Pel rhubarb stalks

Fotografie door Steven Karl Metzer

Een steel van rabarber kan gemakkelijk acht tot tien garnituren maken. Snoei en was eerst uw rabarber en gebruik vervolgens een dunschiller om lange en dunne reepjes te maken.

weken rhubarb in simple syrup

Verwarm de oven voor op 225 graden. Week de rabarberstroken ongeveer vijf minuten in eenvoudige siroop. Overdracht naar een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de rabarberstroken elkaar niet overlappen. Bak totdat bijna al het vocht is verdampt en de rabarber begint knapperig te lijken, ongeveer een uur.

Vorm baked rhubarb

Haal het uit de oven en vorm voorzichtig in spiralen, cirkels of wat je maar wilt. Probeer voor dunne spiralen de rabarber om het handvat van een houten lepel te wikkelen. Of voor dikkere spiralen, ik gebruikte het taps toelopende uiteinde van een deegroller. De rabarber zal uitharden en de vorm behouden als deze afkoelt. Het moet slechts ongeveer 10 minuten duren voordat het hard wordt.

 

Als je rabarber zijn vorm niet lijkt te behouden (je zult weten dat hij er gewoon overheen valt), betekent dit gewoon dat hij niet voldoende uitgedroogd is! Ga gewoon een paar minuten langer in de oven of totdat het klaar is.

Rabarber tuiles on cupcakes

De afgewerkte rabarberspiralen kunnen worden gebruikt als garnering op veel gebakken producten. Ik vind het leuk om de mijne op aardbeien cupcakes te zetten.