kurkuma-tonic test-keuken-0317

Kurkuma tonic is een constante in onze testkeuken, voor het helen van alles, van reisgerelateerde ziekten tot een slechte dag. Van alle kurkuma drankjes die we hebben geprobeerd, deze is de beste. Het raakt alle noten; het is verfrissend, helder en geeft een serieuze energieboost. Plus het heeft slechts vier ingrediënten: verse kurkuma wortel, verse citroensap, honing en seltzer.

Hoewel mijn collega’s consequent vragen om het tonicum te maken, is het recept niet van mij. Het hoort bij chef-kok Camille Becerra. Toen ik voor het eerst begon met Martha Stewart Living, maakte ik kennis met het tonicum terwijl ik aan haar recepten werkte. Kurkuma als een functioneel voedsel was gewoon populair aan het worden en ik gebruikte droge kurkuma al voor de gezondheidsvoordelen ervan, maar was niet zo bekend met de verse wortel, en het was niet gemakkelijk om te vinden.

kurkuma-tonic hulpbestanddelen-0317

Uiteindelijk heb ik er een paar gevonden, gekocht en het kurkuma tonicum gemaakt. Ik gaf een glas aan een collega die zich nog nooit helemaal gelijk had gevoeld na een reisgerelateerde ziekte. De volgende dag zei ze dat het de eerste keer in maanden was dat ze zichzelf voelde. Hoewel ik geen specifieke voordelen voor de gezondheid claim voor deze tonic, geloven we allemaal dat dit krachtige dingen zijn.

Nu met verse kurkuma wortel verkrijgbaar in vele lokale supermarkten, kom ik vaak aan het werk en vind een zak met wortels op mijn werkstation in de testkeuken – een niet zo subtiele hint om het tonicum voor het team te maken.

 

Ontvang het Turmeric Tonic Recept

kurkuma root washed

Laura’s Turmeric Handling Tips – Bereid je voor op het geel

• Verse kurkuma zal alles kleuren waarmee het in contact komt.

• Onze juicer heeft een permanente gele tint op wat eens doorzichtig plastic was, en dat van jou waarschijnlijk ook. Iedereen hier is het ermee eens dat het het waard is.

• Investeer in wegwerp- of keukenhandschoenen om te gebruiken tijdens het werken met kurkuma. Gloeveless, je loopt het risico een dag rond te lopen met de uitleg dat je geen slechte sproeilans hebt gekregen. Eerlijk gezegd is het niet het einde van de wereld; na verschillende handwasbeurten en misschien een luffenschrob, moet je goed zijn om te gaan. 

• Als u een manicure wilt redden … gebruik dan handschoenen! De vlekken blijven op nagellak.

• Een vraag die ik veel krijg, is “Schil je de wortel?” Wel, dat doe ik niet; Ik laat de wortels weken in een kom met lauw water en schrob het vuil eraf. Gemakkelijk.