home-away-cooking-0416-1.jpg (skyword:276570)

Koken weg van huis kan leuk en veilig zijn!

Voor de meesten van ons is buiten koken een van de grootste hobby’s tijdens de warmere maanden, en met Amerika’s grootste grillvakanties in het voorjaar en de zomer komt dit neer op een heleboel heerlijk bereide maaltijden thuis en onderweg. Ongeacht welk outdoorevenement dat u dit jaar organiseert – een kampeertrip, een kookworkshop in de achtertuin, een bumperkooi, strandfeest of een picknick in het park – het grillen speelt waarschijnlijk een grote rol in de festiviteiten. Terwijl gasgrills worden geleverd met hun eigen set richtlijnen en aanbevelingen voor brandveiligheid, bevatten hibachis en andere kleine draagbare barbecues die houtskool nodig hebben – en worden vaak buitenshuis gebruikt – een aparte set van brandveiligheidsoverwegingen.

Volgens de meest recente statistieken van de National Fire Protection Association, reageerden Amerikaanse brandweerkorpsen op een jaarlijks gemiddelde van 3.900 branden in de huisbranche en 5.100 buiten of niet-geclassificeerde branden met grills, hibachis of barbecues. Vijf procent van de grillebranden vond plaats op een gazon, veld of open gebied. In 2014 gingen bijna 17.000 mensen naar noodruimten vanwege verwondingen met grills; meer dan de helft van deze verwondingen was het gevolg van brandwonden.

Maar laat deze cijfers uw buienuitje niet temperen: het voorkomen van draagbare grillbranden is niet zo moeilijk of zo eng als u misschien denkt. Volg deze eenvoudige veiligheidstips bij het gebruik van uw draagbare grill:

 

Om houtskool te laten koken:

  • Als u lichtere vloeistof gebruikt, gebruik dan alleen vloeistof die bedoeld is voor houtskoolgrills.

  • Voeg nooit houtskoolstartvloeistof toe aan kolen of aanmaakhout dat al is aangestoken.

  • Gebruik nooit benzine of andere ontvlambare vloeistoffen, behalve koolstofdarter of aanstekervloeistof om een ​​houtskoolvuur te starten.

Om tijdens het koken de brandveiligheid te garanderen:

  • Houd kinderen en huisdieren en alles wat kan branden als voedselverpakkingen, een ovenwant of -handdoek op ten minste drie voet afstand van open vuur en de grill.

  • Zorg ervoor dat een volwassene altijd op de hoogte is wanneer een kampvuur of grill brandt. Houd het vuur klein en laat een brand nooit onbeheerd achter!

  • Plaats de grill ver weg van elk gebouw of overhangende takken

Om houtskool af te voeren na het koken:

  • Blus het vuur met water en zorg ervoor dat het gebied koel is om aan te raken voordat je gaat slapen of het gebied verlaat.

  • Leeg de kolen in een metalen bak met een goed passend deksel dat alleen wordt gebruikt om kolen te verzamelen.

  • Plaats de container buiten en weg van alles dat kan branden.

  • Nooit kolen direct in een vuilnisbak legen

Omwille van brandveiligheidsredenen hebben sommige gebieden beperkingen ten aanzien van kampvuren en grills, dus controleer voordat je naar de dichtstbijzijnde camping, park of strand gaat of je gebied vuurrestricties heeft en kies alleen die gebieden waar vuur is toegestaan. Het is ook belangrijk om de brandgevaarsclassificatie te kennen om te bepalen of het weer of andere factoren het gevaarlijk maken om een ​​brand aan te steken. Als de rating hoog is, kies dan voor voedsel dat niet gaar hoeft te worden.

Voor meer informatie en bronnen over draagbare grills en brandveiligheid, bekijk het koken thuis van de NFPA – en geniet van een gelukkig en veilig reizen deze zomer!