dscf6054.jpg (skyword:324223)

Gebruik je een oude naald??

 

Maak hiervan een regel voor jezelf: nieuw naaiproject, nieuwe naald. Naalden voor naaimachines kunnen na ongeveer 7 uur naaien dof worden en een naald die saai, gebogen of gewoon oud is, kan uw steken gemakkelijk overslaan. Zorg er tegelijkertijd voor dat uw naald helemaal in de weg zit, als u de schroef helemaal niet losdraait voordat u de naald inbrengt, is uw naald mogelijk te laag. Dit kan niet alleen zorgen dat steken worden overgeslagen, het kan zelfs uw naaimachine beschadigen.

 

Hier leest u hoe u uw naaimachine onderhoudt

dscf6051.jpg (skyword:324228)

Hebt u geprobeerd de machine opnieuw in te schroeven en de spoel op te winden??

 

De meeste keren dat uw machine aan het acteren is, is een eenvoudige re-thread van uw naaimachine de oplossing! Zorg ervoor dat de draad zich in de spanningsschijf bevindt en dat de spoel correct op de machine is geplaatst. Controleer ook of de spoel op de juiste manier is geplaatst en stevig is vastgedraaid. Soms is een slecht verwonde spoel de boosdoener voor overgeslagen steken. Draad van goede kwaliteit speelt ook een rol bij mooi en gelijkmatig naaien. Je krijgt echt waar je voor betaalt dus niet beknibbelen op draad als je een naaimachine overslaan steken.

dscf6055.jpg (skyword:324231)

Heb je de spanningsinstellingen aangepast?

 

Als je al het bovenstaande hebt gedaan en nog steeds overlappende steken ervaart, heb je mogelijk spanningsproblemen. Pas de spanningsknop in kleine stappen aan na elke teststeek en raadpleeg ook de handleiding van uw naaimachine voor de aanbevolen spanninginstellingen voor uw stof. Als u een spoel met een metalen behuizing heeft, moet u mogelijk ook de spanning voor uw spoel aanpassen. Dit kan worden gedaan met een kleine schroevendraaier met platte kop en met de kleine schroef aan de buitenkant van de behuizing.

dscf6056.jpg (skyword:324236)

Gebruikt u de juiste naald voor de door u gekozen stof??

 

Soms is het net zo eenvoudig als het niet gebruiken van de juiste naaimachinenaald voor uw machine! Natuurlijk, je hebt misschien een oude geruild voor een nieuwe, maar als het niet het juiste type is, slaat het nog steeds steken over. Dit komt het meest voor bij het werken met gebreide stoffen. Wanneer u met jersey, spandex en ribbels naait, moet u een naaimachinenaald voor stretch / ballpoint gebruiken. Voor meer informatie over het naaien van breisels op een gewone naaimachine, kunt u zich aanmelden voor deze online cursus over Sewing Knits Without a Serger! Krijg 30% korting op registratie met code MSKNITS30. Daar kunt u meer leren over het oplossen van overgeslagen steken bij het werken met gebreide stoffen en nog veel meer!

 

Als u al het voorgaande hebt geprobeerd en nog steeds overlappende steken ervaart, moet u mogelijk uw machine voor een tune-up nemen.