Cashmere en leer? Zacht en duurzaam. Denim en zijde? Terloops luxueus. Op zoveel gebieden in mijn leven vind ik het leuk om iets casuals te combineren met iets heel bijzonders. Het alledaagse object wordt plotseling op een nieuwe manier benadrukt, het luxe-item is op de een of andere manier toegankelijker en het contrast tussen de twee creëert een mooie en onverwachte verrassing. Dus deze vakantie, ik gebruikte dat idee om een ​​feestelijke kerstcadeaupapier te maken. 

Voor dit project heb ik kleine spoelen van handgesponnen garen uit mijn winkel gebruikt. Ze zijn de perfecte maat voor een vaartuig.

-Garen omwikkeld-gift-pompon-1214.jpg

De Pom-Pom

Kies een garen, dik of dun, maar met een relatief consistente maat. Dit is niet het moment om slubby garen of gekke boucle te gebruiken. Kies gewoon een mooi “regelmatig” gevormd garen. Je hebt twee meter dik garen nodig, of vier meter dunner garen.

garen-pompon-1-1214.jpg

Routebeschrijving:

  • Wikkel het garen om uw wijs- en middelvinger, laat aan beide uiteinden ongeveer 3 inch “staart” achter.
  • Bind een paar centimeter bij elkaar passend garen, of een soortgelijk gekleurde draad (als het garen te dik is om strak te binden) tussen je vingers om de lussen in het midden in te spannen. 
  • Bind de draad tweemaal om zichzelf heen. Als het moeilijk is om de pompon op je vingers te werken, kun je een grote vork of zelfs een kam met brede tanden gebruiken om je lussen in te pakken.
  • Trek de lussen van je vingers en knip met een scherpe schaar de binddraad dicht bij de knoop. Knip de staartuiteinden niet af – ze zullen dienen als banden om de pom-pom aan uw pakket te bevestigen.

garen-pompon-2-1214.jpg

  • Knip de eindlussen van je pompon open (aan beide kanten) en knip de uiteinden af ​​om je pompom in een donzige bal te vormen. Bevestig vervolgens de pompon aan uw pakket!

-Garen omwikkeld-gift-fan-1214.jpg

De ventilator

 

Als je mooie garens hebt, kun je er net zo goed plezier mee hebben! Beperk jezelf niet tot één kleur garen; deze techniek ziet er echt goed uit met enkele verschillende tinten.

 Routebeschrijving:

  • Wikkel het garen meerdere keren verticaal rond het cadeau, kruist dan zoals bij elke geschenklint, maar op de voorkant van de verpakking en wikkel meerdere keren horizontaal opnieuw voordat u het in een strik aftrekt.
  • Kijk naar de onderkant van het geschenk en plaats je draden zo dat ze netjes parallel aan elkaar lopen. Wanneer je het pakket omdraait, heb je een prachtige “burst” of “fan” in vier richtingen die uit je boog komt

-Garen omwikkeld-gift-bow-1214.jpg

Bogen herhalen

 

Deze wikkeltechniek is zo eenvoudig en veelzijdig. Voor dit project helpt het echt om op een mat met een rooster te werken, of plak je gewoon een maatstaf of meetlint op je werkoppervlak. Er is geen tijd voor nodig om te controleren of uw strikken gelijkmatig zijn uitgelijnd en het maakt een enorm verschil uit voor het uiterlijk van het pakket.

 Routebeschrijving:

  • Bind een strik met een enkele draad garen rond het ene uiteinde van uw pakket.
  • Herhaal elke centimeter met een nieuwe strik helemaal onderaan het pakket.

-Garen omwikkeld-gift-group-1214.jpg

Uw pakketten zullen er zo mooi uitzien zodra ze allemaal gegroepeerd zijn! Als je gewoon bruin kraftpapier gebruikt, heb je letterlijk een leeg canvas waarop je alles kunt doen. Dus wees niet verlegen! Laat de kleurrijke garens op nieuwe en fantasierijke manieren over je cadeaus spelen. Kinderen zullen dit ook graag doen.

Op zoek naar een speciale finishing touch? Bevestig een takje hulst of elk wintergroen waar je van houdt.

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie gevuld met casual comfort en prachtige kleine luxe!

Je kunt Anna’s producten kopen in de Martha Stewart American Made Market!