kvinne unpacking boxes in new apartment

Fotografi av: Westend61 / Getty

Fant et nytt sted? Gratulerer! Det er ikke noe mer spennende enn å starte på nytt og lage en plass ditt.

 

Men før du begynner å plukke ut møbler og lage planer for det søte nye dekket, er det litt pakking å gjøre. Egentlig, litt av pakking. 

 

Du har nok på tallerkenen din, så vi konsulterte ekspertene for noen av deres beste tips og triks.

 

Rengjør før du pakker

Før du vurderer å pakke opp hjemme, kan du se hva du kan legge igjen. 

 

“Det flotte med å flytte er at det tvinger deg til å slå av,” sier Janet Bernstein, grunnlegger av The Organizing Professionals, et Philadelphia-selskap som tilbyr flyttingstjenester. “Jeg har et lite mantra: Hvis du ikke elsker det, trenger det, eller bruk det, fortjener det ikke et sted i ditt hjem. Det kan være en hensynsløs tilnærming, men det tvinger deg til å ta noen vanskelige beslutninger. “

 

Start med de store billettene som vil være vanskelig og dyrt å flytte. “Hvis du vet at noen møbler kommer ikke til å passe inn i det nye stedet, eller at du vil ha nyere elementer eller en annen stil, så er det på tide å donere og ikke betale for å få det til å flytte, sier Cynthia Kienzle, eier av The Clutter Whisperer av NYC. Også på Kienzles liste? Støvete sportsutstyr, utdatert elektronikk, gammel bagasje, krympet gavepakke, papirarbeid, sjelden brukte kjøkkenartikler, og alt du kan lagre for barna dine (beklager, kiddos).

 

Selv om du flytter til et større hjem, varsler Kienzle at det er lurt å ta med mindre. «Bare fordi du vil ha mer plass i det nye hjemmet, betyr det ikke at det skal ta alt med deg for å fylle det opp,» sier hun. “Livet vil gjøre det for deg!”

Vurder Hiring Professionals

Du betaler fagfolk for å kutte håret, skreddersy klærne og fikse bilen. Så hvorfor ikke pakke hjemmet ditt?

 

“Hvis du har råd til det, anbefaler jeg at du har en movers pakke for deg – det er virkelig en kunst og en vitenskap,” sier Lisa Zaslow, eier av NYC-baserte Gotham-arrangører. “Det koster selvsagt litt mer penger, men hvis du kan faktorere det i budsjettet ditt, er det så verdt det.”

 

Hvis profesjonell pakking ikke er helt i budsjettet ditt, anbefaler Zaslow å betale for bare ett rom: det beryktet tidkrevende kjøkkenet. Med så mange skjøre stykker og uregelmessig formede elementer, får du pengene dine her.

 

Tillat rikelig med tid

Tror du at du kan kaste deg opp over en langhelg? Tenk igjen.

 

“Den vanligste feilen vi ser er at folk ikke gir seg nok tid til å pakke – det kommer til å ta lengre tid enn du tror,” sier Bernstein. “Du må tappe deg selv og komme opp med en tidsplan som tar det i betraktning. Du vil aldri pakke huset ditt på en uke – jeg foreslår vanligvis en måned. “

 

Stuer og gjesterom har en tendens til å gå fort, sier Bernstein, da disse mellomrommene hovedsakelig inneholder møbler og noen få knick-knacks. Men sørg for å planlegge god tid til kjøkkenet – når du gjør det riktig, tar de fleste kjøkken ca 8 timer til boksen opp.

 

[PRINT: Vår Handy Moving Timeline]

 

Klar Essentials

Før du begynner, sørg for at pakken er viktig i nærheten av hånden – ingenting ødelegger en god pakningsflyt som en tom tape dispenser.

 

Førstemann? Kvalitetskasser i en rekke størrelser. Selv om boksene er teknisk frie i brennevinbutikken, betaler du dyrt senere når de faller fra hverandre i midten. “Vi er veldig spesielle med det vi bruker,” sier Bernstein. “Vi elsker U-Haul-bokser, de har blitt bedre enn noe annet. Ikke prøv å spare penger på boksene dine. “

 

Du må også pakke papir, og mye av det. “Pakkepapir er virkelig, veldig nyttig for å pakke inn ting, fylle boksen og skille lag av ting,” sier Zaslow. “Det tar opp mye mindre plass enn bobleplast og er mye mer allsidig.”

 

Neste opp er pakkingstape (de fleste fagpersoner anbefaler Scotch-igjen, ikke se etter et godt kjøp her). Kjøp en dispenser for hvert medlem av husstanden, samt påfyllingsruller.

 

Nå som du har byggeklossene, vil du også ha: et grunnleggende verktøysett, store søppelsekker, permanente markører for merking, saks, en kassekutter, små Ziploc-poser for veiviserende skruer og braketter, og strekkomslag for sikring av skuffer på skap og byråer.

 

[LAG OPP: Her er vår liste over viktige emballasjeforsyninger]

 

kvinne taping cardboard box

Fotografi av: PeopleImages / Getty Images

Boks det opp

Klar til å pakke den første boksen? Det er noen ting å huske på.

 

Første ting først: Ikke skimp på båndet. Etter å ha sikret boksens bunnsøm, for økt forsterkning, fest bunnen av esken ved å påføre et annet stykke tape vinkelrett på hovedsømmen.

 

Hvis boksen inneholder skjøre gjenstander, linje bunnen med pakningspapir for å danne en pute, så legg litt ekstra i hjørnene.

 

Vær forsiktig så du ikke overfyller bokser. Ikke bare vil de være for tunge å løfte, men hvis toppene er utbulende, vil de ikke stables sikkert i lastebilen. Samtidig kan en underfylt boks enkelt knuses, så du vil fylle ekstra plass med pakkpapir.

 

For enkel utpakking merker du med rom på siden av esken, slik at etiketten er lett synlig når den stables. Det kan også være nyttig å inkludere en liste over hva som er inne.

 

Akkurat som du ikke har pakket ditt hus på en dag, vil det ta litt tid å pakke ut det nye stedet. Med det for øye, sett en boks eller to med din første natt nødvendighet: toalettsaker, klær for neste dag, kaffe og lommelykt i tilfelle noen hikke.

 

“Du kan gjøre uten at du serverer retter i en uke,” sier Zaslow. “Men du trenger den første kaffen om morgenen.”

 

[LÆR: Hvordan pakke en boks riktig vei]