Oude armaturen, afgebladderde verf en rommelige kasten zijn allemaal tekenen dat het tijd is om je vermoeide badkamer een frisse uitstraling te geven. Hoewel je misschien denkt dat het bijwerken van je badkamer een dure taak is, zijn er veel betaalbare tips en trucs die je badkamer voor heel weinig geld nieuw leven kunnen inblazen. Zelfs subtiele veranderingen, zoals nieuwe verf of een decoratieve spiegel, kunnen grote invloed hebben op het uiterlijk en het gevoel van uw badkamer. Met nieuwe hardware, stijlvolle accessoires en een paar eenvoudige organisatiehacks, kunt u uw chaotische en rommelige badkamer veranderen in een opgeruimd, rustig toevluchtsoord. Bespaar tijd en geld met deze snelle badkamer-makeovers die iedereen kan doen.

 

Hier zijn tien eenvoudige manieren om een ​​oude en verouderde badkamer bij te werken zonder de bank te verbreken.

small-white-badkamer-1016.jpg (skyword:356915)

1. Accessoires toevoegen

Een nieuwe, glimmende spiegel, verse bloemen of kunst aan de muur zijn gemakkelijke manieren om uw badkamer van accessoires te voorzien. Een paar decoratieve items zullen niet alleen het uiterlijk van uw ruimte verbeteren, maar zullen ook helpen om een ​​serene en gastvrije sfeer te creëren in een ruimte die elke dag wordt gebruikt. Bezorgd over te hoge uitgaven voor dure decor items? Probeer accessorizing uw badkamer met hergebruikte items, zoals oude mason potten, kaarsen en vazen.

 

Afbeelding: Graciela Rutkowski Interiors

 

[GET MORE: Bathroom Design Ideas]

badkamer-verlichting-1016.jpg (skyword:356926)

2. Update verlichting

Kwaliteitsverlichting staat centraal in een goed ontworpen en functionele badkamer. Van hangende hangers en kristallen kroonluchters tot kaptafelverlichting en wandkandelaars, er zijn veel opties als het gaat om het verlichten van uw badkamer. Geef je ruimte een snelle make-over door een decoratieve lamp toe te voegen of vervang je huidige verlichtingsarmaturen voor een geheel nieuwe look. Als u niet zeker weet hoe u de interieurverlichting op de juiste manier installeert of vervangt, raadpleegt u een ervaren professional voor hulp.

 

Image Credit: Hyde Evans Design

 

[PROBEER DIT: Energie besparen bij verlichting]

clean-moderne-badkamer-1016.jpg (skyword:356928)

3. Fris de hardware op

Verse hardware, waaronder haken, knoppen, hendels, kranen en meer kunnen eenvoudig worden vervangen en bijgewerkt in uw mini-badkamer make-over. Terwijl je ervoor wilt zorgen dat al je hardware en fixtures overeenkomen, coördineren of elkaar aanvullen, veel plezier hebben met je opknapbeurt en hardware kiezen die bij je stijl past.

 

Image Credit: Mosaik Design & Remodeling

 

[BADENDE SCHOUWEN: De eenvoudige ideeën achter 2 stijlvolle make-over in badkamer]

wallpaper-badkamer-1016.jpg (skyword:356935)

4. Speel het patroon op

Budgetvriendelijke badkamermake-overs zijn bedoeld om creatief te zijn. Kleed je kleine ruimte op met leuk, decoratief behang. Licht behang met motieven verlevendigt deze kleine damestoilet met een subtiele textuur die een statement maakt. Als je je zorgen maakt over het overboord gooien van speelse patronen, probeer dan maar één muur te kiezen om te updaten met kleurrijke achtergrond of verf.

