dresser-0182-d111887.jpg

Fotografi av: Ryan Liebe

Delen

Pourny likte denne fine gamle kommode for sine rene linjer og flott detaljering. Men han trodde det hadde en unappealing finish – og furu er ikke den mest edle skogen. Det var det ideelle stykket å oppgradere.

 

Fixen

Planen var å fange den rike, mørke patinaen fra 17. århundre møbler – en rødbrun oxblood-nyanse. Denne upretensiøse, men nydelige overflaten fungerer bra for rustikke biter, fordi det fyller kornet, men fremdeles beholder en følelse av tekstur.

 

Bøyde høye stoler, chelseatextiles.com
Medium Hann-lampe, i klar, christopherspitzmiller.com
Fontaine speil, ballarddesigns.com
Nimes Ticking vevd-bomull teppe, dashandalbert.com
Jessup tapet, av Oscar de la Renta Collection II, i Sepia / Indigo, leejofa.com

how-to-restore-møbler-s111907-143-Cire-rempli-before.jpg

Fotografi av: JAMES MARCUS-WADE
Før

Teknikken

Ciré rempli (Fransk for “fylt voks”)

 

Prosessen

Etter at stykket er farget, blir voks påført, etterfulgt av en støvdannelse av pimpsten; Den resulterende slurryen gni dypt inn i treporene, deretter buffet til en glans.

 

Prep

Først ble maskinvaren fjernet. Da ble stykket lett strippet og slipt, først ved å bruke grit-150 papir, deretter grit-180, og til slutt grit-220.

Materialene

+ Alkoholbasert flekk
+ 100 prosent bomullsfusk
+ Farget voks
+ Grov naturlig-børste børste
+ 4F pulverisert pimpstein
+ Pulverisert pigment (valgfritt)
+ Denaturert trealkohol
+ Linen-innpakket fransk polsk pute
+ Ull eller filt filler

TIPS

Hvis du har problemer med å få glans eller har gniddt gjennom voksbelegget, må du bare påføre voks på feilstedet eller delen. Vent en time, børst den, og start fra trinn 4 igjen.

how-to-restore-møbler-s111907-145-steg-1.jpg

Fotografi av: JAMES MARCUS-WADE

1. Mørk furuet med alkoholbasert flekk på en bomullsark. Hopp over dette trinnet hvis du jobber med valnøtt eller lignende dypt tonet tre. (I så fall, sand litt lenger ned enn vanlig, så kornet er veldig nært, nesten polert.) Å oppnå denne cordovan-tonen krever to strøk, siden furu er ganske lett og absorberer mye flekk. Vent noen timer før du fortsetter til neste trinn.

how-to-restore-møbler-s111907-144-steg-2.jpg

Fotografi av: JAMES MARCUS-WADE

2. Påfør et tykt lag med farget voks med en annen bomullsark. La det da synke innover.

3. Påfør et andre lag voks. Vent en time før den tørker. Med den naturlige børstebørsten (en shoeshine børste er flott), gå over mål som om du vil skinne den.

how-to-restore-møbler-s111907-145-steg-4.jpg

Fotografi av: JAMES MARCUS-WADE

4. Påfør pimpstein. Når du har en subtil skinne, dryss overflaten med en sky av pulverisert pimpstein, spikret med litt pulverisert pigment (den typen som brukes til flekker, fortyndes i olje) hvis du vil ha forbedret farge. Masser det i lett med hånden, men trykk ikke på, noe som vil gni av noe av voksen.

5. Lad opp puten din. Hell en lett mengde trealkohol på utsiden av den linnede pakken med fransk polsk pute. Tapp det forsiktig på baksiden av hånden for å jevnt fordelte alkoholen. Puten din skal være fuktig og ikke dryppe våt.

6. Fyll kornet. Tving vokspimpsmixen i trekornet med den alkoholbelagte puten, gni i en sirkelbevegelse; når du begynner å føle at du må tvinge puten, hvert 10. minutt eller så, opplad den med alkohol. Dette trinnet “lukker” kornet og skaper en polsklikt effekt. Straks vil du legge merke til en integrert glans – mer av en glans, virkelig – som kommer fra innsiden av trekornet.

how-to-restore-møbler-s111907-145-steg-7.jpg

Fotografi av: JAMES MARCUS-WADE

7. Gi den en endelig buff. Vent over natten så voksen tørker grundig, spesielt når du gjør denne finishen. Buff lett med en myk ull eller filt-rag, og voila: en fantastisk skinne!

8. Sett på knappene igjen. Stykket hadde sannsynligvis håndtak opprinnelig, siden det var to hull, hvorav en var lappet. De enkle messingdråpene gir det rustikke stykket et annet lag av raffinement – introduserer metall for å utfylle utseendet.

Hvorfor vokse?

Mens olje er flott for å gi en satinskinne til hardtre og midcentury-moderne møbler, er voks ideell for å låne en varm patina til mer rustikke biter.

Utdrag fra Møbler Bibelen (Artisan, 2014) av Christophe Pourny.