chefstepsdinnerpartyplating.jpg (skyword:358109)

Dengan perancangan, kesabaran dan amalan, anda boleh menanggalkan hidangan pelbagai hidangan yang seolah-olah tidak mudah.

Sekiranya anda telah menguasai potluck kejiranan dan boleh menolak spread gaya keluarga untuk orang ramai, anda mungkin bersedia menghadapi cabaran yang menghiburkan baru. Tidak ada cara yang lebih baik untuk memamerkan masakan anda – dan hosting – kemahiran daripada merancang dan melaksanakan menu makan malam pelbagai kursus. Kami tidak mengatakan ia akan mudah, tetapi dengan pemikiran, latihan, dan beberapa petua, anda akan dapat menganjurkan kursus anda supaya makanan tetap hangat, pengunjung berasa puas, dan makan mati tanpa sebarang halangan.

chefstepsdinnerpartysorbet.jpg (skyword:358110)

Cahaya, hidangan cerah seperti sorbet lemon dan jarum ini membuat kursus permulaan yang baik dan pembersih langit-langit.

Pilih Kursus Anda

Sebelum anda mula mencari koleksi resipi anda, tentukan berapa kursus yang hendak anda layari. Malah koki profesional hanya boleh menyiapkan kursus lima atau enam dengan sendirinya, jadi jika anda tidak mempunyai rakan atau rakan kongsi sebagai koki sous anda, anda mungkin ingin menghadkan menu anda untuk tiga atau empat kursus.

 

Kini tiba masanya untuk menghasilkan senarai resipi yang berpotensi. Termasuk pelbagai hidangan: mengimbangi kursus berat, kaya dengan pembersih cahaya terang, terang, dan untuk setiap pertunjukan yang intensif buruh, termasuk satu atau dua plat mudah yang boleh disediakan terlebih dahulu. Mempunyai masalah bermula? Cuba mengatur menu anda di sekitar tema-musim, ramuan berulang atau masakan kegemaran anda, sebagai contoh. Sekiranya anda sedang mencabar, mengejutkan tetamu anda dengan novel mengambil kegemaran lama: cheesecake yang dibekalkan, katakan, atau sentuhan moden pada panggang mahkota yang menyenangkan hati.

 

Apabila anda mula memuktamadkan menu anda dan merancang senarai belanja anda, ingatlah bahawa apabila menghidangkan pelbagai kursus, anda perlu menyimpan bahagian-bahagian kecil dan murah hati berpengalaman. Ini akan memastikan hidangan tetap menarik – dan para tetamu anda tidak terlalu penuh sebelum panggang mahkota dihidangkan.

chefstepsdinnerpartybeef.jpg (skyword:358112)

Gunakan kursus yang mudah dan mudah disediakan untuk menempah plat yang terperinci seperti yang dikemaskinikan di boeuf bourguignon.

Buat Rancangan Permainan Anda

Sekarang bahawa anda telah memutuskan kursus-kursus, sudah tiba masanya untuk membuat mereka teratur. Tidak perlu menyesuaikan dengan pembaziran standard, hidangan hidangan dan pencuci mulut, tetapi terdapat kebijaksanaan yang terdapat di dalam klasik: Jika anda mula dengan hidangan ringan, bekerja dengan hidangan yang lebih kaya dan selesaikan dengan berkembang pesat, anda akan memberi makan makanan yang memuaskan.

 

Semasa anda menganggap pengalaman restoran, jangan lupa sendiri. Untuk memastikan selera para tetamu anda dapat, anda perlu menghantar kursus baru setiap 10 minit atau lebih, yang bermakna dua hidangan kompleks berturut-turut boleh membunuh irama anda dengan mudah. Mulailah dengan hidangan yang anda boleh sediakan kebanyakannya terlebih dahulu, seperti sup, roti, sorbet atau daging yang dimasak dengan mudah, untuk memberi anda masa untuk menyelesaikan kursus pertengahan intensif buruh.

 

Juga pertimbangkan setiap titik sentuhan kursus: tindakan minit terakhir yang mengambilnya dari kuali ke pinggan. Kursus roti buatan sendiri mungkin hanya mempunyai dua titik sentuh: potong dan susun pada hidangan hidangan. Tetapi hidangan daging lembu yang menonjol mungkin mempunyai beberapa: kepingan, plat, hiasan dengan microgreens, taburkan dengan herba segar, gerimis dengan pengurangan balsamic, dan debu dengan garam laut. Sekiranya kursus tertentu mempunyai senarai sentuhan panjang, berikannya beberapa bilik pernafasan dengan menyediakan hidangan mudah sebelum dan selepasnya.

 

Prep untuk Parti

Setelah menu makan malam anda ditetapkan, sudah tiba masanya untuk menyelesaikan persediaan anda. Tulis seberapa banyak yang anda boleh: senarai membeli-belah, langkah-langkah yang perlu anda selesaikan sebelum dan pada hari, dan apa-apa maklumat berguna lain, seperti sekatan makanan tetamu. Kemudian kumpulkan semua peralatan yang diperlukan, perkakas dan hidangan hidangan – tambah beberapa tambahan, sekiranya anda menjatuhkan garpu atau menghancurkan mangkuk. Akhirnya, amalan, amalan, amalan! Lebih banyak lagi yang anda sediakan, semakin cepat anda akan masuk ke dalam alur pada hari pesta – dan semakin anda dapat menikmati mengubah perancangan anda dengan teliti ke dalam hidangan yang tamu-tamu anda akan rave selama berbulan-bulan akan datang.