rockart-ticktack-marihønene-0315.jpg

For de av dere som går gjennom, ahem, “steinete” tider eller bare trenger en liten pick-me-up, er kreative do-gooders ute for å spre litt lykke gjennom små håndmalte bergarter. Og nå danner de sine egne samfunnsgrupper på sosiale medier.

 

Så hva er formålet bak disse gruppene, og hva er det de håper å oppnå? Det er enkelt, virkelig. Ved å bli med i en rockemaleri, er det ditt oppdrag å lage noen dag i form av en håndmalt rock gitt et vennlig ansikt eller en inspirerende melding. Selvfølgelig må du anonymt forlate den malte steinen på et offentlig sted (tenk parker, butikker, parkeringsplasser osv.) For noen andre å finne.

 

[FINN INSPIRASJON: 15+ kreative håndverk for Rock Collection]

Selv om dette kan virke som et sosiale medier fenomen eller en morsom hobby, blir det faktisk mer og mer vanlig. Nancy Pierson, leder av Nordøst-Ohio Facebook Painted Rock Group snakket til WKBN 27 om sitt kjæledyrrockprosjekt og nevnte at over 100 000 mennesker allerede har blitt med. “De handler om å heie noen andre opp,” sier hun. “Du vet ikke hvem som skal finne steinen, så de handler om alle.” Faktisk har Nordøst-Ohio den største målte rockegruppen. Imidlertid er det estimert 500 rockmaleri grupper dannet over hele USA.

 

Et annet populært rockmaleri er lokalisert i Ridley Park, Pennsylvania, dannet av familien Taziole. Melissa Taziole fortalte Fox 29, “Vi skjuler dem bare i hele nabolaget, og folk jakter på dem.”

 

Bortsett fra å lage en dag, ser en annen morsom del av prosjektet hvor de fargerike steinene lander etter at de er slått av av deres produsent (er). “De har blitt funnet i Tanzania, Afrika, de har blitt funnet i Sør-Korea, de har blitt funnet i Bora Bora,” sa Pierson. “Det er bare utrolig at folk tar dem på ferie med dem og forlater dem eller legger dem i andre stater, og det oppfordrer andre grupper til å bli dannet.”

 

I likhet med Superhero Crochet Ninja’s hide-and-seek-spill, anbefales deltagerne å legge igjen en liten tag på baksiden av klippene som knytter seg til deres dannede Facebook-gruppe med instruksjoner om å legge ut og gjemme bergarter for noen andre å oppdage. Hvis du er interessert i å lage dine egne, vennlige steiner til å skjule og (forhåpentligvis) få sted igjen en dag på nettet, er det alltid behov for flere rockdekorere. Grupper antyder bruk av chalk, tempera og akryl maling for rock dekorative medier. Sunny bilder og til og med godmodige vitser er velkomne maleri emner. Ikke glem å inkludere “skjul meg” på baksiden av klippen sammen med innleggsinstruksjoner!

 

Følelse inspirert? Watch Martha Stewart og crafter Jodi Levine gjør deres rock håndverk dyr: