Hvorfor tapet?

Når det gjelder å skjule ufullkommenhet på veggen, er tapet (og tapeter generelt) mer effektivt enn maling. I tillegg er det i disse dager relativt enkelt å fjerne og erstatte tapet. Som Liza Clark fra Clark og Clark Interiors peker ut, er ingenting permanent uten at du gjør det på den måten! I disse dager er det så mange leieavhengige, lett flyttbare tapetalternativer.

 

Sammenlignet med vanlig maling kommer bakgrunnsbilder i et bredere utvalg av mønstre og design, og gir deg mer tilpassbare alternativer. Selv om tapetet i utgangspunktet kan koste mer enn å male, er det mer kostnadseffektivt siden det varer lenger. Bakgrunn kan ligge på veggen i opptil 15 år, noen enda lenger enn det!

spoonflower-tapet-grønn-2-0515

Hvilke typer tapeter er der?

Plasseringen vil påvirke hvilken type tapet du trenger, og det er noen forskjellige typer å velge mellom. For eksempel, hvis du planlegger å bruke tapet på kjøkkenet, vil du ha noe flekkbestandig og vaskbar. For bakgrunnsbilder i lekerom, barnehage eller barnas rom, trenger du en som tåler skrubbe. Baderomsbaggrunner må være fuktresistente, og så videre. Det er generelt tre typer tapeter; her er nedbrytingen:

 

Prepasted

Disse typer tapet er precoated med lim. Det betyr at du ikke trenger å dekke det med tapetpasta når du installerer. Alt du trenger er å bruke litt vann eller prepaste-aktivator for å aktivere den tørre pastafilmen.

 

Nonpasted

Også kjent som bakgrunner, ikke-bakte bakgrunnsbilder, kommer ikke med prepaste, så du må legge på et lim når du stikker det til veggen. Tips: Bruk tapetpastaen som anbefales av produsenten.

 

Selvklebende

Som navnet antyder, har selvklebende bakgrunnsbilder eget lim, ofte en klebrig film. På grunn av dette krever de ikke en aktivator. Selvklebende bakgrunnsbilder er som klistremerker – hver stripe har sin egen bakside, som fjernes når du installerer bakgrunnen.

Hvilken skala trenger jeg?

Skalaen på mønsteret er alt! Ifølge interiørdesigneren Lynne Clark, “bør du aldri være redd for å gå imot det du har sett i andre lignende rom. Ofte vil folk gå for lite. Noen ganger trenger du virkelig et lite papir. Men selv om du gjør et pulverrom, kan en større skala være veldig bra og elegant. “

spoonflower-tapet-3-0515

Hvilke farger skal jeg bruke?

Begynn med å vurdere rommets møbler, størrelse, gulv og aksentstykker for ideer. For eksempel, hvis du har cool-hued møbler, styre bort fra bakgrunnsbilder med blå undertoner og gå for noe komplementære i stedet. For å få rommet til å virke større og gi en varm atmosfære, gå for lyse farger. For å lage en dristig setning og legge til litt drama, er det ingenting galt med å velge en dristig farge.

 

Liza Clark sier, “Når du velger fargebaner for bakgrunnsbilder, må du avgjøre om du vil at papiret skal være fokuspunktet, noe fantastisk å sitte i bakgrunnen, eller bare et område som legger seg til bakgrunnen, men fremdeles gir liv til rommet. Deretter begynner du å velge fargene dine. “Hun sier også å være forsiktig med primære farger (rød, blå, gul) fordi de har en måte å stjele showet på. I stedet skal du gå for en fargelegg som har dristige og myke farger. En ofte oversett faktor kan også være romets naturlige og kunstige lyskilde. Dette lyset kan noen ganger endre drastisk utseendet på tapetet ditt, så bestill alltid en fargeprøven først for å teste hvordan fargen ser ut med belysningen i rommet ditt.

spoonflower-tapet-5-0515

Hvordan velger jeg et mønster?

