coat2edited.jpg (skyword:288297)

Een warm welkom in de zomer betekent bieden dat je geen winterkleren meer nodig hebt. Na ons zo plichtsgetrouw te hebben gediend tijdens de zwaardere maanden, is het tijd voor deze kastmoeders om eervol ontslag te nemen. Het is iets goeds! Het opslaan van truien, jassen en laarzen biedt meer ruimte voor het weergeven van elegante zomerjurken en zonnehoeden. Maar voordat je je truien onder je bed gooit, zorg er dan voor dat je je gezonde weerhelpers een gezond thuis bezorgt.

 

Jassen, truien, hoeden – deze items zorgden voor je wanneer de temperaturen daalden. Nu is het jouw beurt om voor ze te zorgen! Dure wollen kledingstukken zijn bedoeld om lang mee te gaan, en ze zullen – als je goed voor ze zorgt. Als kleding niet op de juiste manier wordt bewaard, lopen ze het risico dat ze door motten worden opgegeten en ruiken, nou ja, een paar te veel maanden zonder frisse lucht. Een goede procedure voor opslag in de zomer is de sleutel om truien en jassen een lange levensduur te geven. Sla truien op de juiste manier op en ze zijn klaar om verslag uit te brengen voor hun dienst, kom maar in september!

 

Ten eerste, geef het een wasbeurt

Je weet wat ze zeggen over vuile was: niet schuiven achter in je kast in de zomer! Oké, misschien is dat niet de zin, maar je moet toch geen vuile truien of jassen opslaan. Wollen kledingstukken die niet zijn gewassen, moeten grondig worden gewassen voordat ze worden opgeslagen, omdat wol de favoriete maaltijd van de mot is. Schijnbaar onschadelijke vlekken kunnen een waar feest voor motten en kevers in de zomermaanden zijn. Was je wollen truien en jassen goed voordat je ze opbergt, zodat ze niet uit de kast komen met verklikkers van maandenlang doorsmeerde gaten.

Weet je nog steeds niet hoe je je trui moet wassen? Leer hoe u uw kabels breit.

 

Poets je jassen op

Jassen verdienen ook een goede wasbeurt voordat ze worden opgeborgen, maar dat zou niet moeten betekenen dat je uitdaagt voor chemisch reinigen. Ze gaan gewoon de opslag in, ze zijn tenslotte niet op weg naar de opera. Jassen kunnen ook rijp zijn voor mottenmaaltijden als ze niet worden schoongemaakt voordat ze worden opgeslagen. Om schoon te maken, neem jassen naar buiten en borstel krachtig in de krappe ruimtes waar motteieren of larven kunnen leven. Dit omvat de kraag en eventuele naden op de vacht – kleine motteieren leven in de spleten van de vacht. Bovendien is het het beste om jassen niet op te slaan naast een wollen kledingstuk heeft chemisch gestoomd, voor het geval je een paar vlekken hebt gemist. Bij het opbergen is het het beste jassen op te hangen in opbergzakken van natuurlijk katoen. Een kleine cederhouten plank, verkrijgbaar bij goede thuiswinkels, zal motten afweren tijdens het warme seizoen.

Wil je de garderobe opruimen? Maak plaats voor strandhanddoeken en flip-flops met deze vervuilende tips.

 

Plastic maakt perfect

Het echte doel van de winterstalling is beschermen tegen beestjes en motten – niemand wil kevereieren als hun volgende winteraccessoire. De beste manier om winterkleding te beschermen, zoals truien, sjaals of zelfs beddengoed, is om ze op te bergen in goed afgesloten plastic verpakkingen. Hersluitbare plastic zakken of kleine plastic bakken werken wonderwel om kledingstukken zonder insecten te houden. Degraderen van truien naar een la van schande zal hen overlaten aan de elementen. Verzegel ze en bewaar ze!

Ziek van de mot-monsters? Lees meer over de basisprincipes van mottenpreventie.

 

Het zit er op!

Wanneer je in slaap valt, vind je het niet leuk om in te stoppen, gewiegd door je beschermende lakens? Nou, dus doe je winterkleren. Zorg ervoor dat je je delicate stukjes wegstopt, goed ingepakt! Plaats een laag tissuepapier tussen kledingstukken wanneer u ze in winterbakken plaatst. Dit voorkomt kleuroverdracht tussen items tijdens de zomermaanden. Als u in een bijzonder vochtig klimaat leeft, beschermt het inwikkelen van kleding in stukken schoon katoen uw winterkleding tegen condensatie.

Heb je een gespannen relatie met je kabels? Lees meer over hoe u op de juiste manier voor uw truien kunt zorgen.

 

Dat is wat we A-Boot aan het praten zijn

De zomer is het tijd om fancy-vrij te zijn en je enkels bloot te geven! Dit betekent afscheid nemen van je winterlaarzen. Net als je truien (en al het andere), moeten laarzen en ander winterschoeisel grondig worden schoongemaakt voordat ze worden weggestopt voor de zomer. Veeg vuil en vlekken weg met een staalborstel en vul laarzen met krantenpapier of papieren zakdoekje zodat ze hun vorm behouden.

Geobsedeerd door schoenen? Lees meer over hoe u voor uw favoriete kledingstuk moet zorgen.