mld105713_0510_paintjarglossary2.jpg

Wilt u meer kleur bij u thuis, maar bent u te bang om te vetgedrukt te zijn? We hebben het antwoord: 18 alles-in-één, klassiek-toch-modern, op de natuur geïnspireerde tinten, plus projectideeën voor elke kamer. Onze formule: kleuren mengen met neutrale kleuren. Maak kennis met de (super veelzijdige) superneutralen. 

 

Of je nu een oude kleurenmeester bent, of je bent nog nooit zo dapper geweest, deze superneutrale verfplectra zijn iets voor jou. Ze verlevendigen elke gestileerde kamer, modern of traditioneel, levendig of ingetogen. En een beetje gaat een lange weg. Probeer de tinten in eenvoudige schilderprojecten – van meubels en lampenkappen tot muren en plafonds – die je ruimte compleet laten transformeren. 

 

[PRINT: hier de gids voor volledige verfpalet]

 

Het palet

1. Buoyant Blue, No. 6483, Sherwin-Williams, sherwin-williams.com
2. Dragonfly, No. AF-510, Benjamin Moore, benjaminmoore.com
3. Grey Horse, No. 2140-50, Benjamin Moore, benjaminmoore.com
4. Blue Fir, No. MSL124, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
5. Cooking Apple Green, No. 32, Farrow & Ball, farrow-ball.com
6. Titanium, nr. 2141-60, Benjamin Moore, benjaminmoore.com
7. Punch, nr. MSL014, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
8. Stonington Gray, No. HC-170, Benjamin Moore, benjaminmoore.com
9. Babouche, nr. 223HC-170, Farrow & Ball, farrow-ball.com
10. Heath, nr. MSL212, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
11. Natural Twine, No. MSL217, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
12. Lancaster Blue, No. UL34, Ralph Lauren Paint, ralphlauren.com
13. Makaha, nr. 19-32, Pratt & Lambert, prattandlambert.com

mld105713_0510_paintjarglossary1.jpg

14. Ash Bark, nr. MSL211, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
15. Morning Walk, No. VM58, Ralph Lauren Paint, ralphlauren.com
16. Veldspaat, nr. MSL131, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
17. Mink, No. SW6004, Sherwin-Williams, sherwin-williams.com
18. Wampum, nr. MSL179, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com

 

[LEARN: meer over het selecteren van de beste Superneutrals voor je Space]

mld105713_0510_livingroommain_1.jpg

The Look: Soft and Striking Living Room

Waarom deze kleuren werken: Als je naar deze kamer van ingetogen perziken en tans kijkt, denk je misschien niet aan ‘contrast’. Maar de accentstukken-eindtafels geschilderd in Lancaster Blue (12) en een ronde schaal bekleed met Babouche yellow (9) – staan ​​in complementaire kleuren die net genoeg moderne pop brengen in de formele setting. We verenigden twee verschillende eindtabellen van dezelfde hoogte door ze in dezelfde kleur te schilderen. Lampenkappen zijn vaak bekleed in perzik om het licht te kleuren. Hier hebben we de buitenkant van de tinten geverfd om de flatterende kleur in de ruimte te projecteren.

 

[ZIE: hoe verf dramatisch deze woonkamer heeft getransformeerd]

mld104784_0510_paint_swatches1.jpg

Op het plafond: Deze aardachtige kleur (10) heeft een olijfachtige tint die goed werkt bij geel. Zie het als geavanceerde camouflage.

Op de muren: Deze warme beige (11), afkomstig uit de natuur en getint met perzik, is een van Martha’s favoriete muurkleuren.

Op de lampenkappen: Een lichte en luchtige perzik (15) met bruine ondertoon, het voegt zoetheid toe zonder dat het sacharine is.

Op de nachttafels: Geschilderd in deze diepe, gedempte blauwe (12), meubels in een traditionele vorm krijgt een meer eigentijds gevoel.

In de lade: Een romige honingmosterd met een vleugje goud, deze gele (9) verheldert wat hij aanraakt

mld105713_0510_valance.jpg

The Look: Vantage Point with a View 

Waarom deze kleuren werken: Drie tinten groen mengen zich door een raam en laten zien hoe goed superneutralen met elkaar opschieten. Beschilderde de grijsachtige tint van een blauwe spar (4), de knappe houten volant heeft een sterke uitgesneden vorm. We hebben het silhouet geaccentueerd met een heldere stencilrand in licht appelgroen (5), ook aangebracht op het fotolijstje. De ontlasting kreeg een vergelijkbare behandeling. We hebben de poten een diepere tint groenblauw geschilderd (2), waardoor de opstaande randen de oorspronkelijke grijze kleur hebben.

mld104784_0510_paint_swatches2.jpg

Op de muren: Een zoet, enigszins koel wit (6) dat zachte sneeuw of verse slagroom suggereert.

Over de raamstijlen: Een steenachtig of staalachtig grijs (8) dat een extra dimensie toevoegt aan houtwerk en een laag diepte aan een kamer.

