upsidedown-turkey_514_bg_6138982_bkt.jpg

Thanksgiving lijkt misschien een moeilijke tijd om iets nieuws te proberen, maar luister naar ons! We hebben een turbulente techniek ontwikkeld om kalkoen te roosteren die elke keer een supervochtige, smaakvolle vogel creëert. Traditionele kalkoenmethodes zijn geneigd om het borstvlees te gaar te maken of het donkere vlees te gaar te maken. De voordelen om een ​​kalkoen met de borst naar beneden te roosteren zijn tweeledig: het donkere vlees kookt sneller wanneer het dichter bij de warmtebron is en de sappen druppelen naar beneden voor extra vochtig borstvlees. Praten over een wending ten goede! Hier vijf tips om deze eenvoudige techniek onder de knie te krijgen.

 

1. Droge zoutoplossing

Kruid de kalkoen ‘s nachts en tot 24 uur voor de beste smaak en extra vochtig vlees.

 

2. Leg het braadrek in rijen met beboterde ciabatta

Het beboterde brood zorgt voor een zacht oppervlak waarop de kalkoenfilet kan rusten, zodat de huid niet aan het rek blijft kleven of beschadigd raakt tijdens het kantelen. De boter smelt ook en zorgt voor heerlijke pan-sappen.

 

3. Gebruik een keukendoek en een houten lepel om te klappen

Dit is niet het moment om alleen je handen te gebruiken! Gebruik een keukendoek aan de nekkant om te helpen bij het omdraaien van de vogel en plaats een houten lepel in de holte voor een hefboomwerking.

 

4. Rijg elke 20 minuten

Voeg laag-natrium kippenbouillon toe aan de pan. Het zal worden gecombineerd met de kalkoenlepels en gesmolten boter om een ​​uitstekende bedruipende vloeistof te maken. Giet het over je kalkoen elke 20 minuten als een uurwerk.

 

5. Rust

De kalkoen een beetje laten rekken is cruciaal voor sappig vlees. Geef je vogel 30 minuten voordat je hem serveert. Ga desgewenst helemaal uit met je garnituren – we hebben gekozen voor verse vijgen, rode, zwarte en groene druiven, en salie en tijmtwijgen.

turkey-platter_671_bg_6138982_bkt.jpg

Download het Recept over omgekeerde kalkoen