Tidak kira musim, lubang api yang selesa di halaman belakang adalah tempat percutian mewah. Berpegang pada kehangatan malam-malam musim panas dengan menambah lubang api ke ruang tamu luaran anda. Sama ada anda mempunyai teres kecil di tengah-tengah bandar atau landskap yang luas di ladang desa, terdapat banyak pilihan ketika memilih lubang api yang tepat untuk ruang anda. Apabila mereka bentuk kawasan luaran dengan lubang api, perhatikan ruang, warna dan tekstur. Pilih lokasi yang selamat dari kawasan lalu lintas tinggi, pokok dan serpihan lain. Buat laluan untuk akses mudah dan ruang tempat duduk anda cukup jauh untuk bilik berjalan kaki yang cukup.

 

Lihatlah idea-idea lubang luaran berikut untuk membawa kehangatan ke ruang hidup luaran anda.

stacked-stone-firepit-1116.jpg (skyword:359659)

1. Lubang api batu disusun

Landskap yang digabungkan dengan perabot yang selesa menetapkan nada untuk oasis luaran ini. Lubang api batu yang disusun di tengah menawarkan banyak ruang untuk tempat duduk dan laluan pejalan kaki, menjadikan kawasan luaran ini sesuai untuk menghibur tetamu.

 

Kredit Imej: Landscaping Alderwood

jadual-firepit-1116.jpeg (skyword:359663)

2. Jadual lubang api

Bawa kehangatan terus ke meja makan dengan menggabungkan jadual lubang api ke dalam reka bentuk hidup luaran anda. Meja teras teras atau halaman belakang rumah akan menyaingi ruang makan anda sendiri dengan sentuhan yang menyala yang akan membawa setiap pesta belakang rumah kepada kehidupan.

 

Kredit Imej: Gelotte Hommas

 

built-in-firepit-1116.jpg (skyword:359668)

3. Lubang api terbina dalam

Elegant dan formal, lubang api terbina dalam yang panjang dan leher ini membawa suasana gaya peranginan santai ke halaman belakang rumah anda. Gunakan lubang api sebagai loghat dalam reka bentuk teres kontemporari anda untuk kawasan tempat duduk yang mengagumkan seni bina rumah anda.

 

Kredit Imej: Jennifer Post Design

 

[SUDAH INI: Nikmati Hari Liburan Semua Hari]

kabin-firepit-1116.jpg (skyword:359669)

4. Lubang kabin kabin

Meningkatkan daya tarikan pedesaan anda di kawasan hutan dengan menambahkan lubang api luar ke dek anda. Perapian batu besar ini mencipta suasana yang canggih dan menarik di kabin terpencil di dalam hutan.

 

Kredit Imej: Gelotte Hommas

 

[MAKE IT A COOK OUT: Resipi untuk Perkhemahan (atau Meluncur)]

moden-firepit-1116.jpg (skyword:359672)

5. mangkuk pit api moden

Beberapa lubang api luaran, seperti mangkuk pit api moden ini, dibuat untuk menghiburkan. Berpakaian teres anda dengan lubang api kecil, bulat adalah pilihan yang mudah untuk menerangi halaman belakang anda dan menambah drama kecil untuk reka bentuk hidup luaran anda.

 

Kredit Imej: Kumpulan Rekaan Phil Kean

outdoor-fireplace-1116.jpg (skyword:359675)

6. Perapian yang melengkung

Rumah belakang ini ditubuhkan untuk berjaya dengan perapian yang melengkung, ruang makan tertutup dan dapur luar yang akan menghiburkan anda sepanjang musim. Dengan tempat duduk tambahan di bahagian bawah, perapian batu ini mewujudkan ruang sosial yang selesa untuk kawan-kawan dan keluarga untuk berkumpul.

 

Kredit Imej: Stout Design-Build, Inc.