stedelijk farmer annie novak

Gefotografeerd door: Stephanie Stanley

Eén bezoek aan Eagle Street Rooftop Farm en je zult meteen begrijpen waarom we een meisje verliefd op Annie Novak hebben. Vergeet dat ze naar Zuid-Amerika is gereisd om aardappelen in Bolivia te oogsten of dat ze Calendula kweekt en kippen en bijen houdt, maar dat ze ook onherroepelijk geobsedeerd is door Beyonce en zojuist parkour heeft opgenomen.

 

Onlangs hebben we Novak bezocht in haar oase op het dak om te praten over het leven op de boerderij, ochtendrituelen en een aantal favoriete boeken. 

Op haar werk Uniform

Als ze haar dagen doorbrengt op een daktuin, hebben ze studiekleding nodig die licht is, beweging toelaat en je niet erg vindt om te vernietigen. “Vroeger verbouwde ik in rokken en jurken omdat ik zo koel bleef in de zomer, maar het was ook de beste manier om insectenbeten te krijgen,” merkt Novak op. Nu zul je haar waarschijnlijk in een broek en haar vertrouwde Bogs-laarzen vinden. Omdat ze de hele dag buiten is, maakt ze zich ook zorgen over overblootstelling aan de zon: “We leven in een andere tijd, we weten meer dan vroeger, dus ik probeer mijn blootstelling aan de zon tot een minimum te beperken en draag lange mouwen en veel SPF op mijn gezicht.”

stedelijk chicken coop annie novak

Gefotografeerd door: Stephanie Stanley

Haar ochtend- en middagrituelen

Novak verklaart dat ze water drinkt op elk moment dat ze wakker is, naast een kopje Earl Grey-thee. Terwijl haar ontbijt gewoonlijk een zacht gekookt ei is, schaamt ze zich niet om toe te geven dat ze om de dag wat donkere chocolade eet. “Je hebt af en toe chocolade nodig”, zegt Novak. Tegen het midden van de middag is Novak ongeveer 12 uur bezig geweest. “Als ik slechts 15 minuten kan stretchen, voel ik me rejuvinated.”

stedelijk garden annie novak pink hibiscus

Gefotografeerd door: Stephanie Stanley

Op haar schoonheidssituatie

“Ik draag CoverGirl Waterproof Mascara zolang ik mascara draag, ik ben een loyalist,” zegt Novak, “Ik vind Burt’s Bees Lip Balm ook heel leuk.” Ze houdt al het andere vrij eenvoudig, en merkt op dat bescherming tegen de zon en een gezonde houding haar dagelijkse essentie is. 

 

“Mijn moeder berispte me omdat ze mijn haar niet meer naar beneden droeg, want dat is het hele punt om lang haar te hebben,” merkt Novak op, “maar ik draag het elke dag en ik heb een versie van een Franse draai met twee lange barretts Ik verzon het toen ik 15 was en ik heb het gewoon volgehouden. “

stedelijk garden annie novak

Gefotografeerd door: Stephanie Stanley

Op haar huis

Terwijl ze haar dagen in volle zon doorbrengt, krijgt haar huis eigenlijk niet veel licht. “Voor mij is het erg leuk om thuis te komen in een afgesloten nestachtige ruimte en een rustige zone”, zegt Novak. De lage en gezellige sfeer die Novak heeft gecreëerd, helpt haar ook te slapen, wat haar thuis als eerste prioriteit heeft. “Het is een Novak-familietraditie om ‘s nachts bijna niet te kunnen slapen. Mijn zus is een dokter en werkt nachten, dus we zijn allemaal erg goed in bestaande op slechts enkele uren slaap,” lacht Novak.

 

Novak schatten alles in huis wat ze heeft. “Er was een periode van zeven jaar waarin ik geen winter had en in elk land waar ik ging, ontmoette ik collega-boeren en nam ik textiel, specerijen of andere dingen mee die hun land of hun huis speciaal voor hen maakten. een samensmelting van dat – er zijn heel veel echt mooie kleuren, objecten en stoffen in heel mijn huis – ik ben heel bewust met wat ik heb samengesteld. Ik hou niet zo van dingen, dus heb ik dingen die belangrijk voor me zijn is belangrijk, je kunt alles in mijn appartement meenemen en achter elke zin staat een mooi achtergrondverhaal of betekenis, “legt Novak uit.

 

Ze legde ook uit dat zelfs haar zilverwerk speciaal voor het gewicht werd geselecteerd, omdat de zwaarte van een vork of lepel van invloed is op de manier waarop Novak eet. “Ik weet hoeveel moeite het kost om dingen te maken, ik verbouw voedsel en ik begrijp het aantal uren dat bij elke hap past”, vertelde Novak. Als ze echter één ding van haar huis zou moeten redden, zou het haar fiets zijn. “Het is mijn paard”, grapt Novak, “ik heb mijn fiets gepersonifieerd.”

stedelijk farmer annie novak flowers

Gefotografeerd door: Stephanie Stanley

Over wat elk huis zou moeten hebben

Novak heeft de wereld rondgereisd voor zowel plezier als werk en vindt dat de huizen waar ze het meest van houdt goede tafels hebben. Novak heeft zelf een grote houten tafel – een klassieke vermakelijke tafel – en het is niet alleen een centraal punt in haar appartement geworden, maar ze vat ook samen dat ze meer tijd aan haar tafel doorbrengt dan dat ze slaapt. Hoewel, ze vindt wel dat elk huis een groot bed moet hebben waar je kunt ontspannen … misschien zelfs slapen.

stedelijk farmer annie novak flowers

Gefotografeerd door: Stephanie Stanley

Wat ze leest 

“Ik lees altijd vier of vijf boeken tegelijk”, zegt Novak, “Ik lees” The Path Between the Seas “over het Panamakanaal door David McCullough (Simon en Schuster, 1977) .Ik pakte ook mijn eerste Nora Roberts boek omdat ik wilde zien waarom mensen zo veel van haar hielden. En ik ben ook geïnteresseerd in dit heel interessante boek met de titel “Better Birding “ door Brian Sullivan (Princeton University Press, 2015) – het is een heel mooie manier om iets te benaderen waarvan ik dacht dat ik het begreep. ” 

stedelijk garden annie novak

Gefotografeerd door: Stephanie Stanley

Een paar meer musts

Gardening Tool: Boegschroef – het is ergonomisch aangenaam en herinnert me veel kanovaren.

 

Pantry nietje: Spices. Alles wat ik kook komt van de boerderij, dus het is een manier om voor de 25e keer koolrabi te eten.

 

Favoriete maaltijd om gasten te bedienen: Alles wat vers is, zal goed zijn, maar mensen zijn het meest tevreden als het een verse tomaat is. Zelfs wanneer boerenkool of peterselie hun moment hebben, komt het altijd terug op tomaten.

 

Favoriete film: “Paper Moon” en “Days of Heaven” omdat beide zeer old-school verhalen zijn en ze zijn zoet.

 

Op haar afspeellijst: Alleen Beyonce. Dat is het. 

 

Kijk eens rond Eagle Street Rooftop Farm: