bedroomcolor-6-0115.jpg (skyword:220601)

Foto met dank aan Ava Pessina van Ava Pessina Photo

Ik leef voor kleur! Ik hou ervan me als Joseph te voelen in zijn technicolor droogdek, of Alice in haar wonderland van regenbogen en eigenzinnigheid. Voorwerpen en plaatsen die briljant verzadigd zijn, maken me joviaal en zorgeloos.

Maar soms zijn opvallende kleuren overstimulerend en contraproductief, vooral in toevluchtsoorden zoals de slaapkamer of werkplek, waar rust en productiviteit van primordiaal belang zijn. Dus wat is er te doen voor de door kleuren geobsedeerde (zoals ikzelf)? Vrees voor, durf ik te zeggen, saai ontwerp laat mijn gedachten vervagen en ik begin te dromen over groenachtige, met lak afgewerkte wanden (zoals die in mijn appartement) of kleurrijke ikatkussens om mijn eetlust te lessen.

Vrees niet meer! Ik heb vijf manieren bedacht om pizzazz toe te voegen aan neutrale kleurenschema’s voor de slaapkamer.

bedroomcolor-1-0115.jpg (skyword:220603)

Foto met dank aan Mark Ashbee Photography

Gebruik natuurlijke materialen

Ik vergeet soms de enorme impact die natuurlijke materialen hebben op het ontwerp. Wanneer u aspecten van de omgeving opneemt in een ruimte waarin u in essentie het buitenleven binnenbrengt – en ik beloof u, dit kan een positief en duurzaam effect creëren. Ik ben dol op het gebruik van teruggewonnen hout als krukken, lampvoeten of zelfs hoofdeinden; agaatsteen als boekensteunen of tafelbladen; en, planten als achtergrond. Ik ben vooral aangetrokken tot natuurlijke materialen wanneer ze de structurele details van een huis benadrukken, zoals op deze foto. De oude houten balken voegen een bepaalde rustieke flair toe die, nou ja, nooit kan worden geëtiketteerd als saai.

bedroomcolor-2-0115.jpg (skyword:220604)

Foto met dank aan Rikki Snyder

Wees niet bang voor het donker

Donkere slaapkamers kunnen intimiderend zijn, maar wanneer ze goed worden uitgevoerd, is het visuele effect sensationeel. De getoonde kamer is een perfect voorbeeld van vrouwelijk en mannelijk. De zwarte muur en de zwartwitte aangrenzende muren zorgen voor een verbluffende combinatie wanneer ze worden gecombineerd met een houten plafond en vloeren. Als je te veel kleur toevoegt in een ruimte als deze, wordt de schoonheid ervan kleiner. Een vleugje organische kleur, en het resultaat is gewoon opmerkelijk. Gebruik Black Magic by PPG op homedepot.com om deze look te krijgen

bedroomcolor-3-0115.jpg (skyword:220605)

Foto met dank aan Muse Interiors

Voeg wat textuur toe

Een neutrale slaapkamer die grootschalig patroon en veel textuur combineert, kan nooit worden gebrandmerkt saai-verre van dat! Ik ben dol op de manier waarop deze specifieke ruimte gordijnen met patronen, accentkussens en een deken in een elegant lichtblauw introduceert, waardoor de ruimte eerder voelbaar dan steriel en koud aanvoelt. Als u patroon aan uw ruimte wilt toevoegen terwijl u vrij achromatisch blijft, raad ik aan lichte kleuren zoals blauw, groen en bruin in organische of geometrische patronen te gebruiken. Gordijnen zijn geweldig voor patronen – kies gewoon een stof met een vrij groot ontwerp, kleine motieven hebben de neiging om er druk en chaotisch uit te zien. Ik hou ervan hoe deze slaapkamer met beige zeegras behang tot leven komt met gedempte kleurenpracht en de toevoeging van textuur.

bedroomcolor-4-0115.jpg (skyword:220606)

Foto met dank aan Dart Studio

Gebruik blauw als neutraal

Voor mij blijft blauw voor altijd een neutrale kleur – het lijkt bijna een leeg canvas! Denk er eens over na: je favoriete blauwe jeans ziet er super uit met zowat elke top die je bezit. Kies dus bij twijfel een blauw. Ik ben vooral dol op deze donkere papegaai blauw – het is een neutrale die zowel merkbaar als onverwacht is. Ik waardeer ook hoe de accenten op het bed (de kussens en het dekbed) niet “perfect bij elkaar passen”, maar in plaats daarvan visueel interessant zijn. Dit bewijst dat blauw echt neutraal is, maar nooit een saaie kleur!

bedroomcolor-5-0115.jpeg (skyword:220607)

Foto met dank aan Twelve Chairs en Keller + Keller Photography

Gebruik Exposed Brick tot uw voordeel

Als je het geluk hebt om in een ruimte met bakstenen muren te wonen, moet je je gelukkige sterren tellen! Blootgestelde bakstenen muren zijn voor mij een van de mooiste architecturale elementen – en hun formatie en lay-out kunnen je zeker de geschiedenis van je huis vertellen! De natuurlijke terracotta kleur kan echter soms iets te hard zijn, vooral als je op zoek bent naar een vrouwelijke en lichte stijl in je slaapkamer. In plaats van je schat te bedekken met gipsplaat (dat zou een zonde zijn!), Stel ik voor om de stenen wit te schilderen. De gestructureerde muren zijn zo beïnvloedbaar; je zult houden van hoe het eruit ziet!