zwart-wit-kitten-portrait.jpg

Gefotografeerd door: Vierkante hondenfotografie

Zack Sunderman, een socioloog in New York, ontmoette zijn zwarte kat Stella voor het eerst in een opvangcentrum in zijn geboorteplaats in Ohio. Het asiel had zoveel katten dat er huizen nodig waren en Sunderman wilde een oudere kat meenemen (die ook lage adoptiegraden had) toen een zwart katje zich afwendde van de andere katten. Ze stopte voor hem, ging aan zijn voeten liggen en rolde rond. Zijn hart smolt. “Ik greep een vrijwilliger en zei: ‘Ik ben binnen een week terug voor deze kat. Laat niemand anders deze kat adopteren!'”, Zegt hij. ‘Ze hebben haar voor me in de wacht gezet terwijl ik het met mijn huisbaas heb opgeruimd en nu is ze mijn beste vriend.’

 

Dankzij Zack is er één minder kat die een huis nodig heeft. Maar zwarte katten worden vaak verkeerd begrepen en zitten iets langer in dierenverblijven dan katten met andere tinten pels. Maar waarom?

 

[GERELATEERD: Catios: Het is een patio voor je kat]

Zwarte katten worden overgegeven aan dierenasielen omdat ze niet zo goed op foto’s verschijnen, volgens de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Om nog maar te zwijgen van het feit dat zwarte katten de neiging hebben om het moeilijk te krijgen om in het algemeen geadopteerd te worden. Mensen associëren zwarte katten soms met kwaad of pech, een bijgeloof dat tijdens de Salem Witch Trials hoogtij vierden en tot op de dag van vandaag voortduurt. Je zou misschien niet in staat zijn om een ​​lieve kleine zwarte kat op Halloween te adopteren: Sommige dierenverblijven zullen de adoptie van zwarte katten rond Halloween blokkeren in een poging om de katten te beschermen tegen diegenen die de kat als Halloween-prop kunnen adopteren, later weggegooid worden op straat of erger.

 

Dat betekent niet dat zwarte katten nooit geadopteerd worden of dat er iets mis is met zwarte katten. Vier van mijn vrienden hebben minstens één zwarte kat en ik heb persoonlijk twee zwarte katten geadopteerd toen ik hun moeder en al haar kittens opnam. Het heeft een jaar gekost om hun vertrouwen volledig te winnen: ze verstopten zich voor mij, maar zitten nu naast me en slapen zelfs ‘s nachts naast me. Het kost tijd en geduld, en ja, ben dol op het winnen van geredde dieren, maar het is het waard.

 

Dierenasiels geven soms extra prikkels voor het adopteren van een zwarte kat. Ondanks het bijgeloof is geen enkel dier doordrenkt met pech. Zwarte katten kunnen net zo lief en aanhankelijk zijn als elke andere kat, dus overweeg verliefd te worden op een zwarte kat de volgende keer dat je naar een dierenasiel gaat om een ​​speciaal dier te vinden dat je liefde en zorg nodig heeft.

 

Hier delen Martha en haar kattenminnende vriend, Anduin Havens, verhalen over hun eigen kattenvrienden: