blooming-plantaardige quiche_dec-02-2016_0270.jpg (skyword:372645)

Foto door Steven Karl Metzer

Vorig jaar heb ik een Rose Apple Pie gemaakt, met dun gesneden appels, gerold om eruit te zien als rozen. Het resultaat was een verbluffend – en heerlijk. Het zette me aan het denken over een hartige versie, met behulp van groenten. Dit is het resultaat, een bloeiende groent quiche. Elke hap smaakt zo goed als hij eruitziet!

 

ingrediënten:

Taartdeeg

6 wortels

4 gele pompoen

3 courgette

2 eieren

1/2 kop zware room

1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Zout en peper

 

Hoe de bloeiende groentecake te maken:

Maak het pastadeeg klaar volgens de instructies. Zodra het klaar is, rol je het uit op een licht bebloemd oppervlak. Breng het vervolgens over naar een taartvorm van 10 inch of een ondiepe taartvorm. Krimp de randen en prik de bodems en zijkanten met een vork. Dek af met plasticfolie en koel gedurende 15 tot 20 minuten. (Koelen van het deeg is de sleutel tot het voorkomen van korstkrimp tijdens het blinde bakken.) Verwarm de oven voor op 375 ° F. Blind bak de taartbodem 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

blooming-plantaardige quiche_dec-02-2016_0276.jpg (skyword:372646)

Foto door Steven Karl Metzer

Weet je nog dat mandoline? Het is tijd om hem opnieuw te gebruiken! Schil en was de wortels. Snijd de wortels, gele pompoen en courgette in lange, flinterdunne plakjes. Breng over naar een pan met kokend water en kook tot het flexibel is (ongeveer 3 minuten, afhankelijk van het soort groente, dunheid van de plakjes en de versheid van de groente; controleer na een minuut.). Sla de kookstap niet over, de groenten moeten een beetje zacht en flexibel zijn om in de roosachtige vorm te worden gerold.

Terwijl de groenten aan het koken zijn, laat je de quiche vullen: combineer eieren, room en Parmezaanse kaas in een middelgrote kom. Klop samen om volledig te integreren. Breng op smaak met peper en zout en leg het opzij terwijl je de groenten rolt.

blooming-plantaardige quiche_dec-02-2016_0281.jpg (skyword:372649)

Foto door Steven Karl Metzer

Montage werkt het beste als alle groenten zijn gerold voordat ze worden gerangschikt. Ik heb een bakplaat met kleine rand gebruikt, maar elke pan met een rand kan dat wel. Zorg er wel voor dat u een ‘opslaggebied’ voor de groenten in de buurt van uw werkgebied heeft.

Om de bloeiende groenten te starten, moet je twee plakken van dezelfde groente in de lengte schikken, elkaar licht overlappend. Gebruik een papieren handdoek om overtollig water te verwijderen. Begin aan het einde dat zich het dichtst bij u bevindt en rol de groenten voorzichtig. Breng de gerolde groenten voorzichtig over naar uw bedrijf. Herhaal het rollen van de groenten, totdat je ongeveer 45 rollen hebt gemaakt.

blooming-plantaardige quiche_dec-02-2016_0293.jpg (skyword:372656)

Foto door Steven Karl Metzer

Verwarm de oven voor op 375 ° F. Giet het quichemengsel in de gepaneerde taartschaal en breng de bereide groentenrollen over naar de taartschaal, beginnend rond de korst en naar binnen toe werkend.

blooming-plantaardige quiche_dec-02-2016_0296.jpg (skyword:372657)

Foto door Steven Karl Metzer

Breng de quiche op smaak met zout en peper. Bak totdat de eieren klaar zijn en de groenten gaar zijn en de bovenkant begint te bruinen, ongeveer 45 tot 50 minuten.

blooming-plantaardige quiche_dec-02-2016_0319.jpg (skyword:372658)

Foto door Steven Karl Metzer

Haal uit de oven en laat 10 tot 15 minuten afkoelen alvorens te serveren.