mini cacti tierra sol

Fotografi av: Tierra Sol Studio

Hvis du noen gang har følt at din blomstrende planteinnsamling manglet noe, har Seana og Yair Monley Rodriguez fra Tierra Sol Studio et svar for deg: teeny-små succulenter og kaktus.

 

Disse grønne, små underverkene, ikke større enn tommelen, kommer i en mindre keramisk planter, passer vakkert i et minimalistisk hjem og tilbyr alt du allerede elsker om lavt vedlikeholdsplanter. (Ifølge studiet trenger de bare noen få dråper vann per måned.)

 

Men det var ikke en mangel på plass som inspirerte disse nord-Carolina-baserte beslutningstakere til å eksperimentere med å vokse vanskelig å drepe (våger vi sier, umulig å drepe) planter. “Vi startet Tierra Sol Studio fordi vi ikke kunne holde planter i live,” forteller Seana. “Vi ønsket planter i huset vårt, men vi begge hadde null suksess for å holde planter i live. Vi var de verste plantemordene!”

 

[Her er: Hvordan være en bedre planteforelder]

mini cacti tierra sol

Fotografi av: Tierra Sol Studio

På et oppdrag for å hjelpe andre med å utvikle sin grønne tommel, begynte de å undersøke en rekke plantesorter og hvordan de kan dyrkes for å trives best i hjemmet.

 

“Vi fant ut at de fleste planter blir solgt i feil jord eller planter som setter en planteforelder opp for å mislykkes,” sier hun. “Så vi vokser de hardeste plantene som er mulige i et drivhus bygget for å tilpasse planter til innendørs lys, og vi gjør planterne våre til å gjenskape ørkenmiljøet.”

mini cacti tierra sol

Fotografi av: Tierra Sol Studio

(Husk at alle kaktus er sukkulenter, men ikke alle sukkulenter er kaktus.) Zebra haworthia sukkulent (som den her avbildet her) kan skryte med spikket løvverk med dristige hvite striper, og er en av de enkleste innendørsplantene å vokse.

Ved å lage små batch keramiske potter som var perfekt tilpasset hver plante, var de også i stand til å sikre at plantene hadde alt de trengte uten å bli repotted. “Vi brenner planterne våre i en prosess som er unik for oss for å møte hver plantes behov,” forklarer Seana. “Våre plantere gjør at oksygen kan nå røtter for å unngå overvann.” Seana håndverk hennes petite planters for å matche lengden på kaktusens røtter, og holder dem små i størrelse.

 

En annen grunn til at planteelskere ofte blir plantemord? Jorden. Ifølge Seana og Yair blir ørkenplanter ofte solgt i unaturlig pulveraktig jord som klumper rundt røtter. Denne jorden holder vann mot plantens røtter, råtner dem så snart de er vannet. I stedet trenger ørkenplanter ikke-klumpende grusjord. Miniatyrplanter fra Tierra Sol Studio har hver sin spesialitet jord og hvit sand for riktig drenering.

 

[LEARN: 5 Helsemessige fordeler ved å holde et husdyr]

mini cacti tierra sol

Fotografi av: Tierra Sol Studio

Som for hjemmebruk? Disse hardharde plantene kan plasseres på et solfylt sted med indirekte lys og vann med noen dråper vann i måneden.

 

Du kan plukke ut din egen miniatyrfabrikk i deres nettbutikk hvor de varierer i pris fra $ 15 til $ 20, og hver er kjærlig navngitt. (Fernando og Rosita er noen av våre favoritter.) “Vi følte at våre små kaktusbarn fortjente samme oppmerksomhet som de større plantene,” sier Seana. “Og det er ingenting som gjør oss lykkeligere enn å se folks ansikter når de ser vår mini-kaktus.”

 

Følelse inspirert? Se Martha lære å lage en kaktus hage: