Kasjmier sweaters

Gefotografeerd door: Lucy Schaeffer

Van boven naar beneden: 1. St. John, Cashmere Melange Sweater, stjohnknits.com 2. Uniqlo, Cashmere Grey V-hals LS Sweater, $ 79,90, verkrijgbaar bij Uniqlo-winkels en uniqlo.com 3. St. John, Cashmere Asymmetric Sweater, $ 695 , stjohnknits.com 4. Brooks Brothers, damesgebreide gebreide kasjmier trui, $ 395, brooksbrothers.com  

Laten we deze mythe eens en voor altijd kapot maken: je hoeft je truien niet droog te wassen. Niet. Zelfs. Kasjmier. We weten het, we weten het – je hebt een aantal rampen gehad die je bang hebben gemaakt, zoals wanneer een van je wollige faves per ongeluk in de droger terechtkwam. (Aan de andere kant heeft je twee jaar oude nichtje nu een chique coltrui). Maar als je wat TLC oefent, is er geen reden om je geliefde truien naar de schoonmakers te slepen. Om u te helpen deze stress te voorkomen en tijd en geld te besparen, hebben we Gwen Whiting of The Laundress aangeraden voor haar advies over het houden van deze luxe stukken die er perfect uitzagen voor de komende seizoenen.

 

[LAUNDRY: Dit is je ultieme gids voor kledingverzorging]

Wol sweaters

Gefotografeerd door: Lucy Schaeffer

Van boven naar beneden: 1. J.Crew (mintgroen), Italiaanse kasjmier vest trui, Item F5918, $ 198, jcrew.com 2. Uniqlo, Bordeaux V-hals LS sweater, $ 79.90, uniqlo.com 3. Uniqlo, Navy Crewneck LS Sweater, $ 79,90, uniqlo.com 4. J.Crew (lichtblauw), Italiaanse vederlichte kasjmier klassieke trui met V-hals, artikel E9259, $ 188, jcrew.com 5. Uniqlo, groene sweater met V-hals, LS $ 79,90, uniqlo.com

De beste manier om wollen truien te wassen

Laat kasjmier je niet afschrikken. Als het gaat om wassen, is deze pluche stof net als elke andere trui in je kast. “Alle dieren in de wolfamilie, of het nu schapen, alpaca, mohair, lammeren, merinos of kamelen zijn, gebruiken hetzelfde reinigingsproces,” zegt Whiting. 

 

Haar advies: het is altijd veiliger om met de hand te wassen. Vul een gootsteen, badkuip of bak met lauw water en voeg een scheutje reinigingsmiddel toe dat speciaal is samengesteld voor wol, zoals The Laundress Wool en Cashmere Shampoo. Heb je er geen bij de hand? “Het alternatief is een goede haarshampoo, omdat wol en kasjmier haar zijn,” zegt ze. Dompel vervolgens je trui onder in het bad. Laat het ongeveer 30 seconden zachtjes ronddraaien en laat het maximaal 30 minuten intrekken. Tap het vuile water af en spoel af met koud, schoon water. Nu voor de meest cruciale stap. “Vermijd die darmreactie om het uit te wringen,” benadrukt de expert. “Wringen manipuleert de vezels, en wanneer de garens nat zijn, zijn ze zwakker. Je zou uiteindelijk je trui kunnen misvormen. “Verwijder in plaats daarvan voorzichtig het water door je trui in een bal te drukken (denk aan: pizzadeeg). U kunt de bal zelfs in de zijkant van de gootsteen of op uw werkblad drukken. 

 

De beste manier om een ​​trui te drogen

Ga terug weg van de droger, die berucht is om slinkende breisels. Zodra je het overtollige water eruit hebt gekregen, leg je de trui plat op een schone handdoek of droogrek en maak je de natuurlijke vorm opnieuw. Laat het aan de lucht drogen. Om het drogen te versnellen, rolt u de trui als een slaapzak in de handdoek. Rol het vervolgens uit en vervang de natte handdoek door een verse droge handdoek of plaats de trui op een droogrek en verander hem opnieuw. Een belangrijke no-no: je trui ophangen om te drogen. “Je zult eindigen met een mouw verzakt op een plaats die het niet zou moeten zijn,” zegt Whiting.

 

Hoe kasjmier in de wasmachine te wassen

Hoewel wijting de voorkeur geeft aan handen wassen, is de wasmachine niet verboden terrein. Voor het beste resultaat, zegt ze, plaats je trui in een net waszak. Selecteer de delicate cyclus op de machine en zorg ervoor dat de watertemperatuur koud is en de centrifuge op laag staat. “Je kunt een voorwerp verkleinen of voelen door het te erg in beroering te brengen,” waarschuwt ze. “Dat is het hebben van je machine te hoog, of echt naar de stad gaan met het item terwijl je de handen wast.” Zodra de cyclus is voltooid, verwijder je de trui onmiddellijk om plooien te verminderen en volg je de bovenstaande drooginstructies.

