mld106167_1010_livingroom1.jpg

Fotografi av: Raymond Hom

Å designe et rom er ingen enkel oppgave, bare spør Brooklyn-baserte interiørdesigner Dionne Rivera. Men når du har en veikart på plass, blir du overrasket over hvor raskt alt kommer sammen. Her deler Rivera fem av de første tingene hun gjør når hun starter et nytt prosjekt.

 

1. Finn ut formålet og utformingen av rommet. Planlegger du å snu rommet til et barnehage eller et bibliotek? Har du et kjæledyr eller har du planer om å starte en familie? “Når du vet hva du vil at rommet skal tjene som,” sa hun, “da kan du begynne å finne ut på oppsettet.”

 

2. Ta målinger. Dette kan være en av de minst glamorøse aspektene av design, men det er viktig hvis du vil at plassen skal se innbydende og ikke overfylt. Et godt målebånd bør gjøre trikset. “Du vil forsikre deg om at alle dine møbler passer og ikke ser squished,” sier hun. “Ikke glem å måle romhøyde.” (Denne målingen er nyttig når du bestemmer deg for kunst.)

 

3. Start et Pinterest-bord. Snarere enn å samle tårer og kutt fra magasiner og aviser, kan du sette opp et Pinterest-bord som kan fungere som en fangst for alle dine dekorative ideer. “Jeg liker å lage Pinterest-kort med mine klienter hvor de kan legge til i elementer de liker,” sier hun. “Dette gir meg en bedre inntrykk av deres smak og hjelper oss ofte med å komme opp med et tema for rommet.”

 

[START PINNING SOM: Living Room Design Ideas]

4. Finn et fokuspunkt. Inspirert av fargepaletten i et oljemaleri du kjøpte på et lokalt kunstgalleri? Hvorfor ikke bruke det for inspirasjon når du designer rommet ditt. “Mine klienter vil ofte ha et møbel eller en kunst som er veldig spesiell for dem, og at de vil dekorere rundt,” sier hun. “Det ene stykket setter ofte tonen og fargepaletten for resten av prosjektet.”

 

5. Begynn å dekorere rundt nevnte kontaktpunkt. Nå som du har funnet ut et fokus og en fargepalett, begynner du å legge til flere elementer som utfyller disse tingene, for eksempel møbler og tilbehør i gratis mønstre og farger. “Dette er også en god tid å finne ut plasseringen av strømuttak, og om du trenger ekstra installert,” sier hun.

 

[SOM Å TAGE: Hvordan lage en aksentmur, se Sofistikert]