mld105893_0910_glossary2_exp_lighter.jpg

De er fancy, om ikke litt overflødig, riktig?

 

Ja, dagens dusker er vanligvis betraktet som tradisjonelle utsmykninger til hjemmet (tenk: din bestemors rike brokade gardiner, puter og lampeskjermer). Men tidevannet vender seg til fordel for disse danglende dekorasjonene. Faktisk er dusksmykker den må-prøve-trenden av sesongen. (Se verten Erin Furey lage sin egen i denne episoden av “DIY Style” nedenfor.)

 
Du ser dem over alt: Hengende av håndvesker, jakker og topper av røykfrie tøfler. Det er ingen tvil om at mote designere inkorporerer dem i sine høstsamlinger på grunn av deres luksuriøse arv.

 

Kvasten har nesten alltid vært et symbol på kraft og prestisje. Ordet for “dusk” stammer fra “tassau” – som oversatt fra latin, refererer til en lås i nakken av et plagg. I begynnelsen tjente kvastene som en vevende knute i plagg for å forhindre unraveling. Så over tid tok de en sterkere betydning: De ble slitt av gamle prester og militære offiserer som talismaner som avværget onde ånder. Den egyptiske farao Tutankhamun ble revet ut av graven sine og hadde dem rundt halsen.

 

I 330 e.Kr. dekrette romerske keiser Konstantin at alle kristne burde være kledd, noe som førte til en høy etterspørsel etter kvastetrimmer. Flash-frem til 540 e.Kr.: Keiser Justinian og to persiske munker smuglet i silkeorm fra Kina – bare for å få kvastene til å bli av kongelige og aristokrater i den vestlige verden.

 

Vi kan takke franskmennene for å snu kvasten til en trendsetter. Rundt 1500-tallet etablerte passasiersgilde kunsten “passementerie”. Det tok sju års lærlingskap å bli trent i dette håndverket, og en enkelt dusk ville koste like mange tusen dollar til kommisjon, for ikke å nevne uker med arbeidskraft og verdifulle materialer. (Kan du forestille deg hvor lang tid det kan ta å veve trimmingene for en hel trone ?!)

 

Vitenskapsmenn fra Oxford og Cambridge festet dem til deres eksamenskort for å markere sin intellektuelle overlegenhet. Kirken bundet dem til klær for å betegne rang blant prestemenn. Napoleon satte ut sin keiserlige trone med dem. Kong Louis XIV bestilte dem til å dekorere alle kongelige kostymer og boliger. Kort tid etter fulgte resten av vestlige verden seg ved å legge dem til, vel, alt og alt. De inspirerer oss til å føle seg smart, sterk, selv statuesque.

Takle Tassel Trend

Følelse inspirert? Braid en for et budsjettvennlig kjede. Bedre ennå, hvorfor stoppe der? Kvastene gjør vakre svingende pyntegjenstander for et par øredobber eller et sett armbånds armbånd. Når det gjelder duskene selv, vær så snill å leke med forskjellige former og materialer: lærfranser, riktfargede perler og brodert tråd. De er fringy, de er morsomme, og de er helt på trend. Swing en rundt halsen din, og gjør deg klar til å skinne som en dronning.