Op de valance: Regaal en toch aards, dit sterke, bemoste, grijsachtige blauwgroene (4) is een goede partner voor Dragonfly (zie 2 hieronder).

Op de valance border en picture frame: Een van onze favoriete superneutralen: de bleke Granny Smith green (5) maakt een scherpe highlight voor trimmen.

Op de krukpoten: Een dosis taupe dempt deze juweeltint (2). Gebruik het om een ​​meubelstuk te aarden, en ga dan een beetje wild met de bekleding.

mld105713_0510_bathroom_0101.jpg

The Look: Bright Notes in the Bathroom 

Waarom deze kleuren werken: Gebaad in zacht grijs (3) en verlevendigd met perzik (7), wat normaal een utilitaire ruimte wordt, wordt warm en verwelkomend. Het uit hout gesneden frame van deze spiegel is een onverwachte bloei. We schilderden zijn acanthus-blad krullen in perzik om op te vallen tegen en te harmoniseren met de grijze kraal boord. Een houten handdoekenrek – het soort dat men vaak tegenkomt op rommelmarkten en antiekwinkels – was in hemelsblauw gecoat (1). De prullenbak met monogram, verfraaid met perzik en blauw, trekt het palet samen.

 

[HIER IS: Hoe de perfecte muur te schilderen]

mld104784_0510_paint_swatches3.jpg

Op de muren: Net als een gezellige, winterse dag, heeft dit klassieke grijs (3) een mooie, waterige kwaliteit. Het is een geweldige basiskleur voor elke kamer.

Op de spiegel en prullenbak: Absoluut een sterke perzik, maar de grijze basis verhindert dat hij opzichtig is – precies de juiste hoeveelheid drama.

Op het handdoekenrek en monogram: Een luchtig hemelsblauw (1) dat mooi is aan een plafond, maar sterk genoeg om overal op te staan.

mld105713_0510_homeoffice2.jpg

The Look: Cool and Collected Office 

Waarom deze kleuren werken: Onder de gemakkelijkste kleuren die u aan een ruimte kunt toevoegen, zijn grijsachtig groene groene lagen hier gelaagd om een ​​kalmerende werking te creëren in een thuiskantoor. De warme grijze muurkleur (14) werd ook gebruikt aan de zijkanten en het interieur van de boekenkasten met open rug, waardoor ze het gevoel van ingebouwde inserties kregen. Een muntachtig groen aan de voorkant van de behuizing (16), aangebracht met een korte roller, voegt een scherpe definitie toe. Dezelfde verf werd gebruikt op opbergmanden die in de onderste bakken waren opgeborgen. Afronding van het palet, het bureau is geschilderd een mistige, nauwelijks daar grijsachtig blauw groen (13). Omdat het hout van dit Ikea-stuk zo soepel was om te beginnen, hebben we gekozen voor glanzende verf, waardoor de vele texturen in de ruimte glans krijgen.

mld104784_0510_paint_swatches4.jpg

Op de muren en de binnenkant van de boekenkast: Zoals khaki’s die je elke dag wilt dragen. Het heeft een groenachtige tint (14), maar het is nog steeds warm.

Op de fronten van de boekenkast: Een klassieke Martha-munt, deze groene (16) glanst tegen stopverfkleuren. Het is ideaal voor het accentueren van meubels.

Op het bureau: Wil je een pauze nemen van rechtopstaand wit? Dit is de perfecte upgrade. Een vleugje groen (13) maakt het mogelijk met donkerdere en lichtere tinten te werken. Om zijn complexiteiten naar voren te brengen, schilder iets groots – zelfs een plafond.

mld105713_0510_diningroom2_0043.jpg

The Look: Spring-Inspired Dining Room 

Waarom deze kleuren werken: Lavendel (18) geborsteld op de basis van tafelblad koepels voegt dimensie toe aan het aardachtige grijs-groene palet van deze eetkamer. We hebben voor dit eenvoudige middelpuntproject een semigloss-verf geselecteerd; het geeft een zachte glans die de glinsterende glazen koepels en de glimmende palissanderhouten voetstuktafel uitschakelt. Hoewel onze tafelopeningskoepels nieuw zijn, zijn vintage-stukken ook beschikbaar. Gebruik het hele jaar door één of meer als middelpunt, gevuld met bloeiende planten die het porselein of de kunstwerken in de kamer weerspiegelen. Een fotolijst in de kleur dark taupe (17) sluit mooi aan bij de met linnen beklede stoelen, terwijl het lichtgroene plafond (5) de ruimte lichter maakt.

mld104784_0510_paint_swatches5.jpg

Op het plafond: Deze schaduw (5) is even intrigerend op een plafond of als een accentkleur.

Op de foto: Deze rijke lavendel taupe (17) concurreert niet met zijn buren, zoals kunst.

Op de koepelbases: Een humeurige, Victoriaans geïnspireerde lavendel (18). Meer van een trim- of accentkleur, het verfrist een ruimte zonder luid te zijn.