geëtst glas-044-d112159.jpg

Gefotografeerd door: Aaron Dyer

Benodigdheden

Glazen vazen
Maskeringstape
Latex handschoenen
Etscrème
Penseel

bronnen

Glas etscrème en -borstel, door Martha Stewart Crafts, $ 30 voor 6 oz., Michaels.com
Glazen vazen, vanaf $ 3 per stuk, jamaligarden.com

Werkwijze

Wanneer u glazen vazen ​​versiert met stijlvolle patronen, wilt u er meer dan bloemen in weergeven. Begin met maatvaten van het schip die geschikt zijn voor plaknotities, potloden en alles wat u wilt afronden. Breng afplaktape aan met verschillende breedtes op de delen van het glas die u niet wilt matteren (zorg ervoor dat de luchtbellen volledig worden gladgestreken voor zelfs etsen). Werk vervolgens in een goed geventileerde ruimte en draag latexhandschoenen op een dikke, gelijkmatige laag etscrème. Laat het 20 minuten zitten en spoel het vervolgens af onder koud stromend water; veeg droog met een papieren handdoek. Verwijder nu de tape om je ontwerp te onthullen en begin met organiseren.

geëtst-glas-how-to-241-d112257.jpg

Gefotografeerd door: Bryan Gardner
Borstel de crème in meerdere richtingen, streep streep, voor een gelijkmatige afwerking.

mld103940_0309_etched2.jpg

Bent u op zoek naar een unieke manier om de aanrechtnieten van uw keuken te organiseren? Pas glazen verpakkingen aan door gemakkelijk etiketten te etsen voor nietjes zoals koffie, meel en suiker. Zorg dat u de werkoppervlakken bedekt, bescherm uw handen met rubberen handschoenen en werk in een goed geventileerde ruimte wanneer u met etscrème werkt. Met vinyl-stick-on letters kun je nauwkeurig werken.

 

Maak de geëtste glazen opslagpotten

geëtste-drink dispenser-stappen-0267-d112002-retouched.jpg

Gefotografeerd door: Mike Krautter

Ben je op zoek naar benodigdheden om je gasten te laten babbelen? Probeer een drankdispenser met een geëtst glas te maken om je beroemde feeststempel of de goede drank van de avond te houden (ook goed voor het uitgeven van water bij kraaiende uitjes of sportevenementen). Een stencil en stenciltape helpen de klus eenvoudig en rommelvrij te klaren. De etscrème zit slechts 20 minuten voordat hij moet worden afgespoeld, dus het is een perfect last-minute project om je partij uit te breiden. 

 

Welke andere glazen voorwerpen kun je bedenken om te etsen? Enkele ideeën die in je opkomen zijn:

  • Vissentanks
  • Champagne fluiten (maakt een geweldig cadeau!)
  • Pitchers
  • Lampvoeten
  • Kandelaars
  • Terarriums
  • Parfumflesjes
  • Kommen serveren
  • spiegels

 

Welke andere glasproducten kun je bedenken om te etsen?

 

Maak de geëtste drankdispenser

Enkele duimregels voor glasetsing

 

Zorg ervoor dat u het glazen oppervlak schoonwrijft met water en zeep en veeg het vervolgens af met ontsmettingsalcohol om resten van het glas te verwijderen.

 

 

Wil je je eigen stencil maken? Teken uw ontwerp of druk een sjabloon af op printerpapier en plaats het printerpapier vervolgens op een vel contactpapier en gebruik een knipmes om het patroon uit te snijden, waarbij u door beide lagen papier snijdt.

 

 

Plak zelf of neem contact op met papieren stencils of vinyl stick-on letters, waar u wilt dat uw ontwerp op het glasoppervlak verschijnt en gebruik dan een map met botten om rimpels en bubbels glad te strijken.

Lijn de randen van je sjabloon uit met schilderstape en bedek gebieden die je niet wilt etsen.

Gebruik een penseel om een ​​dikke, gelijkmatige laag etscrème op de stenciluitsneden te deppen. (Vergeet niet om handschoenen te dragen voor deze stap.) Borstel de crème in twee richtingen om penseelstreken op het voltooide project te voorkomen. Laat de crème ongeveer 15 minuten op het glas rusten, volgens de instructies van de fabrikant.

Spoel de room af onder stromend water; verwijder vervolgens de stencils en tape. Was het stuk met water en zeep voordat u het gebruikt.

 

Alles wat u moet weten over glas etsen is hier