pengijazahan-parti-ais-krim-bar.jpg

Fotografi oleh: Yesi daripada SimplyLively.us

Dengan suhu musim panas yang panas, pihak anda akan menerima panggilan yang paling keren. (Dan selain itu, tidakkah kita semua sepatutnya?) Mengejutkan para tetamu anda dengan parti es krim make-it-yourself, termasuk paparan DIY yang menggemari. Meja jadual saya adalah retro bertemakan dengan balang mason untuk topping dan mangkuk sundae yang cukup merah jambu bagi tetamu untuk berkhidmat kepada diri mereka sendiri.

 

Inilah yang anda perlukan

  • Pendirian kek
  • Mangkuk dan sudu retro (satu setiap tetamu)
  • Mason jars (satu demi satu) 
  • Cendawan hidangan kecil untuk topping (satu setiap balang)
  • Konjaan gula
  • Ais krim
  • Sudu ais krim
  • Susunan pelbagai coklat, kenyal, dan topeng pudina

 

Dapatkan Terinspirasi dengan Lebih 60 Pakar Ais Krim

ais cream sundae bar cones

Fotografi oleh: Yesi daripada SimplyLively.us

Pilih meja bufet yang panjang untuk menyediakan bar ais krim anda. Bermula pada satu hujung, paparan mangkuk untuk tetamu membuat ciptaan masing-masing. (Kon atau tiada kon, saya cadangkan memberi mereka kepada tetamu kerana suhu panas akan membawa kepada drip tidak berkesudahan!)

 

Hadirkan ais krim Anda sebelum masuk ke dalam mangkuk besar dan teruskan scoopers berguna. Selain itu, tumpukan kerusi anda di atas pendirian kek.

ais cream sundae bar toppings

Fotografi oleh: Yesi daripada SimplyLively.us

Akhir sekali, datang bahagian yang menyeronokkan – topping anda! Saya biasanya memilih tema warna seperti gula-gula putih (seperti topi salji, cip coklat putih, dan taburan putih), tetapi pada masa lain saya melakukan gabungan tekstur dan perisa (seperti coklat dan kenyal). Ia sangat bergantung kepada orang ramai! Isi setiap balang mason dengan merawat tunggal dan letakkan sudu di setiap hidangan.

ais cream sundae bar scooping

Fotografi oleh: Yesi daripada SimplyLively.us

Jangan lupa meninggalkan setumpuk sudu dan serbet untuk orang ramai untuk menggali!