

crochet-clutch-7133.jpg (skyword:307090)

Pada saiz 7.5 “x 4”, klac adalah saiz untuk memenuhi keperluan kecil untuk malam keluar, termasuk warna kegemaran anda, kekunci, kad kredit, dan telefon anda! Benang kapas yang membentuk kain klac menjadikannya mudah untuk dipegang apabila anda memasukkannya di bawah lengan anda juga.

crochet-clutch-7180.jpg (skyword:307337)

Bahagian yang terbaik adalah bahawa klac ini tidak boleh lebih mudah dibuat! Ia adalah projek crochet yang sempurna untuk pemula, kerana ia membolehkan anda untuk mengamalkan dua teknik asas: crochet tunggal dan jahitan slip. Dan sekeping siap kelihatan sangat elegan. Bersedia untuk bermula? Inilah yang anda perlukan untuk saiz gambar 7.5 “(19 m) x 4” (10 m).

 

Bahan

  • 360 meter (329m) saiz 8 mutiara sulaman kapas mutiara dalam setiap tiga warna (120 meter setiap satu)
  • 135 meter (110m) saiz 10 benang mengait buluh dalam “ecru”
  • Saiz 0 (2.25mm) keluli mengait cangkuk

Thread digunakan:

  • 2 bola Saiz 8 Valdani Pearl Cotton Embroidery Thread di JP12 Seaside (Muddy Monet Collection), 73 yds (67m), 0.35 oz (10g), kapas mutiara 100%
  • 2 bola Saiz 8 Valdani Pearl Cotton Embroidery Thread di O578 Primitive Blue, 73 yds (67m), 0.35 oz (10g), 100% cotton pearl
  • 2 saiz bola 8 Valdani Pearl Cotton Embroidery Thread dalam JP11 Heavenly Hue (Muddy Monet Collection), 73 yds (67m), 0.35 oz (10g), kapas mutiara 100%
  • Saiz bola 1 10 Bulu Crochet Mak Cik Lydia di Ecru, 300 yds (274.3m), 2 oz, (57g), 100% Rayon dari Bamboo

 

Singkatan

  • Ch = rantaian
  • Sc = satu crochet
  • St (s) = stitch (es)

crochet-clutch-7007.jpg (skyword:307092)

Corak

 

Foundation Row: Ch 51, bekerja dengan empat helai pada masa yang sama.

 

Baris 1: Sk di kedua ch dari cangkuk dan di setiap rantai merentas (50s), ch 1 dan belok.

 

Baris 2: Sc across sts, ch1 dan belok.

 

Ulang Row 2 hingga sekeping langkah 11 “dari awal.

 

Kencangkan dengan menarik semua empat helai melalui sk terakhir dan menenun di hujung untuk selesai.

 

Untuk menukar warna, saya mengesyorkan tumpang tindih penghujung satu bola dengan permulaan yang lain dengan 2 “untuk beberapa jahitan.Bekerja dua kali tebal untuk helai warna itu sahaja (lima helaian total), sehingga anda hanya mempunyai empat helai lagi. hujung diperlukan. Lakukan ini dengan hanya satu helai pada satu masa.

 

Untuk menyelesaikannya, hapuskan sekeping crochet dalam bentuk klac dengan lipat sehingga 3.5 “(cuba menjadikannya lebih banyak baris) pada satu hujung segi empat tepat. Berikan ruang kecil di atas apa yang akan menjadi poket rok (kira-kira empat baris) sebelum anda lipat bahagian atas ke bawah. Bahagian atas lipat hendaklah kira-kira 3/4 “dari bahagian bawah klac.

crochet-clutch-7114.jpg (skyword:307093)

Cara Tambah Seaming Hiasan

Selepas sekeping cangkuk tersumbat adalah kering, mengukur lima helai thread ecru yang masing-masing 3 meter panjang untuk membuat pengikat hiasan. Bermula di sudut kanan bawah klac, crocheting dengan lima helai pada satu masa, anda akan menggunakan jahitan slip bersaiz lebih besar untuk menyertai dan jaharkan bahagian klac dan menghiasi sekitar flap. Pertama, orientasikan kopling supaya lipatnya menghadap jauh dari anda.

crochet-clutch-how-to-smaller-01.png (skyword:307385)

Bawa cangkuk melalui kedua-dua kepingan kain di pinggir paling luar (1) dan buat jahitan slip besar, meliputi dua baris pada satu masa (2). Pastikan kelebihan tambahan dalam jahitan slip supaya mereka tidak memakai kain. Selepas anda selesai menyertai satu sisi poket, teruskan slip stitch ke lapisan tunggal flap depan klac, memastikan stitch stitch merangkumi dua baris pada satu masa. Di bahagian atas flap clutch, jahitan slip meliputi dua jahitan pada satu masa. Seterusnya, terus ke bahagian lain kepak klac sehingga anda memukul lipatan. Apabila anda sampai ke lipatan, pasang jahitan melalui kedua-dua lapisan sekali lagi untuk menyertai sisi dan selesai mencipta poket klac. Bahagian bawah flap dan bahagian dalam poket poket akan mempunyai satu jahitan tunggal dari jahitan slip di bahagian depan (3). Menenun dan memangkas semua hujung (4).

crochet-clutch-7186.jpg (skyword:307306)

Nikmati malam anda di bandar dengan keindahan ini! Atau simpan sebagai hadiah buatan tangan untuk hari lahir seseorang, cuti, atau Hari Ibu.