bay-windows-d101187-1015.jpg

Fotografi oleh: Bill Abranowicz

Tingkap Bay adalah pemandangan yang menakjubkan. Dari luar, mereka hiasan, menghiasi bahagian luar rumah dengan bingkai tiga dimensi. Dan dari dalam, tingkap memberikan teluk kecil – sudut yang sempurna untuk membaca matahari terbit atau menghirup teh.

 

Walaupun semata-mata hiasan, tingkap bay sering merasa sangat penting di ruang tamu atau ruang tamu. Keluasan tingkap membolehkan sejumlah cahaya, yang menjadikan bilik kelihatan lebih luas dan lebih luas. Dan mereka membuat lubang-lubang yang sangat bagus untuk mata-mata kecil menunggu ibu dan ayah pulang ke rumah juga. 

 

Jadi, apakah rawatan? Tingkap bayu biasanya sangat besar – mereka boleh menampung sebanyak 10 kaki ruang dinding, mungkin lebih. Ini bermakna mereka boleh membiarkan dalam banyak cahaya, yang indah. Tetapi anda juga harus dapat menutupnya dengan mudah apabila anda memerlukan privasi anda. Apabila ia datang, ini adalah yang terbaik untuk pergi dengan langsir berat. Melukis langsir hendaklah menyejukkan bilik pada musim panas dan mencukupi untuk menjaga makan tengah hari hanya di kalangan ahli keluarga. 

gt031_cafecurtain1_s.jpg

A Compromise Sweet

Menjaga kehidupan rumah anda yang tersembunyi dari jiran tidak bermakna anda perlu mengorbankan cahaya matahari melalui tingkap teluk anda. Salah satu cara untuk menyediakan privasi tetapi masih dibiarkan terang dari luar adalah untuk rawatan kafe tirai cafe fesyen. Tirai kafe dipasangkan di tengah-tengah tingkap – bahagian bawah tingkap teluk akan dirawat, tetapi separuh bahagian atas tidak akan. Siapa kata anda perlu pergi atau tidak?

Cara Membuat Tirai Kafe

msl_0606_romanshades.jpg

The Drawn

Kelebihan indah tingkap teluk adalah pembukaan dan penutup tirai boleh membuat perubahan drastik di dalam bilik. Desperate for light? Lukis langsir itu. Untuk memastikan cahaya matahari terbenam yang manis di rumah anda, anda memerlukan tieback – sesuatu untuk menahan tirai berat. Cobalah menghiasi dengan sekeping alat hiasan dekoratif, seperti batu turquoise ini. Mengembalikan tirai tidak boleh menyekat gaya anda. 

Buat Shades Klasik

tirai-ikat-belakang-0911mld107374.jpg

Baby, You’re So Classic

Kadang-kadang perkara terbaik yang boleh dilakukan untuk bahagian rumah yang paling megah (tingkap teluk, tentu saja) adalah untuk meninggalkan mereka unornamented. Warna menegak klasik kelihatan anggun dan canggih di atas tingkap bay – tarik ke bawah untuk privasi, meninggalkannya kepada orang-menonton. 

Buat Tali Tirai Tirai Hiasan

msl_jun06_formalshade.jpg

Semua Mengenai Formaliti

Bay tingkap sendiri kelihatan samar-samar zaman pertengahan – jadi mengapa tidak memainkannya? Rawatan tetingkap formal ini adalah elegan dan sempurna untuk ruang tamu mewah. Teh, sesiapa sahaja?

Buat Shade Formal

ft_sept05msl13.jpg

Bewitching dan Beribboned

Pastikan glamor matahari terbenam di dalam bilik dengan warna yang masih ditarik. Perincian pita kecil di bawah naungan akan membuat semua perbezaan pada naungan klasik, terutamanya pada tingkap bay. Gunakan reben grosgrain dalam warna pilihan anda untuk menambah pop warna. 

Buat Shade Roller Shade