nummererte-Hayden-mel-møll-korn-ordliste-047-d112232-1015.jpg

Fotografi av: Marcus Nilsson

1. tibetansk lilla bygg

Denne slående arvestykket, hentet til USA fra Tibet i 1924 og deretter glemt i en frøbank til nylig, legger til en søt, røykfylt smak for supper, salater og pilafs – og det er deilig som frokostblanding; prøv det i vår Sweet Breakfast Bowl. Du kan også male den til bruk i bakevarer eller bryg den til te.

 

2. Red Fife hvete

Med en svak duft av urter og kanel like etter fresing, er dette 1900-tallets favorittbakken til deilig rikholdige baguetter og boules, samt skarpe skorper for pizza.

 

3. Durum Irak

Nyttig og søt, hveten er begunstiget av bakere for halvfabrikatbrød; det gjør også en flott golden-hued pasta.

 

4. Emmer Farro

Farro er både salte og seig – en naturlig passform for supper, som vår Farro-soppsuppe og salater. Du kan også bruke den i bakken, som vi gjorde for våre sjokoladekakekaker.

 

5. Black Nile Barley

Mulighetene for denne klumpete, søte bygen er uendelige: Smør den i suppe, bland den inn i en pilaf, bruk den til risotto, eller gjør den til stjernen av frokosten med vår Savory Breakfast Bowl.

 

6. Streaker Havre

Ikke din typiske havre, denne arvestykke har en subtil smørbrødsmak som smaker godt sammen med melk og bær.

 

7. Blue Beard Durum

Har du en robust saus i tankene? Melet fra dette kornet gir en solid, smakfull pasta som vil stå opp til den.

 

8. Hvit Sonora Hvete

Jordet i mel, denne subtilt søte hveten, en av de eldste varianter i Nord-Amerika, glir naturlig ut i bakt varer, enten en fuktig muffin eller en flakket terskel.

 

9. Bronse Byg

Karamell undertoner, en subtil jordisk duft og en solid tekstur gjør denne bygen et nydelig tillegg til supper, gryteretter og pilafs. (Saute den først for å ta ut sin nuttiness.)

Lær mer om Heritage Grains og Hayden Flour Mills

Se våre oppskrifter inspirert av Hayden Flour Mills