Resipi Master: Beras Brown

Tidak seperti nasi putih, beras perang mengekalkan dedak berkhasiat dan kuman yang meliputi gandum beras. Ini memberikan tekstur yang kenyal, aroma gizi, dan banyak nutrien penting. Ikut formula kami yang betul-betul betul-betul untuk nasi perang dengan sempurna setiap kali.


Sumber: Martha Stewart Living, September 2012


Hasil

Bahan-bahan

Arah

Nota Cook

Simpan dan Gesa semula
Masukkan nasi masak dalam bekas kedap udara sehingga 5 hari. Sekiranya anda membekukannya dalam lapisan tebal inci dalam beg plastik yang boleh dipulihkan, anda boleh dengan mudah memecahkan bahagian-bahagian individu seperti yang diperlukan. Sama ada beku atau didinginkan, panaskan semula beras dalam ketuhar gelombang mikro, ditutupi, sehingga mengukus, 1 hingga 3 minit.

Idea Beras Brown
NIAGA DENGAN GREEN DAN EGGS
Sapukan bayam, kolase, kale, atau mana-mana hijau yang hangat dalam minyak zaitun dengan bawang putih, garam, dan lada yang dihiris. Hidangkan beras dengan telur goreng di atas. Musim dengan serpihan lada merah.

NASI GORENG
Kacau ayam, tahu, atau udang sehingga dimasak. Keluarkan dari kuali, dan tambahkan sayur-sayuran iris. Masak sehingga lembut-lembut, keluarkan, dan kemudian tambah halia, bawang merah, dan bawang putih dalam periuk. Masak, kacau sehingga harum. Masukkan sayur-sayuran dan protein kembali ke kuali, bersama-sama dengan nasi, dan melemparkan. Selesai dengan kicap.

CEREAL RICE HOT
Padi panas dengan susu dan secubit garam dalam ketuhar gelombang mikro atau di atas kompor. Teratas dengan kayu manis, pisang, sirap maple, kacang, atau biji.