good-ting-tree-kurv-mld107860.jpg

Fotografi av: Johnny Miller

Virkelige juletrær gjør for en vakker og tradisjonell feriedekorasjon. Ifølge National Christmas Tree Association ble 25,9 millioner ekte trær til en verdi av 1,32 milliarder dollar kjøpt av mennesker til jul i 2015, noe som er mer enn dobbelt så mye som de falske trærne (12,5 millioner) kjøpt. Men for å holde ditt virkelige tre friske i feriesesongen krever det å gi treet ditt med litt vedvarende omsorg (og en god solid base).

 

 

1. Sett treet i vann så snart som mulig

 

Husk: Du tar med deg en levende plante. Hvis du vil beholde den frisk, må den ha tilstrekkelig vann. “Vann er det absolutt viktigste du kan gjøre for å bevare ditt tre til jul,” sier Jane Neubauer, medeier av Sugar Pines Farm i Chesterland, OH. “Få et trebord med et innebygd reservoar og sjekk det regelmessig. Folk vet ikke alltid hvor mye vann deres juletrær skal drikke opp. Du må fylle vannet regelmessig.” Du kan kjøpe tilsetningsstoffer for å hjelpe vannabsorpsjon og drepe bakterier, men de er ikke så nødvendige som å holde treet godt vannet.

 

[IKKE MISS: Her er hva du trenger å vite om å velge og omsorg for et juletre]

2. Trim stammen

 

Når trær blir først kuttet, hopper sap for å lukke såret og vil forsegle bunnen. “Når det skjer, er ikke treet som i stand til å absorbere vann,” sier Neubauer. “Legg til en ny kutt nederst til høyre før du legger den i vann, og prøv å sette opp juletre samme dag du tar det hjem.” Ved hjelp av en sag, trim en halv tomme av bagasjen før du legger den i vann i en reservoarstand. Ifølge National Christmas Tree Association vil du gjøre kuttet i en vinkelrett retning på stammen og unngå å kutte bagasjen i vinkel eller i V-form fordi det vil gjøre det vanskeligere å holde treet oppreist i stativet. Hvis du må lagre treet i noen dager, anbefaler Neubauer å holde treet på et kjølig sted med vann. Men det er best å sette treet ditt så snart som mulig.

 

 

3. Vann, vann, vann (og kanskje prøve tilsetningsstoffer)

 

Kontroller stativet daglig for vannstanden – som en generell regel, bør du oppgi en kvart vann per tomme med stammen diameter. Til tross for populær oppfatning, borer et hull i bunnen av bagasjen og vanntemperaturen ikke påvirker levetiden eller vannbevaringen av treet. Det er noen debatt blant eksperter om hvorvidt tilsetningsstoffer som mais sirup, aspirin og sukker er nødvendige for å øke levetiden til et tre. Og mens de ikke sannsynligvis vil skade treet, bekreftet en nylig studie at de ikke var mer effektive enn rent vann. Det er ikke å si at du bør unngå å eksperimentere!

 

 

4. Vær forsiktig med varme kilder inkludert lys

 

Direkte sollys eller ovnen vil raskt tørke ut treet. “Treet ditt blir tørt og sprøtt hvis det er for nær en varmekilde,” sier Naubauer. “Plasser treet hvor det ikke står overfor direkte varme, og det vil hjelpe treet ditt ikke å tørke ut for fort.” Mindre lys på treet kan også bidra til å redusere tørkeprosessen, men du kan fortsatt gjøre store lys hvis du fortsetter å vanne treet. Du kan også senke temperaturen i rommet der treet er plassert for å senke tørkeprosessen. Hvis treet ditt tørker ut, må du imidlertid fjerne det fra huset og resirkulere det. Ikke brenn træret i peis eller vedovn.

 

 

5. Slå av lysene når du forlater rommet

 

Lys kan bli veldig varmt og forårsake brannfare hvis det blir igjen på treet av gangen på treet om gangen. Spill det trygt og slå av lysene hvis du ikke kommer til å være rundt for å overvåke treet. Du må også sørge for at alle pærene dine er i god stand, og at ledningene til lysene ikke er slitt eller slitt. Ekte trær kan ta ild, så følg generelle brannvesenstips når du holder et ekte juletre innendørs. Hvis du slår av lysene, vil det også redusere tørkeprosessen.

 

Og hvis du vil vite mer om å velge det perfekte juletre, spør du bare Martha: