Hvit t-shirts

Fotografi av: Lucy Schaeffer

Topp til bunn: 1. Banana Republic, Signature Supima® Cotton Crew, $ 29.50, bananarepublic.com 2. GAP, Vintage Vask V-hals, $ 19.95, gap.com 3. GAP, Vintage Wash Crew Neck, $ 19.95, gap.com 4 GAP, Vintage Wash Crew Neck, $ 19.95, gap.com 5. Banana Republic, Signature Supima® Cotton Crew, $ 29.50, bananarepublic.com 6. St. John, Bianco T-skjorte, $ 118, stjohnknits.com 7. Brooks Brothers, Broderte skulder langermet skjorte, brooksbrothers.com

Få sartorial elementer er like universelt verdsatt som den hvite t-skjorten. Afterall er det det mest allsidige elementet i skapet ditt: Pair det med hæler for en natt ute, bruk den under glidelåsen du jour til et kontor-passende ensemble. Eller, du vet, kaste den på med noen blå jeans for det offisielle off-duty utseendet som er begunstiget av alle fra bønder til supermodeller. Du trenger ikke å vedta et John Mayer-nivå på OCD for at de skal se friske ut. Men det er noen få skritt du bør innlemme i ditt regime. Vi fikk hjelp av to eksperter til råd om å holde hvittene hvite. 

 

HOLD LASTENE SMÅ

er T-skjortene dine ser grå og snusket ut? Du kan overstuffing maskinen. «Jo flere klær du har i lasten, jo mer smuss og smuss som slippes i vaskeprosessen,» forklarer Brian Johnson, direktør for utdanning på The Drycleaning & Laundry Institute. “Når jorda kommer inn i vannet, vil det etter hvert bli omlagt tilbake på klærne.” Så legg ikke for mye inn i vaskemaskinen din. Også nøkkel: Vask hvitt med hvite.

 

BRUK DEN RETTE MÅNEN FOR DETERGENT

Den type såpe du bruker er ikke like viktig som mengden du bruker, sier Johnson. Når smuss slippes ut i vannet, er en av vaskemaskinens nøkkeljobber å holde den fra å legge på nytt på stoffet, sier han. “Hvis du ikke bruker nok vaskemiddel, kan du ikke skape den effekten, som holder smuss inntil avløpssyklusen.” 

 

Den beste måten å vaske en hvit T-skjorte

Slitasje fra agitasjon bryter overflaten av T-skjorten og forårsaker at små fibre stikker ut. Slå T-skjorter innvendig ut før du kaster i vasken, sier Mike Abbott, direktør for FoU på Hanes. “Dette holder utsiden av plagget ser friskere ut.” Deretter legger du til et vaskemiddel med et blekemiddel og velg varmt vann. “Varmt vann forringer farge på skjorten raskere enn varmt vann,” sier han.

 

Har en skjorte som også trenger stryking? Slik får du det perfekt presset og rynkefritt: 
 

KAN DU BLUE WHITE T-SHIRTS?

Blek er vanskelig. “En god kvalitet blekemiddel virker for 100 prosent bomullsprodukter,” sier Abbott, men unngå det på stykker laget av syntetiske fibre som nylon eller spandex. (Betydning de fleste av dine finere T-skjorter.) “Bleach bryter ned spandex,” sier han. For mye blekemiddel kan føre til at 100 prosent bomull hvitt blir til gul. For å være trygg, gå med ikke-klorblekemiddel, som OxiClean.

 

[LES DETTE: Tips for perfekt vaskeri]

bluing 

Dette gamle skolen produktet kan bare være din nye favoritt. Hvis stranden kan forårsake hvite til gule, hvorfor på jorden vil du legge til blå til vasken din? “Det menneskelige øyet ser faktisk blå som hvit,” forklarer Abbott, “så bluing agenter er optiske blinders for whiteners.” De legger til en blomstring for å dekke gulv fra smuss, olje eller klorblekemiddel og få klærne til å se hvite.

 

HVORDAN Å TACKLE GUL UNDERARM STAINS 

De pesky gule armhulenes flekker som sender din allsidige garderobestift til undershirthunken? Skyll aluminiumet i antiperspiranten. Det er riktig, agent som stopper deg fra svette reagerer på svette, og skaper den gule armhulen. Det er en ond syklus, og dessverre, når disse flekkene er satt inn, er de umulig å fjerne, sier Johnson. Hans råd: Forhindre at disse flekkene setter seg inn ved å vaske dine hvite T-skjorter ASAP. “De fleste prøver å få et par slitasje ut av ting,” sier han. “Men i løpet av et par dager etter at du har slitt, bør du kjøre det gjennom en vaskesyklus.”

 

STAIN REMOVAL

For å takle tyngre flekker, inkludert de gule armhulenes flekker, bløt klærne dine i en ikke-klorbasert blekemiddel, som Oxiclean, i 30 minutter før du vasker. Pass på at du bruker den heteste vanntemperaturen som er anbefalt på omsorgsmerket. “Varme øker alle kjemiske reaksjoner, jo jo hetere vannet, desto bedre er vaskemiddelet til å oppføre seg,” sier han. For lette flekker, behandle med vaskemiddelet ditt (de fleste har oksygenbasert blekemiddel som en del av formuleringen) og kast i vasken.

 

[TRY THESE: Natural Laundry Boosts]

Den beste måten å tørke en T-skjorte

I motsetning til et flertall av plaggene vi har skrevet om her, kan din hvite T-skjorte definitivt gå i tørketrommelen – bare ta det med ro. “Du vil ikke gjøre det bein-tørt,” advarer Abbott. “Tørking for mye forringer bomullen og kan også forårsake guling.” For best resultat, sett tørketrommelen på kortere syklus, fjern mens fuktig og henger for å tørke den. Du kan også bruke en lavvarme jerninnstilling for å glatte ut eventuelle rynker eller en dampbåt som Rowenta Steam ‘N Press som tillater både.