dorothy draper

Fotografi av: Hilsen av Dorothy Draper & Company Inc.

Dorothy Draper har blitt kalt den opprinnelige Martha Stewart. Ikke bare startet hun det første interiørdesignet i USA, hun var en kjendis i seg selv – navnet hennes var synonymt med alt interiørdesign i 1940 og 50-årene. 

 

Draper var en glamorøs kvinne med fin smak. Hun utformet hoteller, teatre, varehus, bedriftskontorer og hjem til en heldig få som hadde råd til henne; hun drømte opp interiøret til private jets, biler til Packard og Chrysler, inkludert en rosa polka dot truck (et mønster hun ble kjent for), kosmetikk emballasje og sin egen linje av eksklusive stoffer. Hun publiserte en bok, “Underholdende er morsomt! Hvordan være en populær vertinne,” og ga dekorere råd i en vanlig kolonne som kjørte i Hearst Newspapers og Good Housekeeping Magazine, hun kom til og med på forsiden av både Life and Time.

 

Draper, nee Tuckerman, ble født inn i en aristokratisk familie i 1889 i Tuxedo Park, en eksklusiv enklave i New York som sikkert levde opp til sitt navn – det var et av de første gatede samfunnene i Amerika. Å være en del av samfunnets øvre ekkolon hjalp Draper med å få sin virksomhet fra bakken og sterkt påvirket hennes anti-minimalistiske stil, men hennes talent talte for seg selv. Etter å ha dekorert noen av sine egne hjem, til tross for at det var svært uvanlig for en kvinne å gjøre det, åpnet Draper i 1925 sin egen virksomhet. Arkitektonisk Clearing House (som til slutt ble Dorothy Draper & Company) var det første interiørdesign selskapet i Amerika. Det banet vei for kvinner som søster Parish, hennes fetter.

 

[I FAMILIEN: Se hvorfor søsterparis kalles mor til amerikansk landsstil]

dorothy draper

Fotografi av: Hilsen av Dorothy Draper & Company Inc.

Draper jobbet på noen få private hjem, men hennes nettsteder ble satt på større prosjekter. Hun likte å designe offentlige rom hvor folk kunne komme og føle seg opphøyet av skjønnheten som omgikk dem – hun var en sann artist.

 

Hennes første store kommisjon var å dekorere lobbyen på Hotel Carlyle, hvor hun begynte å finpusse “Modern Baroque” -stilen som hun laget. De svarte og hvite tregulvene ble hennes signatur sammen med lyse farger i uventede kombinasjoner, utsmykkede lister og chintz trykt med store kålroser. Hun elsket også å male dørene til bygninger en lyse rød eller grådighet oppmuntret andre til å gjøre det i sine kolonner. “” Fargen på inngangsdøren annonserer din personlighet til verden, “sa hun. Alt var dramatisk, men innbydende, hva noen kalte “Draper touch”.

 

[TRENDS: Svart og hvitt ternet gulv gjør et comeback]

dorothy draper

Fotografi av: Hilsen av Dorothy Draper & Company Inc.

Draper var en ekstremt sikker kvinne (“Hvis jeg liker det, er det riktig. Hvis jeg ikke gjør det, er det ikke,” har hun sagt) og tok kontroll over prosjektene sine helt ned til hver detalj, fra hotellbøker til uniformer, til menyene. Draper jobbet på landemerkehotell over hele landet fra Fairmont i San Francisco til Greenbrier i West Virginia, hvor hun tjente den høyeste lønn som noen gang hadde fått til en dekoratør. Prosjektet, fullt av hennes elskede røde og grønne og store gipselementer, ble ansett som toppen av karrieren hennes. Hvert rom hadde et annet tema – den viktorianske skrivesalen ble en gang kalt det mest fotograferte rommet i USA. Hotellet åpnet med en overdådig tre-dagers fest som deltok av hertugen og hertuginnen av Windsor og Bing Crosby.

Draper fortsatte sitt arbeid med ikoniske mellomrom som kafeteriaen på New Yorks Metropolitan Museum of Art, som inneholdt en ni fot høye fuglkronekroner. En av hennes siste prosjekter var International Hotel at Idlewild Airport, som nå er New Yorks JFK. Draper døde i 1969, og i 2006 ble hun den første interiørdesigneren som ble anerkjent med en retrospektiv utstilling av hennes arbeid. “The High Style of Dorothy Draper” på Museum of the City of New York var en stor suksess, akkurat som hennes prosjekter, med hundrevis av tusen mennesker kommer til å se sitt fantastiske arbeid.