søt kitty on lap with paws up sleeping

Fotografi av: Fjola Dogg Thorvalds / Getty

I den store ordningen med babyer er kattunger ganske brukervennlige. I motsetning til deres hund og menneskelige kolleger, har unge katter ganske respektabel badehåndtering, krever ikke dyr skolegang og holder sjelden nabolandene oppe hele natten.

 

Når det er sagt, er det ikke så enkelt som å sette opp en søppelboks og kjøpe et par fjærleker. “Det er viktig å forstå at selv om å vedta en kattunge kan være en utrolig givende opplevelse, tar det høy tid på å øke kattungen, og det tar tid og hardt arbeid,” sier Adi Hovav, senior katastrofeadministrator på ASPCA.

 

Gjør deg klar til å ønske deg et bunt med felinefluff? Les videre for Hovavs beste tips for kattensuksess.

 

1. Vurder tvillinger

Det eneste som er bedre enn en kattunge? To kattunger, selvfølgelig. Ikke bare har husly nok av kattunger som trenger gode hjem, men kjæledyret ditt vil sannsynligvis ha nytte av en døgn lekekamre.

 

“Vi anbefaler ofte å vedta kattunger i par for å holde dem underholdt, spesielt hvis du er borte fra hjemmet i lange timer,” sier Hovav. “Hvis du reiser ofte i lang tid, for eksempel å gå på jobb, vil du kanskje vurdere å vedta en voksen katt i stedet for en kattunge, da voksenkatter har mer etablerte personligheter og mer håndterbare energinivåer.”

 

En ting å huske på: Dobbel kattungene betyr dobbelt kattunge regninger. Før du vedtar noen kjæledyr, sørg for å budsjett for forsyninger og veterinærpleie.

 

[REALTALK: De 4 tingene katten din ønsker deg å vite]

 

2. Forbered ditt hjem

Klar til å ta med hjem ditt nye kjæledyr? Det er viktig å ha noen grunnleggende forsyninger og utstyr ved hånden: Spesielt formulert kattemat, en matrett og vannskål, interaktive leker, en pensel, en sikkerhetskatt med en ID-kode, et skrapepost eller skrapepute, en søppelkasse og søppel, katteseng og reisebyrå.

 

Du vil også kattebeskytte dine hjemmekoselige barn, kattunger har en evne til å gjøre vanlige husholdningsartikler til farer. Sikre elektriske ledninger, kjemiske rengjøringsmateriell og skuffer, og kontroller at vinduene er robuste. Kattunger er fascinert av toalettskåler, så hold alltid setet nede for å forhindre drukning eller forgiftning fra harde rengjøringsmidler. Unngå vertikale persienner og andre vindubehandlinger med lange ledninger, da disse kan være strangulasjonsfarer.

 

For å holde møblene dine trygge fra aktive kattunger (og deres klør), anbefaler Hovav å plassere oppadgående vinyl teppe løpere på puter-katter ikke liker tekstur, og vil lære å unngå disse elementene. Dobbeltsidig tape kan også brukes til å motvirke skrape på populære steder som bordben og stolearmer, men avhengig av stoffet eller finishen, kan dette føre til skade på egen hånd.  

 

3. Ta det sakte

Noen kattunger vil gjøre seg hjemme, sprawling over sofaen og krevende mage gni fra fremmede. Andre trenger litt tid til å tilpasse seg deres nye omgivelser og dekomprimere fra lystlivet. Uansett, vær forberedt på å bevege seg sakte og ta tegn fra kattungen din.

 

“Hvert kjæledyr har en unik personlighet og vil bosette seg i sitt eget tempo,” sier Hovav. “Når du tar med hjem et nytt kjæledyr, er det en god ide å utsette innbydende gjester over til kjæledyret er avgjort og komfortabelt. Hold det nye kjæledyret ditt til et lite, stille rom først og gradvis introdusere dem til resten av hjemmet. “

 

Hvis du har andre kjæledyr i hjemmet, er det spesielt viktig å ikke skynde ting. Hovav anbefaler å holde alle dyrene skilt for de første dagene, slik at de kan bevege seg fritt under skift for å bli kjent med hverandres duft og nærvær i hjemmet. Etter noen dager, tillate overvåkede interaksjoner mens du overvåker kattungen din nøye for eventuelle tegn på stress. Hvis du er bekymret for et ansikt til ansikt, bør du vurdere å introdusere kjæledyr på motsatt side av en baby gate. 

 

4. Gjør deg klar til å spille

Som kattungefelle har du tre jobber: spill, spill og mer spill. Selv om katter har rykte som uavhengige, kan noen til og med gå så langt som å si standoffish-i virkeligheten, kattunger trenger så mye samspill og kvalitet spilletid som en valp.

 

“Kattunger er veldig høye i energi og er nesten alltid i humør for å leke,” sier Hovav. “De trenger mye interaktiv spilletid med leker, slik at de ikke ender opp med å bruke neglene eller tennene på folk. Vi sørger for at adopterne er klar over deres nye kattungenes uklarhet fordi hvis kattunger ikke får nok lektid, kan de være ødeleggende. “

5. Besøk din veterinær

Din nyopprettede kattunge skal komme hjem lykkelig, sunn og oppdatert på skudd. Likevel, det er en god ide å ha en veterinær i tankene og innsjekking for å sikre at det nye kjæledyret ditt er i orden.

 

“Tidslinjen varierer fra kattungen til kattunge; I de fleste tilfeller bør du imidlertid planlegge en innsjekking med en veterinær kort tid etter adopsjon for å sikre at kattungen din er frisk, sier Hovav.

 

Glade haler til deg og din nye kattunge!

 

[DECOR: Har katten din en katio?]