posjert salmon

Et spørsmål jeg blir spurt ofte, og et spørsmål som mange mennesker spør Google, er hvordan du får kvitt fiskens lukt etter matlaging. Jeg tror det handler om hvordan man kjøper fisk som ikke lukter og hvordan man lager den, så det vil gi mindre fiskaktig lukt (jeg får også spørsmål om hvilke matlagingsmetoder som gir mindre fiskaktig lukt). Kokker er opptatt av at luktene fra fisken vil nøle i kjøkkenet eller spre seg inn i andre deler av deres hjem.

 

Det er noen ting som vil bidra til å minimere luktene fra matlaging:

 

1. Viktigst, kjøp den ferskeste og best behandlede fisken du kan. Finn en fishmonger som du stoler på og spør dem om fisken. Frisk, rå fisk skal lukte søtt og briny. Bare gammel og / eller dårlig håndtert fisk lukter fisket. 

 

(LÆR: Hva du trenger å vite når du kjøper fisk)

stuet fish with fennel and tomato

Fotografi av: Marcus Nilsson

2. Oljefisk som makrell, sardiner og blåbær vil ha sterkere kokemuligheter enn slankere fisk som flunder, hake og snapper.

 

3. Ulike matlagingsmetoder gir forskjellige mengder matlager. Hvis du er bekymret for en dvelende lukt, prøv metoder som poaching, damping og braising for matlaging, da de vil produsere færre lukt. Stek, sauteing og pan roasting produserer mer lukt som de frigjør mer fettpartikler i luften. (Hvis du har en eksosvifte over rekkevidde, bruk den – og skru den opp.)

 

4. En åpen kopp blekemiddel på kjøkkenet ditt vil motvirke alle slags matlager.

 

Se hvordan å poke laks, en sunn, deilig og lav lukt måte å lage mat denne favorittfisken: