rullende pin dough

Fotografi av: Con Poulos

TO TYPER

Du finner en rekke rullestifter på de fleste kjøkkenforsyningsbutikker og noen supermarkeder. De faller vanligvis i to kategorier: med håndtak og uten (kalt en fransk rullestift). Håndterte pinner er tunge og har en bred kroppsdiameter. Franske pins er lettere, lengre og tynnere; noen er jevne i diameter, andre er avsmalnet.

md106031_0910_rolling_pins_0129.jpg

Fotografi av: Ditte Isager

En hvilken som helst god trepinne er laget av hardved, for eksempel lønn, bok, eller aske. Martha favoritt rullestift er laget av mahogny (hun fikk selvfølgelig den i Paris på sin bryllupsreise). Mens tre er standard, er marmor også et utmerket valg fordi det forblir kjølig mens du jobber og det er mindre sannsynlig å holde fast i deigen.

rullende pin dough

Fotografi av: Con Poulos

VALG AV RETTEN

Så hvordan bestemmer du? Hvis du foretrekker håndtak, velg en bakerpinne med håndtak som er utstyrt med kulelager (som gjør det enklere å rulle), i stedet for en som er stasjonær. (Martha quips, “Hvis du er svak i overkroppen din, fungerer kulelagertypen bra.” Men stol på oss, løftevekter er ikke en forutsetning for enten rullestift!)

Pate-brisee vals-125-mld109124.jpg

Fotografi av: Christopher Testani

Med en fransk pin kan du dekke en stor deig overflate med bare ett slag fordi det ikke har noen håndtak og en lengre kropp. Mange profesjonelle bakere (og Martha!) Foretrekker en lang, slank trefransk pin uten håndtak eller koniske ender, da denne typen gir mest kontroll og lar deg “føle” deigen mens du ruller. Et annet pluss, ifølge Martha, er at det er roligere: “De kulelagende er enklere på grunn av håndtakene og rulle veldig bra, men de gjør noe for å gjøre støy, som jeg ikke liker.”

RENGJØRINGSTIPS FRA MARTHA

Martha sier, “Vask aldri treruller med såpe. Vask dem med varmt vann og en fille for å ta av overflødig flekk av deig eller mel. “Du kan til og med hoppe over vende på vannet og tørke med en myk, fuktig klut i stedet. Bare vær sikker på å tørke grundig før du lagrer.

 

Klar til å lage kakedeig? Få vår testkjøkkenets favoritt Pate Brisee Oppskrift