 

Image Credit: Martha O’Hara Interiors

 

[SAVE TIME: Hoe u uw ijdelheid op de juiste manier organiseert]

georganiseerd-small-white-badkamer-1016.jpg (skyword:356944)

5. Zorg dat je georganiseerd bent

Bij het werken met een badkamer die krap is op de ruimte, kan het opknappen en organiseren van de kamer een moeilijke opgave lijken. Voeg opslagbakken en manden, handdoekhouders en planken toe om extra opslagruimte te creëren. Vervang je spiegel door een medicijnkastje en gebruik gebieden waar je misschien nog nooit aan gedacht had, zoals onder de gootsteen, op het toilet of boven de deur.

 

Beeldcredits: Benco Construction, Inc.

 

[PROBEER DEZE: Tips badkamerorganisatie]

douchegordijn-wit-badkamer-1016.jpg (skyword:356950)

6. Hang een nieuw douchegordijn op

Douchegordijnen kunnen snel schimmels en bacteriën opbouwen. Het verwisselen van je oude, vuile doek of plastic gordijnen voor een fris, schoon douchegordijn zal je badkamer meteen een boost geven. Voeg een pop van kleur toe met felle prints met een patroon of kies voor een effen wit douchegordijn om uw ruimte op te fleuren. Als je je badkamer echt wat persoonlijke flair wilt geven, maak dan een aangepast douchegordijn in de door jou gewenste kleur en stijl om het uiterlijk van je nieuwe badkamer compleet te maken..

 

Image Credit: Reclamation By Design

 

[HOUD HET SCHOON: Hoe maak je een douchegordijnvoering schoon]

badkamer-spa-1016.jpg (skyword:356957)

7. Creëer een spa-achtige sfeer

Je badkamer is een plek waar je na een lange dag kunt ontspannen. Verander uw badkamer in een persoonlijke thuis spa door het mengen in de natuur en het toevoegen van kalmerende geuren, zoals lavendel of vanille kaarsen. Een paar goedkope decoratieve details kunnen uw badkamer bijwerken tot een persoonlijk toevluchtsoord dat u nooit meer wilt verlaten.

 

Image Credit: Foley & Cox Interiors

 

[BEHANDEL JEZELF: een (bijna) professionele At-Home Spa]

badkamer-douche-head-1016.jpg (skyword:356962)

8. Vervang uw douchekop

Als de waterdruk van je douche dof aanvoelt en je je douchekop al jaren niet meer hebt vervangen, is het tijd voor een upgrade. Het vervangen van een verouderde douchekop is een betaalbare optie die uw badkamer zal transformeren. Van handzame douchekoppen met extra lange slangen tot ontspannende douchekoppen, de modellen en stijlen tegen verschillende prijzen zijn eindeloos.

 

Beeldcredits: Sefra Maples Interior Design + Consulting

 

[PROBEER DIT: DIY Tub and Tile Cleaner]

betegelde badkamers-1016.jpg (skyword:356964)

9. Voeg een persoonlijk tintje toe

Wees niet bang om uw ingelijste foto’s, favoriete tijdschriften en essentiële schoonheidsproducten overal in uw badkamer weer te geven. Persoonlijke aanrakingen kunnen dat huiselijke gevoel creëren waarnaar u op zoek was in uw ruimte. Badkamerartikelen zoals handdoeken met monogram, potpourri of zeeschelpen kunnen met minimale inspanning persoonlijke charme toevoegen aan een kamer.

 

Image Credit: Jackson Remodeling

 

[HET IS VAN MIJ! Personaliseer het met Monogram Crafts]

meester-badkamer-1016.jpg (skyword:356968)

10. Vervang handdoeken en badmatten

Na een tijdje kan het moeilijk zijn om vlekken en vlekken op handdoeken of matten te verwijderen. Schone handdoeken en bad- en douchematten zijn een eenvoudige en voordelige update voor uw badkamer. Geef effen witte handdoeken weer voor een schone, eenvoudige look of kies een neutrale tint badmatten en vloerkleden die de kleur en het algehele thema van uw ruimte complementeren.

 

Beeldcredits: De Meza + Architecture, Inc.

 

[JIC: zorg voor handdoeken en beddengoed]