 

[LEER DEZE: Gouden regels om je kleding langer mee te laten gaan]

 

Vlekken behandelen

Zit die ketchup op je trui? Niet in paniek raken en deuk in als een gek, dat maakt het alleen maar erger. Whiting beveelt aan een vlekkenverwijderaar in het gebied te gebruiken voor de volgende wasbeurt. Maar doe het rustig aan met de applicatie. “Als je het met je vingers of een boenborstel schrobt, krijg je een visueel resultaat”, zegt ze. “Je gaat de weving verstoren of ervoor zorgen dat het super wazig wordt.” Zachtjes masseren zal de truc doen.

 

Hoe zich te ontdoen van rimpels

Warmte is kryptoniet tot wol, dus gebruik geen ijzer – het verplettert de vezel. Overweeg in plaats daarvan de steamer je bestie. “Sommige wol, zoals een lichtere merino of kasjmier, zijn meer vatbaar voor rimpels na het wassen – dan moet je stomen”, zegt Whiting. Ze houdt er ook van om de stoomboot tussen wasbeurten in te gebruiken voor een snelle oppepper. “Stomen pluist de draden op en is een natuurlijke opfriscursus.”

 

Hoe vaak moet je je truien wassen?

Terwijl het wassen of chemisch reinigen na elke slijtage niet goed is voor de garens in uw geliefde truien, is hoe vaak u het doet aan u. “Het hangt af van je rotatie, als je ondershirts draagt, of als het een trui is die overgaat [een T-shirt]. Dat soort dingen doen mee, “zegt Whiting. Whiting wast haar sweaters aan het begin van het seizoen en tegen het einde van het seizoen. “Als je een stapel truien in je kast hebt die je niet draagt ​​bij zware rotatie, dan is een of twee keer per seizoen perfect,” zegt ze.. 

 

Wassen voordat je het opslaat

“Je wilt altijd, altijd, altijd aan het einde van het seizoen witwassen,” benadrukt Whiting. De belangrijkste reden: motten. “Je denkt: ‘O, het is schoon, ik droeg het maar één keer’ – maar het is wat insecten eten vinden, dat is je lichaamsolie, lichaamsproducten en parfum. Dus laat je je kleding eigenlijk rijp met een voedselbron in je opslag als je het niet eerst wast. “Om ongewenste critters af te weren, adviseert Whiting je je sweaters een volledige spa-behandeling te geven voordat je ze wegpakt: Wassen, verwijderen pilling, steaming, opvouwbaar mooi, en uit naar opslag. “

 

Hoe depil te maken

Pilling, de balletjes die zich vormen onder de armen van je favoriete truien of waar je handtas op je schouder ligt, wordt veroorzaakt door wrijving, daarom verschijnt het op je favoriete vest en niet op de afschuwelijke kleine trui die achter in je zit kast. Om te voorkomen dat pillen het overnemen, haal je de fout als je gaat, zegt Whiting, maar doe een speciale inspanning voordat je je truien opbergt. Whiting zweert bij twee producten: een trui voor een zwaardere garen, en de trui voor een dunner weefsel. “Het zijn twee gereedschappen die de pil gewoon verwijderen, in tegenstelling tot een scheerapparaat dat geen onderscheid maakt tussen de pil en het textiel”, zegt ze. Nog een tip: werk het gereedschap altijd in één richting.

 

Verban het grootste deel! Zo vouw je je favoriete truien goed voor een optimale kastopslag:
Hoe truien op te slaan

Hoewel het ruimtevaarders zijn, vouw nooit – hang nooit! – uw truien. “Als je een trui ophangt, krijg je vervorming van de hangers, heb je horens op je schouder, of je arm komt vast te zitten in de hanger en rekt het uit”, zegt Whiting. Voor langdurige opslag, vermijd plastic opslaglocaties, waar vocht en insecten met succes kunnen gedijen. “We raden katoenen opbergzakken aan omdat beestjes niet door katoen kunnen eten en het is ademend, dus je hebt niet het behouden vocht.”

 

Omgaan met motten

Zodra je kleine gaatjes ziet in meerdere truien, is het tijd voor een kastreiniging. “Alles leegmaken, stofzuigen, spuiten, reinigen en vervolgens in fasen wassen”, zegt Whiting. “Stomen is ook heel goed voor het verwijderen van insectenlarven.” Als het probleem ernstig is, quarantaine dan je truien in plastic zakken totdat je ze grondig kunt wassen.

 

[LEARN: The Basics of Mothproofing]