a100876_0804_dye_bath.jpg

Rebecca Fretty er sjef for kreativ inspirasjon og grunnleggeren av Rit Studio. Dianne Giancola, som startet sin karriere som hjemmeøkonomlærer, har vært Rit-utdannelsesdirektør i mer enn et tiår.

 

Eventuelle overordnede hemmeligheter for suksess?
Her er tre viktige:
Bruk først varmt vann. Ritfargen trenger virkelig varmt vann for å skape dype, mettede farger. Jo bedre jo bedre! Vi koker ofte vann og heller det direkte inn i fargebadet.

For det andre, ikke glem å røre. Ofte har folk spotting eller strikking på prosjekter fordi deres materiale blir brettet i fargebadet, og pigmentet kan ikke nå alt materialet jevnt. Hold stoffet i bevegelsesbadet.

Tredje, legg til mer fargestoffer for mørke farger. Når du farger mørke farger, anbefaler vi at du dobler mengden farger i fargebadet. Det er viktigst med svart. Vi bruker alltid en hel flaske svart til ett par bukser. Dette og varmt vann gir hver dag en rik mørk svart.

 

Hvilke trender ser du i farging?
Ombré (skygger fra mørkt til lys) og shibori (en japansk type farging som resulterer i et veldig interessant mønster) er populære akkurat nå. Begge disse er enkle og gir prosjekter så profesjonell kvalitet. Folk skriver til oss hele tiden så spent at vennene deres ikke kan tro at de gjorde dette hjemme!

 

Hva skal du gjøre hvis du farger noe og ikke liker fargen eller resultatet? Er det noen som kommer tilbake?
Ja! Rit Color Remover lar deg fjerne fargestoff fra et prosjekt du ikke elsket. Du kan også bruke den til å redusere mengden farge i et materiale før du fargestoffer det.

 

Vi liker farging av varer laget av andre materialer enn stoff. Noen ideer?
Vi elsker å fargelegge uvanlige ting også! Tre er et av våre favorittmaterialer, fordi du kan se treet korn gjennom fargestoffet. Med vårt allsidige Rit-fargestoff har vi hatt store suksessfargingskorker, tørkede blomster, maisskall, pinecones, fjær og sand.

Vår nye Rit Dye More lar deg også fargestille syntetiske stoffer som polyester, akryl og nylon. Det fungerer til og med på plast. Vi synes det er morsomt å lage alle slags fargede Lego murstein!
Mest uvanlige gjenstander er best farget i en bøtte med varmt vann. Eller du kan lage en krukke med fortynnet farge for å male på et element som lerret eller papir.

 

Skal jeg fargelegge ting i vaskemaskinen min, vask eller bøtte / bin?
Det er virkelig opp til deg. Vaskemaskinen er den enkleste, og virkelig den eneste måten å fargestore store ting som håndklær eller gardiner. Bare kast varen din i vaskemaskinen, hell fargestoffet i vaskemiddelautomaten, og la vaskemaskinen gjøre alt arbeidet. Du har imidlertid ikke kontroll over prosessen.

Hvis du vil lage et ombrémønster eller eller se på det eksakte fargestørrelsen, bør du bruke en bøtte eller vask, eller stovetopmetoden.

Og når du farger syntetiske fibre, må du bruke stovetoppmetoden, fordi vannet må opprettholde 180 grader hele tiden. Polyester trenger å holde seg i farvestoffet i 30 minutter for å oppnå den mest mettede farge.

 

Få alle våre tips og triks for å blande farger og fargestoffer her.