to-do-list-mbd106697.jpg

Iedereen heeft die momenten meegemaakt waarin ze meer op hun bord hebben dan ze voelen dat ze realistisch aankunnen. Maar wanneer stress die wordt veroorzaakt door een overweldigende to-do-lijst verandert in volledige burn-out, dan is het absoluut het moment om opnieuw na te denken over hoe u aan het werk gaat, hoe u uw werk voltooit en hoe u alles benadert wat u geregeld hebt. . Hier delen levens- en executive coaches Rachel Wade Lauren en Jennifer Musselman hun belangrijkste aanbevelingen om terug te komen van burn-out en helpen het leven weer onder controle te krijgen om verdere burn-out in de toekomst te voorkomen.

Denk na over je doel

 

Een van de grootste redenen dat mensen vaak het punt van burn-out bereiken, is dat ze geen voeling hebben met hun redenen om iets te doen. Zoals sommigen, kan terugkomen van die plaats zwaar leunen op het aanwijzen van die passie om hen weer voorwaarts te drijven. “Je moet je ‘waarom’ identificeren,” zegt Lauren, die opmerkt dat het identificeren van je doel om iets te doen kan helpen om een ​​gevoel van inspiratie op te wekken, wat je op zijn beurt weer een beetje minder doet verzanden door alles op je bord.

Doelen combineren

 

Als je meerdere dingen kent die je zeker wilt bereiken, maar je je een beetje zorgen maakt over hoe ze in een redelijk tijdsbestek passen, raadt Musselman aan te zoeken naar manieren om twee vogels in één klap te raken. “Je wilt nooit dat je door slechte stress wordt belemmerd om doelen te stellen,” zegt ze, “zodat je je doelen haalbaarder kunt maken door ze te combineren. Zoek naar manieren om meerdere dingen tegelijkertijd te bereiken. “

 

[LEARN: bereik evenwicht met deze handige tips.]

Voortgang bijhouden

 

Hoewel de verschillende taken waar u aan werkt uiteindelijk een soort einddoel bereiken, is een van de belangrijkste veranderingen in de houding na een burn-out om naar uw werk te kijken als een reeks mini-mijlpalen die leiden naar het eindproduct. “Benchmarks zijn zo belangrijk”, zegt Musselman. “Als alles wat je kunt doen de berg voor je is die je probeert te overwinnen, dat voelt echt overweldigend. Dus plaats in plaats daarvan kleine doelen voor jezelf. “Dit helpt je te motiveren als je terugkijkt op je voortgang, en het helpt je om je beter te voelen als je een pauze in de workflow wilt wanneer je het nodig hebt.

Leer ‘nee’ zeggen

 

Vaak hebben degenen die burn-out hebben bereikt dat punt bereikt omdat ze een veel grotere verantwoordelijkheid op zich hebben genomen dan hun planning hen toestaat te voltooien. Dit kan zijn omdat ze de hoeveelheid tijd die het zou kosten, of misschien vaker, onderschatten omdat het gewoon pleasers zijn die het niet gemakkelijk vinden om een ​​verzoek in te trekken. “Je moet in staat zijn om jezelf voorop te stellen en nee te zeggen tegen mensen”, zegt Lauren, die opmerkt dat de tactiek zal helpen voorkomen dat je een punt bereikt waarop je te veel te doen hebt, maar zo weinig tijd om het te doen.

 

[RECOVER: dit is wat te doen als de uitputting toeslaat]

Wees niet bang om taken terug te sturen die u niet kunt voltooien

 

Zelfs als je op het punt bent waar je al een taak hebt geaccepteerd maar je realiseert je dat je het niet kunt voltooien, zegt Lauren dat je nog steeds kunt terugkeren en een laattijdige nee kunt zeggen, in zekere zin door het terug te geven, indien nodig . “Ga terug naar de persoon en zeg: ‘Dit is iets dat 110% verdient, en ik kan het nu niet geven,’ zegt ze. “Geef het terug op een manier die zo elegant is dat je het respect van de ander respecteert, maar je doet ook wat je voor jezelf moet doen.”

Streef niet naar perfectie

 

Als je een enorm aantal dingen op je bord hebt, maar weet dat je ze allemaal moet afmaken, moet je het goed doen om elk minder dan perfect te doen. “Perfectie is hoe dan ook subjectief”, zegt Lauren. “Perfectie voor mij kan een ongelooflijk diner zijn, maar voor mijn dochter wil ze gewoon eten.” Hoewel dit niet betekent dat je de gewoonte moet hebben om dingen te produceren waar je niet trots op bent, het is prima , als je te veel op je bord hebt, om wat van je stress te verlichten door iets te accepteren dat “goed genoeg” is in tegenstelling tot “perfect”.

 

[VERANDEREN: Hier is wat te doen om de behoefte aan perfectie te schudden.]

Ontwikkel gezonde gewoonten

 

Hoewel een druk schema vaak een rechtvaardiging is om slaap, fitness en een gezond dieet op een laag pitje te zetten, is de waarheid dat het handhaven van een gezonde levensstijl en gezonde gewoonten een belangrijk onderdeel is om jezelf terug te brengen van burn-out en een ander in de toekomst te voorkomen. “Een goede nachtrust krijgen, beter eten, dit gaat allemaal je lichaam beïnvloeden en hoe je je voelt”, zegt Musselman. “Dus het is allemaal verbonden. Zelfs als je geen tijd hebt om uit te gaan rennen, kun je een korte wandeling maken. Zelfs als je niet perfect kunt eten, probeer dan gewoon om beter te eten. Dat gaat de neurochemicaliën in je geest beïnvloeden, en dat is essentieel om terug te botsen. “

Vind ondersteuning bij andere mensen

 

Ondersteuning zoeken bij anderen, hetzij emotioneel of in de vorm van een echte helpende hand, kan een goede manier zijn om te herstellen van en verdere burn-out te voorkomen. In die zin is het cruciaal om in staat te zijn om te identificeren wanneer je iets niet alleen kunt doen en te weten wanneer je om hulp moet vragen. “Zoek mensen die je kunnen helpen door dingen van je af te nemen”, zegt Musselman. ‘Misschien brengt het een huishoudster mee, of komt er een oppas mee, zodat je een uur of twee voor jezelf kunt nemen.’