Arli of The Magic Yarn Project

Fotografi oleh: Projek Benang Magic

Apabila jururawat onkologi Holly Christensen mengetahui bahawa anak perempuannya itu didiagnosis dengan kanser, dia ingin melakukan sesuatu untuk mengangkat semangat gadis kecil itu. Dia mengacungkan helai benang panjang ke dalam gaya rambut seperti Rapunzel, sambil menambahkan kacang lembut untuk keselesaan tambahan. Keputusan? Wig cantik yang boleh dipakai oleh temannya untuk merasa seperti seorang puteri – walaupun penyakitnya.

 

Apabila dia melihat berapa banyak anak perempuannya yang suka memakai rambut palsu, orang asli Palmer, Alaska memutuskan untuk terus membuatnya untuk anak-anak lain untuk dinikmati. Dia mula menganjurkan lokakarya rambut palsu dan, akhirnya, mengubah hobinya yang murah hati menjadi keuntungan bukan keuntungan sebenar. Dan itulah ketika dia memulakan penggubal dana GoFundMe, The Magic Yarn Project, yang telah menaikkan hampir $ 70K dari matlamatnya $ 100K.

 

[FIND OUT: More Ways You Can Knit or Crochet for Charity]

benang wig

Fotografi oleh: Andy Crawford dan Dave King \ Getty

Menurut Persatuan Kanser Amerika, kanser masa kanak-kanak menjejaskan lebih daripada 10,000 kanak-kanak di bawah umur 15 tahun setiap tahun, dan kadar tersebut terus meningkat selama beberapa dekad. Memandangkan bulan September adalah Bulan Kesedaran Kanser Kanak-kanak, GoFundMe memaparkan Projek Benang Magic dan sumbangan indahnya kepada penyebabnya. Dalam temu bual dengan platform penggalangan dana yang popular, Christensen berkata projek itu “telah mengubah hidupnya” dan dia suka menyaksikan sumbangan yang dibuang dari seluruh dunia. Martha Stewart Living menghampiri Christensen untuk mengemaskini bagaimana sumbangan tersebut telah mendapat manfaat daripada Projek Benang Magic dan misinya.

 

[PELAJARI: Cara Pilih Benang Terbaik]

Dengan $ 70K yang telah mereka raih setakat ini, Christensen memberitahu kami mereka telah membuat lebih daripada 3,800 wig untuk kanak-kanak di 29 negara yang berbeza. Mereka juga memberi mereka peluang untuk bekerja dengan sukarelawan kebangsaan. “Kami kini mempunyai ‘Magic Maker’ atau sukarelawan aktif membuat rambut palsu di 19 negeri,” katanya. “Walaupun kami telah menerima sumbangan benang, beama, dan aksesoris crocheted dari orang-orang di 30+ negeri.”

 

Sekarang projek itu telah berkembang, Projek Benang Magic mewujudkan lebih daripada sekadar rambut palsu puteri. Mereka memakai gaya Beanie Superhero yang berbeza dan juga mempunyai rambut palsu Kapten Jack Sparrow yang diilhamkan. Bahagian yang terbaik? Semua rambut mereka kini emas untuk menghormati Bulan Kesedaran Kanser Kanak-kanak.

 

Jika anda berminat untuk terlibat dengan The Magic Yarn Project, mereka baru-baru ini memperbaharui laman web mereka dengan senarai bekalan yang mereka perlukan. Mereka masih kurang $ 30K matlamat mereka di GoFundMe, jadi sumbangan kewangan juga membantu.

 

Rasa terinspirasi? Tonton bagaimana untuk membuat pom-pom dengan mudah dari benang – dan menghias rambut palsu: