med106461_0111_how_vegetable_crepe.jpg

Mudah-mudahan lupa bahawa pancake gaya Perancis ini adalah sepupu tortilla gandum. Mereka lebih kurus, ya, dan lebih halus, tetapi mereka tidak lebih serba boleh. Krep yang rendah hati pastinya boleh mengisi kekosongan taco atau bit sandwic dengan keju cair yang dicairkan bersama dengan yang terbaik dari mereka, tetapi jangan berhenti di sana. Sepasang mereka dengan apa sahaja yang anda akan cuba dengan tortilla, roti, atau pasta, dan anda akan mendapati mereka sebagai adaptable seperti mana-mana kanji waktu makan.

 

Tonton cara membuat crepes:
Dapatkan Resipi Krim Mudah

ayam-crepes-2898-d112808.jpg

Fotografi oleh: Mike Krautter

Tidak dapat ditahan: crepes dipenuhi dengan ayam, gruyere, dan sos bechamel.

Apa yang Anda Perlu Tahu:

• Krep pertama anda mungkin tidak baik, diketepikan sebagai korban persembahan atas nama panci yang dipanaskan dengan sempurna dan keperluan untuk mendapatkannya. (Ini adalah benar walaupun untuk pembuat krep pakar.) Setelah itu, anda akan membalikkan crepes seperti pro.

• Crepes adalah calon yang ideal untuk dibekukan, disimpan untuk malam di mana “pantas” dan “mudah” adalah satu-satunya perkara di menu. (Untuk membekukan: Bungkus tuala kertas – tuala akan menyerap kelembapan apabila mereka cair – dan kemudian di bungkus plastik, sebelum kedap dalam beg penyejuk plastik yang boleh dicas semula.) Crepes juga akan disimpan dalam peti sejuk, dibalut dengan bungkus plastik, untuk dua tiga hari, menjadikannya mudah untuk menarik mereka untuk mana-mana hari selepas makan malam. Buat kebaikan dan sentiasa membuat lebih banyak daripada yang anda perlukan.

md104211_0209_gridchse028.jpg

Bagaimana untuk menjadikan krim anda menjadi makan malam

Kemungkinan tidak berkesudahan; isi mereka dengan sayur-sayuran panggang dengan keju kambing, atau cendawan tumis, atau rataouille; buat crepes ayam, atau buat versi krep keju panggang.

 

md104211_0209_cake021.jpg

Bentuk krep yang nipis dan halus meminjamkan dirinya kepada pemanasan semula lembut. Rawatlah seperti yang anda buat dalam mi lasagna yang dimasak atau pembungkus kertas beras – rasa kebanyakan krim yang lemah dan tidak dapat bersaing dengan atau mengatasi penapisan anda. Dan ketahuilah bahawa kamu tidak perlu menggulung mereka; crepes suka berlapis.

Bina Kue Crepe Kaya Kaya dengan Gruyere dan Bayam

med106461_0111_how_ham_crepe.jpg

Mereka boleh dibakar ke dalam kotak, dilancarkan seperti cannelloni (dan mengambil hanya 15 minit untuk memasang), atau juga digunakan sebagai pelapik timah muffin untuk bungkusan savory anda yang seterusnya – sisa cincang dan dos ricotta atau krim yang sihat akan memasak seorang pemenang. Jika ia boleh dimakan dan lazat, bungkusnya dan lihat di mana krep itu membawa anda.