0406_msl_redwine_l.jpg

VED Å VITE

Det som gjør vin så tøft å håndtere, er at det er en sammensetningsflekk, bestående av et fargestoff, en sukkerkomponent og en tanninkomponent. På grunn av dette er fjerningsprosessen mangefasettert og har en tendens til å være mer komplisert enn de fleste andre fjerning av fargestoffer.

 

Husk å skylle godt og gjentatte ganger, og vær oppmerksom på at hvis du ikke fullfører spylingsprosessen, vil det gjenværende rester av rester bli satt inn i stoffet. Tålmodighet – noen ganger timer med det – er viktigst.

 

I tillegg bør du vite at “tamping”, prosessen som er beskrevet i videoen nedenfor, er den riktige måten å forsegle i noen kjemikalier eller løsningsmidler som brukes til å fjerne flekken. Det er en opp-og-ned pouncing teknikk, og det er langt mer effektivt enn å gni eller noen annen frem og tilbake bevegelse.
HVA Å GJØRE

1. Spray fortynnet oppvaskmiddel-såpeoppløsning på flekk; tamp med en myk børste.

2. Skyll med vann, bruk hvit eddik og tamp; La stå flere minutter, skyll igjen. 

3. Hvis flekk gjenstår, bruk hydrogenperoksid og la stå.

4. Hvis flekk vedvarer, bruk 1 eller 2 dråper ammoniakk til vått område. Skyll med vann. Behandle med et enzym vaskemiddel; vask.

5. Hvis flekk fortsatt er der, påfør en pulverisert, ikke-klorert fargesikker blekemiddel, slik som natriumperkarbonat; omvask.

 

Sjekk ut vår liste over utskriftsfarlige flekker for mer nyttige tips