Det er nødvendig å se på mønsteret, ikke bare av estetiske grunner, men også fordi det kan påvirke applikasjonens lette eller vanskelige problemer. Ofte gjentatte mønstre kan være nyttige for å skjule veggproblemer. Vær imidlertid oppmerksom på at disse mønstrene vil presentere litt av en ekstra utfordring når du begynner å forene kantene på hvert panel. Ifølge Liza er en annen viktig faktor å være oppmerksom på geometriske mønstre som enten kan være for opptatt eller bare rett. Jo strengere mønsteret, jo mer opptatt blir det for øyet. En god tommelfingerregel å huske: Horisontale mønstre gjør rommet til å se bredere, vertikalt gjør taket til å bli høyere. Liza foreslår å gå online og prøve å finne eksempler på bakgrunnen som er implementert i et rom “før du fullfører din beslutning. Få en bedre ide om hva gjenta er som på en vegg – i motsetning til å forestille seg hvordan det er basert på 12” x12 “-prøve i prøveboken.”

spoonflower-tapet-6-0515

Skal jeg bruke et teksturert papir?

Ikke vær redd for tekstur! Det kan også være en smart måte å skjule nicks og støt på veggen din. Hvis du legger til tekstur, kan du også gå mer nøytral i fargen og fortsatt ha plassen til å se visuelt engasjerende.

spoonflower-tapet-7-0515

Hva er de største tapetstrendene akkurat nå?

• Metalliske og metalliske aksenter

• grafiske mønstre

• tekstur og preget bakgrunnsbilder

• Store engelske blomster i oppdaterte farger som fuchsia, appelsin og citron

• stor skala svart og hvit

• abstrakte og vannfargede trykk

• dybfarget eller ombre

 

Bunnlinjen: Gå med det du liker og vær ikke redd for å bryte reglene!

Jeg er på et budsjett, hvordan kan jeg kutte kostnader?

Bakgrunn er ikke alt eller ingenting – gjør bare en aksentvegg kan gjøre like stor en setning. Du kan også prøve å pusse opp under stolskinnen eller en papering på baksiden. Hvis du er redd for å dykke inn, kjøpe en mer tilgivende bakgrunnsbilde som en peeling og pinne versjon, og heng det selv!

Trenger jeg et bakgrunnsbilde installasjonsprogram?

Dette vil delvis avhenge av hvilken type bakgrunnsbilde du bruker. Mange av “peel-and-stick” -versjonene er enkle å installere selv om det er et relativt lite rom, og du har en partner som jobber med deg. Hvis du bruker en kompleks gjentatt design i et større rom, eller hvis du bruker ikke-limt papir, kan du prøve å finne en dyktig henger, spesielt hvis du ikke har erfaring med å hengte tapet selv.

 

Hvis du bestemmer deg for å ta det selv, må du huske at det er viktig å matche sømmer! Spesielt hvis du har en kompleks sømløs gjentakelse. Hvis det ikke går bra, kan papiret se ut som billig og slurvet. Ingen ønsker det!

spoonflower-tapet-infographic-0515

Hvordan vet jeg hvor mye jeg trenger?

Advarsel, du må gjøre matte! For å anslå hvor mange ruller tapeter du trenger, bare ta litt papir og en blyant, og følg formelen ovenfor. Noen steder, som Spoonflower, Lowe, og andre, vil tilby en praktisk rullekalkulator.

 

Når du måler veggene dine, må du alltid rulle opp. Avrunde målingene dine gir deg ekstra papir til å jobbe med. Bestil alltid to til fire flere papirruller for avfall og overlag. Feil vil skje enten du er profesjonell eller ikke, og butikker vil noen ganger avbryte en bestemt stil, så du vil være glad senere hvis du får ekstra papir nå.

 

Bakgrunnsdesign av Sharon Turner, Su Schaefer, Shelly Penko, Janiece Senn, Jennifer McManus, Caroline Okun, Deanna Bliss.