Annin-flagg-0332-md111184.jpg

Fotografi av: Marcus Nilsson

Du kan bli overrasket over å vite at før Flaggdag i 1923, var det ingen offisielle retningslinjer for hvordan du viser våre stjernespanglede bannere. Det var på denne dagen at National Flag Code ble utarbeidet av representanter for hæren og flåten under vegne av den amerikanske amerikaniske kommisjonen for den amerikanske legionen. Det ble trykt og gitt landsdekkende distribusjon. År passerte. Deretter vedtok kongressen den 22. juni 1942 en felles resolusjon (senere endret 22. desember 1942) som dikterte det som er kjent i dag som US Flag Code.

 

I koden er det flere seksjoner om hvordan du skal vise flagget, hvordan du vedlikeholder og håndterer flagget, og i tillegg til generell respekt. Kanskje den viktigste dikterer hvordan borgere skal oppføre seg rundt stjernene og stripene, da det er symbolet på vår identitet som en suveræn nasjon. Derfor blir innbyggerne bedt om å stå oppmerksom og hilsen når flagget deres går forbi en parade eller heises eller senkes.

 

Vi er påminnet om dette når flagget er fløyet stolt overalt: Minnesdagen, den fjerde juli, valgdagen og selve flaggdagen. Selvfølgelig er ikke alle patriotiske feiringer skapt like. Her er det som gjøres og ikke som beskrevet i US Flaggkoden for å sikre at hyllen din er respektfull.

 

1. Vis kun flagget mellom soloppgang og solnedgang på bygninger og stasjonære staber. Flagget kan vises i 24 timer hvis det er opplyst i mørket.

 

2. Ikke vis flagget i dårlig vær.

 

3. Om du viser flagget vertikalt eller horisontalt, sørg for at kantonen av stjerner er synlig på øvre venstre side.

 

4. Ikke la flagget berøre bakken.

 

5. Flagget skal heises raskt og senkes serielt.

 

6. Før du flyver et flagg på halvpersonen, løft det til et øyeblikk før du senker det.

 

7. Når det vises mot en vegg med et annet flagg, krysser staben deres, det amerikanske flagget skal være til høyre for det andre flagget (på betrakterens venstre), med sitt personale på toppen av det andre flagget.

 

8. Når flagg av stater, byer eller steder flyves på samme bakgård med USA-flagget, bør nasjonalflagget alltid være øverst. Ingen andre flagg bør plasseres over, eller hvis på samme nivå, til flaggets høyre.

 

9. Når flagger av to eller flere nasjoner vises, skal de flyves fra separate staber med samme høyde. Flaggene skal være omtrent like stor størrelse.

 

10. Når flagget vises fra et personale som rager ut horisontalt eller i en vinkel, skal kantonen plasseres på toppen av staben.

 

11. Et ubrukbart flagg som er skadet og slitt og ikke lenger kan vises, skal ødelegges på en verdig måte ved å brenne.

 

12. Når det ikke vises, bør flagget være respektfullt brettet inn i en trekant, som symboliserer tricornhatter slitt av koloniale soldater i krigens krig.

 

[LEARN: Hvordan riktig flette det amerikanske flagget i en trekant]

Vil du lære mer? I denne videoen viser Martha hvordan man bretter et amerikansk flagg inn i en trekant: