snaggedstitch-step1-0916.jpg (skyword:331661)

Har du noen gang tatt på deg klærne på en skarp gjenstand eller kant som skapte en snag i stoffet ditt? Det er det verste. Vi har alle hatt dette med våre beste gensere og strikker, men det er en veldig rask og enkel måte å fikse på!

 

Åpne vev, løs strikke og lette stoffer er mer utsatt for snags, så du bør være ekstra forsiktig når du bærer klær laget av disse stofftyper. Du vil kanskje også være forsiktig med smykker med skarpe kanter (det er hvordan jeg alltid får en dårlig snag). Men hvis du får en i plagget ditt, trenger du ikke bekymre deg – bare ta en syål og en tråd. Den viktigste tingen å huske når det gjelder en snag er å ikke kutte den, da dette vil skape et hull i stoffet ditt og gjøre problemet enda verre.

 

Snags kan være små eller store, men heldigvis er teknikken for å fikse dem de samme.

 

[Relatert: SOS (Lagre våre gensere): Hemmeligheter for fjerning av flekker]

snaggedstitch-step2-0916.jpg (skyword:331666)

materialer

  • Synål
  • Saks
  • Tråd (tilpasset stoffets farge)
  • Thimble (valgfritt, for de som liker litt ekstra beskyttelse)

snaggedstitch-step3-0916.jpg (skyword:331671)

Trinn 1

Først, tråkk håndsålen din, trenger ikke å knute enden.

snaggedstitch-step4-0916.jpg (skyword:331674)

Steg 2

Deretter setter du inn den gjengede nålen inne i løkken på hylsen og trekker til den trekkes til enden av tråden er nær sløyfen. Lag en knute rundt sløyfen med enden av tråden.

 

Trinn 3

Ved hjelp av saksen, krysse den overskytende tråden fra knuten. Pass på at du ikke ved et uhell kutter sløyfen!

 

[Ikke gå glipp av: Den beste saks for hver eneste oppgave]

snaggedstitch-step6-0916.jpg (skyword:331676)

Trinn 4

Sett inn din gjengede håndsyne nål rett ved siden av sokkelen. Hvis du ikke setter nålen nær basen, blir den mer synlig, du vil komme så nær basen som mulig.

snaggedstitch-step7-0916.jpg (skyword:331677)

Trinn 5

Trekk tråden helt gjennom til feil side av stoffet og ta sløyfen med deg. Ikke trekk gjennom for hardt, vær forsiktig så snag ikke “løp” mer. Når tråden er trukket gjennom til feil side, kan du enten prøve å løsne knuten i tråden eller trim tråden med saksen. Pass på å ikke kutte sløyfen og angre arbeidet ditt!

snaggedstitch-step9-0916.jpg (skyword:331682)

Og voila! Her er stoffet mitt fra høyre side uten synlig snag! Jeg elsker denne teknikken fordi den er så effektiv og enkel å gjøre. Jeg sitter vanligvis ned med en haug med snagged klær og gjør alt på en gang.

snaggedstitch-twodress-0916.jpg (skyword:331700)

Jeg kan nå trygt ha på meg Tiered Double Gauze Dress igjen nå som den er løst! Å fikse hakkede sømmer på farten er den beste tingen å gjøre, slik at det ikke blir verre, så du bør alltid bære et lite symaskin med deg i vesken din. (Jeg vet at jeg ikke går hvor som helst uten min.)